Честитки имај лесна бременост @Bubce38 те ти ја испраќам сета среќа на овој свет а и ке се молам за вас, се ке биде во ред ке бидете пресреќно и преубаво семејство сите тројца или четворица .Животот е борба и подвиг но вие јаки сте и ке успеете да го пребродите ова искушение. Ова е нашата бубче иако не те знам лично но од пишувањето храбра,силна ,одлучна жена,жена лавица и јунк секоја чест.Многу ме израдува што твојот сопруг е подобро вие сте најхрабрите борци,брзо опоравување .
Не е на одмет да си испитате, барем нема да ти е мисла... Најбитно е да испиташ мутации на тромбофилија и кариотип, за друго консултирај се со докторот. Ти посакувам успех!
@Meckicja koga ke pravis test, ne ti e veke vreme? mene mi e denes 8 den i se mislam utre zadutre da napravam domasen. a za pritisok da kafe i koka kola.
Ke.si cekam cetvrtok da dojde taka mi kaza Dr trajkovski I ke si odam togas betahcg da napravam kafe ovie denovi ic nemozam da pijam mi se gade od nego prethodno piev sekojden sega nemozam ni da go mirisam a za pritisokot sinoka mnogu mi pomogna edno lazice malo sol vo edna casa voda goltka po goltka ja piev solenata voda
Дај Боже да е добар знак тоа со кафето, но мислам дека е премногу рано. Јас ништо не чувствував во текот на првите две недели, никакви симптоми. Почнаа да се појавуваат после 6-7 недела, како зголемен осет за мирис и поспаност, а друго ништо немаше кај мене. Lucky me Но, сите сме различни.
Проверував витамин Д и резултатот вика дека ми е 45.4 но пишува дека <50 е изразен недостаток, 50-75 умерен недостаток и 75-250 нормална концентрација. Многу време треба за да се покачи со терапија?
Edno mesec vreme otprilika ke treba da se srede I prasaj go dr od kolku da pies ie vit d jas pijam od 2000 ie no po preporaca na endokrinologot go zemam na poljski lijek vit d I dosta e efikasen a 310 den e a tebe bi ti preporacala sega da si napraves ako nemas napraveno ogtt test so insulinemija na endokrinologija
Кај мене првиот пат кога направив испитување на вит Д, беше 32. На своја рака почнав да пијам по едно апче витамин д од 1000 I. E. на Dr Wolz. По 3 месеци пак го проверив и беше 47. Месец дена потоа бев на консултација кај др. Ивановски за ивф и тогаш ми рече таа доза е мала што ја пиеш, ке зголемеме на 2х2 од 1000. После извесно време ми го намали на 2х1. Само што не го испитав во мегувреме да проверам дали пораснала вредноста или не. Кај тебе мислам дека исто ке треба со повисока доза да се оди, ама во секој случај консултирај се со доктор.
Јас ипитав во Хемолаб, вредноста беше 32, а долната граница мислам дека беше 28, на резултатот пишуваше дека е во референтна вредност, иако е поблиску до минималната потребна вредност. Е сега не знам дали реф. вредности се исти во сите лаборатории... Колку беше минимумот на твојот резултат?
Mojot e 14, mene endokrinologot mi dade vigantol od 20000 edinici i da pijam po 15 kapki na den. Zdravje duri vo juni sum na kontrola pa ke vidime dali se pokacil.
Јас во Авицена испитував. И кај нив референтните врдности се како што ги пиша и @0ли <50 изразен недостаток, од 50 до 75 умерен недостаток а од 75 до 250 нормална концентрација. Мерна единица nmol/L.
Stevemila pravese IVF kaj dr trajkovski Za ova upat na endokrinologija moze da ti dade maticniot gin toa e ispituvanje na skrien seker
Nemam kade da pisam, nemam kaj koj da baram uteha i sovet. Ve citam vas veke 4 godini, ke se isplakam i ke mi bide podobro. Sestrami pravese 2 invitro. Prvoto neuspesno i sega 2. Vo ponedelnikot i napravija test od krvta pozitiven, veseli site radost sto ne se opisuva posle 5 godini solzi, maka , strav konecno se izraduvavme. I denes bese na pregled i losi vesti. Plodot i se rasipal ( neznam ni jas tocno sto kako ) i zemaa krv i kazaa deka ke iskrvari ke se iscisti prirodno. Veke vtro pat se slucuva ova prvot pat prirodno ama odma se rasipa plodot. Sega konecno so invitro pozitiven test, ama kratko traese nasata sreka. Dragi moi imate li nekoj sovet, slicen slucaj...veke nemam sila snaga da izdrzam. Vie najdobro znaete kako e...na sekoja vasa bremenost se raduvam kako da ste mi bliski ( oti ve citam redovno ). Znam deka nema uteha i znam deka nema pomos...ama ako imate slicen problem ili ste doziveale vakvo netso ve molam da mi pisete. Neznam sto e toa sto veke 2 pat se slucuva odma da iskrvari
Уна со сите резултати појдете и уште утре закажете кај М.Ивановски во систина тој е специјалист за инвитра и ќе видите што понатака.
Prvo simptom za bremenost, mi se zgadi kafeto.. 13 den od beta dodeka doma cekav rezultat. Toa nepienje kafe mi traese do poragaj. Navistina bas taka bese.
Mila, pravea veke dve invitra. Edno vo Plodnost neuspesno, i sega ova uspesno, ama spontan. Odma se rasturil plodot neznam kako da ja utesam, dusata me bole ( ponekogas si vikam podobro na mene da mi se slucuva otkolku na sestra mi ) Ke odat sigurno na uste edno invitro. Doktorot i kazal da pomine perod i posle Veligden na pregled i da im kaze za sledno invitro koga. Nemam sila, snaga i zelba za nisto. Samo vie ste mi uteha i sila.
Борбата е тешка. Некои од нас и повеќе пати сме правеле ивф додека да стигнеме до позитивен исход. Само ќе ви кажам да бидете упорни и трпеливи и имајте верба! На крајот од тунелот сепак има светло за сите! И уште нешто, секоја чест на докторот има многу успешни приказни, ама нека не ги брза. Побарајте и друго мислење чисто да видите разлика. Поготово ако е на приватно др Таше малку повеќе ги форсира работите. Најдобронамерен совет