Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Diva_ma

Diva_ma Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    352
    Дај Боже да е така да се вгнезди ембрионот. а денес ти се појави розов исцедок?

На bucika02 и saramila09 им се допаѓа ова.
  2. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Јас на 4ти от ден една кафена точка ми се појави а за болки за да не зборуваме и сега ги имам истите болки ко за добивање ама нормално е тоа и докторот истото ми го кажа.. температурата колку тие мери сабајле и навечер ако тие 36.9 или 37 знај бремена си јас така секој ден мерев од првиот ден от ет се со денес исто е..

На stevemila, joan, irencule1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Snowhite2

Snowhite2 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2017
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    258
    Ne samo prviot den koga pocnaa bolkite i go prasav doktorot mi rece deka moze da e pozitiven znak :) loso bilo ako e bas crveno

Fala ti mila ke probam od utre da ja meram :*

Последна измена од модератор: 29 март 2018
    На joan, Желба и saramila09 им се допаѓа ова.
  4. bucika02

bucika02 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    137
    Zal mi e za neuspehot,odmori malku od stimulacite pa so Novi sili kon Nov pocetokot se nadevam kon uspeh, te guskame a za dekortinot jas go piev 2dena pred et I 5 Dena posle a ti dokraj li gi piese

Mene mi e 9 den od transfer uste od prviot den imam bolki vo dolniot del od stomakot doktorot vika deka e od stimulacijata I mene mi e mnogu strav no ke izdrzeme ti posakuvam uspeh I visoka beta

На Желба, PrettyG, Diva_ma и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Diva_ma

Diva_ma Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    352
    Не сум знаела дека се мери темп. уште од прв ден. Ке почнам да мерам сабајле вечер. Блсгодарам@saramila09

А некако чудно ми е од прв ден тем. да се мери. Колку што читам овде и по други форуми неможе од прв ден на трансфер ако ти е тем. 36.9, или 37 и бременост да има ,уште е не е вгнезден ембрионот. тек после неколку дена можна е таа тем. Нека ме поправи некој или не сум доволно информирана. :x

На mac82, bucika02, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Temp jas voopsto nemeram od progesteron moze da bide visoka i moj sovet vi e ne se opteretuvajte so toa jas ni domasni testovi pravam ni temp meram .nisto si cekam peti april da dojde da si ispitam betahcg I gotovo sto e toa e

На Milobebence, stevemila, @nn@ и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Diva_ma

Diva_ma Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    352
    За базална темп. имам слушнато дека се мери секое сабајле од прв ден на менструција и така се одредува овулација и тогаш темп треба да е 37. А за бременост не сум чула. Ајде Како кажал Господ така нека биде.

На @nn@, saramila09, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  8. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Јас не ти реков и ти од прв ден да мериш.. јас си кажав за мене и еве сега сум си трудничка и точно било тоа што цело време имав температура од 36.9 37 кај мене беше така немора да значи и кај вас ако е бремени сте.. Мене и докторот ми потврди бидејки се плашев цело време ми беше 37 и се вроди со успех.. немора да значи и за вас исто само кажав мислење кај некој од вас чекате после 4ти ден да имате крв незнам што епа душо тоа кај мене не се случи ни малку затоа секој организам е различен нее ист (fingers) :?:

Последна измена: 29 март 2018
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Diva_ma

Diva_ma Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    352
    Јас и докторот го прашам ми рече да не се базирам на темп. а ни па ми спомна да ја мерам. затоа ме зачуди пошо кај тебе прочитав од прв ден ја мереш и затоа ми стана чудно.Нормално сите имаме различен организам и делуваме различно. Тука сме да си разјасниме и помогни ме.

На Meckicja и saramila09 им се допаѓа ова.
  10. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Јас мерев бидејки навистина имав и се плашев да немам хиперстимулација но докторот ми кажа дека нема шанси да дојде дадени се многу лекови да се спречи.. затоа и мерев секој ден и така со таа температура останав бремена и до денес ја имам не се симнува..

На Meckicja, irencule1980 и Diva_ma им се допаѓа ова.
  11. marija@5

marija@5 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    211
    Zelba bas mi e zal za neuspehot znam nema zborovi koi mozat da te utesat no gospot e so nas se nadevam na site ke ni ja ispolni najgolemata zelba.

На saramila09, PrettyG, Желба и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Девојки, ви благодарам на сите за поддршката, многу ми значи.

