Душичка си, се ни споделуваш. Ти ја разбирам, и грижата и болката и радоста и неизвесноста. Сите те поддржуваме и сега малку опушти се, ОК?
Во четврток е трет ден така да во право е @Meckicja треба да си опуштена за трансфер.Најди си некоја занимација и многу не планирај.
Сама се боцкаш? Мене тие без федерче помалку ме болеа, ама како и да е болеа, но тоа и не е така битно
Супер мила! Сега опуштено до трансфер. Ти посакувам успех Има две форми на инекции клексан. Едните се со федерче, другите без. И јас баш сега кога купував од еурофарм се зачудив дека се без федерче, пошто претходното ивф купував од друга аптека и беа со федерче. Вероватно е различен производтел/добавувач. Но како и да е и едните и другите ја имаат истата функција и намена.
Vi blagodaram na site za podrskata nez zasto ne sakaat dago napravat et utre em gi molev mi rekoa samo oti embrionite se so odlicen kvalitet
Докторот и ембриолозите најдобро знаат кога треба да биде трансферот. Не се оптеретувај дополнителни. Еве на пример кај мене пункцијата беше минатиот четврток а трансферот вчера (понеделник). Секој ден ми се јавуваа да ме известуваат за состојбата на ембрионите. Знам дека не е лесна неизвесноста, ама пробај да се опуштиш малку
Да, фукцијата и лекот се исти, ама шприцот не е ист. Јас некако повеќе се навикнав на тие без федерче, ама какви ќе има такви кога ќе треба, ако треба
Јас искрено не загледав дали имаат федерче, тие шо ги купував беа со жолт пластичен дел, а у аптека ми кажаа дека биле со потенка игла за разлика од другите.
Зошто утре на втор ден да ти прават трансфер. Денот на пункција е нулти ден и три дена после тој се брои за трансфер. Барем така е во Ремедика. Еве и во Њуборн е исто. КОлку јас што знам само Систина враќа ембриони на втор ден (односно трет сосе денто на пункција). А и некои оплодени јајце клетки покасно почнуваат да се делат. Сега до Четврток одмарај и уживај.