Ако е до 3 пати мерење , тоа е супер ..... Не знам зошто така лани беше, може зошто правевме на приватно или човекот си има некој свој протокол... Навистина не знам...
Jas pak da kazam edna glupost,izjava od eden nas vrven ginekolog(ne od Sk.i ne od privatnive kliniki),vika...nemoj mnogu da se nadevas na uspesno ivf od prv pat,posebno deka odite preku sredstva od fondot...deka politikata na privatnite kliniki koi imaat sklucen dogovor so fondot e da gi iscrpat site tri pati sto gi pokriva fondot za besplatno ivf,znaci okolu 9000eur.,pa potoa pravat uspesno ivf. Ovaa izjava mi e mnogu glupava,neosnovana i neeticka..ama sepak malku me faka strav Ajde nekoja od vas so uspesno ivf od prva sto e so vaucer od fondot,dajte malku kuraz
@Ninichka Немој да се паничиш, не е тоа точно, тетка ми е сега бремена од прво ивф и има скоро 40 години и не е единствена ама ова ми е најсвеж пример, а правеа преку фондот. Сигурно и овде има успешни примери од прво ивф меѓу девојките на темава. Опушти се и со среќа!
Нема никаква логика, особено бидејќи дури и да сакаат, прво не можат да бидат сигурни дека сите обиди жената ќе ги прави во истата клиника, друго, дека четвртиот пат ќе биде успешен. ИВФ не е толку прецизна метода, за што за жал сведочат многу неуспешни инвитра и кога не се оди преку фонд. И можеби уште побитно, на клиниките им е многу битен процентот на успешни интервенции, со цел меѓу другото и да се рекламираат и да привлечат нови пациентки, така што намерно изведување на неуспешни постапки би довело до загуба на пари, а не дополнителен приход. На крај на краиштата, па зошто би правеле разлика меќу пациентите преку фонд и приватно? Преку фонд чекаат на парите, приватно жената би им плаќала веднаш за втора, трета, четврта или која и да е процедура. Затоа, смири се и само позитивно!
I toa volsebna se oplodi vo Remedika, sega veke sigurno e porodena . Dve kerkicki nosese Se sekjavam ubavo na nea , bidejki nedela ili dve posle mene pravese ivf.
@Ninichka , nemoj voopsto da se grizis mila, nemoj nikogo da go slusas. Jas poznavam prijatelka prvo ivf pravese na privatno i bese neuspesno, a vtoro na fond i si rodi zdravo i pravo bebence koe sega ima veke godina i pol
Mnogu sum vi blagodarna mili feminki...mi vlevate neverojatna poddrska i nadez...ve obozavam i znam deka ke uspeeme siteee...
Ninicka, nema vrska toa, neveruvaj vo se sto ke ti kazat, samo napred so pozitivni misli, eve i kaj mene uspea od prva i toa preku fondot
Постапките на медицински потпомогнато оплодување сами по себе се и физички и психички болни, а разочарувањето после надежта дека токму овој пат ќе останеме бремени е исто толку интензивно, како и самата желба за дете. Луѓето кои имаат тешкотии во остварување на родителството, всушност се борат против змеј со сто глави. Се борат против стравот, немоќта, бесот, чувството на неправда, разочарувањето, очајот, неостварените очекувања, тагата, фрустрациите, тешкотии во комуникација со партнерот, караници, меѓусебни обвинувања, неразбирање од страна на околината, безобразни и глупи коментари од блиските луѓе, финанскиски проблеми, физичка болка... Некогаш ќе победат една змаева глава, но останатите ќе им се нафрлат со целата своја сила. Но, секоја победа е израз на храброст и одлука животот да го направат поубав. Добро е да знаеме дека постојат луѓе на кои можеме да се потпреме и кои ни помагаат да ги поминеме најтешките моменти. Партнерот, пријателите, семејството, некој случаен минувач кој ќе ни каже убав збор, докторите, психолозите... сите тие или само некој од нив е тука кога ни треба. И тоа ни дава сила да продолжиме да живееме и да се бориме за живот. Не само за живот на своето идно дете, туку и за сопствениот живот кој е достоен за живеење. Живот во кој не се плашиме да ја видиме својата слика во огледало, иако таа слика не е идеална. Живот во кој со еднаков жар ќе се соочиме со среќата и со тагата. Живот во кој ќе имаме луѓе со кои ќе го делиме и доброто и лошото. Живот во кој ќе создаваме и ќе бидеме горди на она што сме го создале. Живот во кој ќе помогнеме на оние кои бараат помош, во кој ќе добиеме помош, ако ни затреба. Ova go procitav vo eden od prethodnite postari postovi i me ostavi bez zdiv...sakav i vie da go procitate ..
Вo систинa кaј др Лaзaревски, сегa имaм девoјченце 19 месеци, живa, здрaвa и мнoгу мнoгу беснa Кoгa дoзнaв декa единственa шaнсa ни е сo инвитрo бев скршенa oд тaгa и тoгaш еднa пријaтелкa ми дaде кoнтaкт oд нејзинa пријaтелкa кoјa истo прaвелa инвитрo и кoјa ми кaжa дa не се нaдевaм премнoгу зa oд првa и дa бидaм спремнa и зa пoрaз и тaкa ме дoкрaјчи...Муaбетoт ми беше бегaј пoдaлеку oд тaкви луѓе и мисли, биди oпкруженa сaмo oд oние кoи искренo те сaкaaт и ти пoсaкувaaт успех...пo мoјa препoрaкa и мoјa другaркa oтиде кaј Лaзaревски и ете и тaa е бременa oд првa, 29 неделa е сегa. Јaс и бев нaјгoлемa утехa и целo време и дaвaв пoдршкa и ниту вo еден мoмент не и изгoвoрив ниеден негaтивен кoментaр туку секoгaш јa бoдрев. Тaкa дa дебoјчињa мили сaмo нaпред, ќе биде кaј сите и бидете пoзитивни и не губете нaдеж! Ќе биде и мoрa дa биде!
Мила @kaja11 ти благодарам од срце за прекрасниот одговор и за преубаво напишаниот пост. Нека ти е жива и здрава ќеркичката и господ што побрзо да ве израдува со уште едно здраво, право и палаво бебенце Минатата година јас правев ивф на приватно во Плодност во Битола, кое за жал се заврши со вонматерична бременост. Оваа година сакавме среќата да си ја пробаме кај др.Лазаревски, исто така по препорака на моја пријателка која одеше кај него и роди здрави прави близначиња. Јас пред месец дена за прв пат се запознав со докторот и искрена да бидам толку пријатно ме изненади неговиот љубезен пристап кон мене , што ме остави без зборови... А верувај, тоа ми беше многу важно. Пред една недела добивме позитивен одговор за ваучер на фондот и се надевам дека овој пат среќата ќе ни се насмевне и нам , а и на сите парови кои што го минуваат овој пат. На сите ви посакувам премногу среќа !!!
Neka vi e ziva,zdrava i mnoogu srekna kerkickata, ti blagodarime na poddrskata koja na site nas ni e potrebna. Se raduvam za tebe! Pozdrav mila i sekoe dobro
@kaja11 ќе ми раскажеш подетално каков проблем имавте што стигнавте до инвитро? Но најпрво жива и здрава да ви е ќеркичката и братче што побрзо да си има
Zdravo devojki, denes mi beshe betata na 14 den od transfer 958...Presrekna sum baby dust za site i da ve ohrabram ova mi e prvo in vitro i preku fond.. Sreka i uspeh za site!!