Сите фактори се битни, и квалитет на јајце клетка, и на сперматозоид, и како е изведено оплодувањето, и каква е културата каде ги оставаат да се развиваат...ембриолозите ми се чини се клучни...
Пак ицси. Природен циклус без стимулација. 1ј.к. што веднаш се оплоди и правилно се делеше. Примив и теваграстим и атосибан. Абе кога сака сака, дошол денот и тоа е. Голем е Господ за сите
Со среќа.мила и Господ да ми те облизни мисли позитивно некоја занимација и висока бета за две недели од Те гушкам
Mene mnogu mi se povrakase sabajleto I kasnav nekolku bademi I mi se smiri I sakav da prasam za aspirin mora li na gladno da se pie ili ne Vi blagodaram mnogu devojcinja za podrskata sto mi ja davate daj boze sto poskoro site da se prefrleme vo temata trudnicki muabeti
Obicno preporaka od dr. E da se pie 30min pred jadenje na gladno. No ako ti pravi problemi kasni nesto pa napi se. Devojki mi otkrija na bris klamidija. Dr.mi prepisa terapija antibiotik 15 dena. Dali znaete posle kolku vreme posle ispiena terapija se pravi povtorno bris. Dali nekoj ima iskustvo. Ve molam pisete. Spremam.dokumenti za invitro inaku.
Повтори го во друга лабораторија. И мене исто ми се случи баш кога собирав документи. И реков на докторката не возможно е...јас со години правам микробиологија брисеви и секогаш биле негативни сега од никаде позитивни. Во две лаб направив контролни и беа негативни и така ги подадов во фондот. И тогаш читав дека многу често кламидијата дава лажно позитивни резултати. Освен ако и порано си ја имала...во тој случај одма после терапија можеш да направиш...мислам дека нема правило колку да чекаш...
Дојде денот да се пријавам со шема. Почнувам од денес, втор ден од циклус. Сабајле / вечер суперфакт по 0,05 Утре 7 инекции а задутре 6 ин. Бемфола. Следните 3 дена по 5 бемфола + 2 фостимона. Петок на ехо. До тогаш се договоривме секој ден да си мерам естрадиол ако имам можност. Многу агресивна терапија, од петок ќе ме добомбардирал .. Туку денес естрадиолот ми беше 20 . Знае некоја зошто е толку низок, секогаш ми е бил 60,70. Фсх 4,9 лх 4,2. Ништо не ми искоментира за хормоните.
Ајдееее со среќа Колку што се сеќавам естрадиол на прво мерење треба да е низок. Тоа е добар знак, после ќе си расте. На 6-7 ден од стимулација треба да е висок. Можно е од микрогинонот да е низок.
Со лесно и успех! Естрадиолот ма прво мерење ми беше 24 и д-р ми кажа дека е одлично, така да уживај.
Ne prvpat mi se pojavuva vo zivot dosega sum pravela tri invitra. Nikogas ne sum imala, neznam.od.kade se pojaavi. Fala ti Ke povtoram bris obavezno. Ti posakuvam uspesna postapka.