Mu se ima.li na nekoj sluceno da prima suprafakt 12 dena i cikloproginova nepijam vece 7 dena i nikako da dobijam ili jas sum edinstven slucaj
Јас скоро испитував, на приземје е, кога ќе влезеш, ќе одиш во ходникот лево од шалтерот за плаќање, мислам втора врата десно беше, мала просторија со шалтер, тука боцка сестрата, немаше гужва, после боцките одите на шалтер да платите и толку. Резултатите беа готови за 16-17 дена. Ќе ти дадат бројче од цитогенетската лабораторија и ќе ти кажат да се јавиш за еден месец од прилика, ама ти не чекај месец, јави се за две недели и ќе ти кажат за колку дена да одиш да си ги земеш резултатите. Нема филозофија, се’ е едноставно, ич не му ја мисли. Не мора гладни, веќе ти кажале.
Посекако треба прво да одиш на шалтер за да извадат здравствено осигурување за тебе. Значи на влезот на ГАК одиш право на шалтерот, не десно повеќе шалтери кај што се туку право. Таму ќе ти кажат кај треба да одиш. Аку не грешам јас бев во соба 31. А тоа беше кај амбулантите. Исто на тој спрат.
Jas za Tri do cetiri Dena dobivav,najdobro prasaj si utre vo klinika Ili ako I'ma nekoj so pogolemo iskuztvo neka kaze
@Bubce38 не сум во тек, ретко ја отварам темава,но ете сега ми дојде и те прочитав. Ти си една храбра жена а храбрите ги добиваат животните битки како победници. Ти ја посакувам целата среќа на светот,успех во патот кој го одиш а пред се на тм здравје и закрепнување
Devojki cestitki do novite trudnici.So sreka na site sto ste vo iscekuvanje... @Bubce38 sega ja otvaram temava so nadez deka ke procitam ubavo...srce me stegna,dusa me zabole.Vtoriot post veke malku mi olesna.Ti si silna.Ke go prebrodis i ova.Gospod dava tezina kolku sto moze da ja izdrzime.Dava bolka samo na silnite,zasto znae deka ke se borat i ke ja prebrodat sekoja dadena precka. Imas ubava brojka,odmori se,dojdi si na sebe.Mu posakuvam mnogu zdravje na soprugot i brzo oporavuvanje.Ke bide dobro,vie ste dvajcata borci.Vo najbrzo vreme ke skokate od radost.Ovde sum za sto i da ti treba.Te guskam
Ние немаме предлог од лекар да ги правиме. Ве читам вас и сум на мисла да го направиме.Досега ненаме ниту една бременост, а многу оплодувања. Што мислите вие, ваш совет?
Мене после едно неуспешно инвитро ми беше кажано да направам испитувања на имунологија и трансфузиологија, а таму кога отидов ме пратија и за кариотип и за триста работи. Не штети како и да е, од една страна некои ми викаат да не се замарам со премногу испитувања, ама сепак лежерно и без да ги сфаќам премногу при срце ке доиспитам се. Открив дека и со тироидна имам проблем, така да подобро консултирај се со лекар, ако треба ке те прати, па на време да делуваш ако има потреба
Незнам кај кој доктори одите за ивф, ама јас до сега имам одено кај 5 и никој ми нема препорачано ниту еден додатен тест. Незнам што да мислам... За некој ден почнувам со процедурата, така да касно ми е за тестот. Божја волја, нека биде како треба! Благодарам Талесија !Не знам кога почнуваш, ти посакувам леснотија и успех
@Hopeful girl ич да не се замараш, опуштено, сигурно да требало ќе те прателе, јас на едно место отидов, од таму на сто ќе те пратат. Да не отиде човек по доктори. Со среќа! А јас ќе терам некое време природно, не одам сега за сега на второ ивф, здравје.
Искрено ние ја поттурнавме работата од лево, десно и за 8 дена беа готови.. Инаку кога ни земаа крв ни оставија бројче и ни рекоа за месец, месец ипол да се јавиме да прашаме дали се готови резултатите...