@emkaemka уште на првото ин витро, кога АМХ ми беше 1 и бев помлада, ми предложија да одиме со донирани јајце клетки, но и тогаш и сега таа идеја ми е одбивна. Рационално, знам дека треба да размислувам за таа опција, но емотивно, сакам да имам свое дете, да ги има моите гени.
    Можеби понатаму ќе ми созрее и таа идеја, но додека имам свои јајце клетки, би се обидела повторно со нив.
    Немам толку одбивност кон посвојување или кон дониран ембрион, но некако тешко прифаќам да носам ембрион и да имам дете од некоја друга жена и партнерот, не знам зашто и мене не ми делува ОК што размислувам така.
    Во секој случај ти благодарам за мислата, не е на одмет да почнам да работам на себе во врска со таа идеја.

@Diva_ma последен пат кога останав бремена, уште на третиот ден по трансфер имав како менструални грчеви, па потоа од ден на ден имав болки во стомакот, еден ден огромна главоболка, па се појави кафено крварење кое траеше 2,3 дена и јас мислев дека е готово, почнува циклус. На 9-от ден по трансфер направив домашен тест, излезе позитивен, 13-ти ден по трансфер бета хцг беше 1328 и по две недели се видоа две гестациски ќесички. Така да воопшто не се секирај ако нешто се случува, болки, грчеви, крварења, според мене е тоа е добар знак :)

@bucika02 декортинот го пиев до тест, а еве гледам кај други членки кои останале бремени го продолжуваат и 15 дена по срцева акција. Веројатно некои доктори сметаат дека опасноста од отфрлање не завршува со имлантација, немам друго објаснување :)

@Mimmi39 дали мереше АМХ по рејувенација и дали имаше поголем број на антрални фоликули? Исто така ме интересира дали имаше поголеми вредности на естрадиол при стимулација, односно поквалитетни јк?

@Bubce38 ти посакувам најдобар одговор на стимулација и успешна постапка :)

Со среќа на сите што чекаат бета и на сите во постапка!

На Milobebence, stevemila, @nn@ и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    4.455
    @Желба не мерев АМХ, не стигнав. Требаше да мерам после 3 месеци, но останав бремена и ниту еден хормон не премерив после рејувинацијата.
    Бројот на антрални се зголеми на 3-4 на двете страни. Она што е најинтересно, се активираше десниот јајник кој беше неактивен повеќе месеци и од него извадивме 3 ј. клетки (до тогаш имав само по 1 ј.к и тоа само лево).

Последна измена: 29 март 2018
    На Желба, Valentina888, @nn@ и 9 други им се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.931
    Допаѓања:
    111.483
    @Желба јас многу, многу се извинувам ако те повредив, верувај ми немав ни приближно таква намера :(

Значи како што разбрав ти остануваш бремена, но не се развиваат ембрионите и покрај ниско амх вадат јк и ги оплодуваат..
    Дијагностичка хистероскопија си правела или било каква, ти понудил некој такво нешто?? За да убаво се види внатрешноста на матката нели.
    Кариотип имате??
    Аспирин, Клексан верувам примаш пред, околу инф, Трансфузиолошки си проверена..

А и прогестерон ти проверуваат пред трансвер, по трансвер некој ден??

Пробај со подмладување и мој совет и на релакс масажи да појдеш :)

На stevemila, Желба, @nn@ и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Lele kolku se isplasiv jas denes koga otidov do WC mi se pristori deka mi potece krv no za sreca nemase nisto osmi den od et mi e

На bucika02 и saramila09 им се допаѓа ова.
  16. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Dali nekoj dostavuval spermogram od histologija so emriologija i dali go prifakaat vo fond

На pile30 и saramila09 им се допаѓа ова.
  17. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    1.045
    Soprugot pravese isto na histologija i nemase nikakov problem za vo fond.

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Girisham

Girisham Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2016
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    943
    Ti rece te izbrkale od rabota zosto si postojano po bolnici i spremas ivf. Prasuvase za advokati i televizii, sto se sluci?

На saramila09 и Meckicja им се допаѓа ова.
  19. joan

joan Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.798
    Мила, јас имав неколку дена после трансфер силни грчеви но во матката...и само тој ден ги памтам зошто ме исплашија. Веројатно беше имплантација во прашање, исходот беше позитивен.
    Најмалку сакам да ширам лажни надежи, но сакав чисто да споделам дека грчења во матката не се секогаш негативни, напротив најголем дел од девојките се убедени дека ќе добијат пред да го видат позитивниот тест.

На mac82, Martka, bokiroki и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne me izbrkaa se predomislija

На saramila09 и Girisham им се допаѓа ова.