Mila sestrami se javi deneska kaj Ivanovski i kaza 2 smena posle 2 h da se jave da i zakaze. Ona sakase ovie denovi da ode bidejki ima spontan, ama najverojatno nema sa ja prima odma. Ti koga se javi da zakazazes pa ti rekoa vo maj?
Девојче, за спонатан не е виновен докторот, едноставно некогаш организмот не го прифаќа плодот или пак истиот е со недоволен развој, па не опстанува.. Зависи и од прогестеронската терапија, ако докторот препишал доволно терапија, нема грешка кај него. Честиткии, штом имаш две цртки, тоа е тоа! Aх, тие фамозни две цртки... Радости... Уживај, провери бета и пројави се со висока вредност, те чекаме! party: Да се множат позитивни тестови!
Izvini sto se vmetnuvam vo prasanjevo, no moram da ti kazam deka dr. Ivanovski e megu najbaranite i nanstrucnite i kaj nego se ceka i po mesec i pol. Bidete trpelivi i istrajni. So sreka.
Fala ti mnogu mila, znam deka se ceka nie se nadevavme deka ke ja prima sega brzo dodeka e slucajot pa da ja pogledne no nisto koga ke kaze togas ke se ode. Site doktori razlicno kazuvaat. Sega sestrami treba da prima inekcija bidejki e Rh negativ, maticniot doktor i vika dodeka ne dobies ne ti ja davam. Mu kazuvame deka betata se namaluva deka sigurno dobila spontan a toj ne dava. Offd cel den se matka po doktori neznam sto da kazam samo maki Cestitki za site idni mamicki...mislam deka vasata sreka e pogolema od bilo koja druga...Vi posakuvam lesna i ubava bremenost na site
Milicki da ve prasam dali nekoja imala iskustvo da e Rh negativ i da mora da prima inekcija posle spontan ( neuspesna bremenost ) ve molam da mi pisete iskistvo ako ima ili znaete nesto? Blagodaram ❤
@Una1988 сестра ми имаше спонтан во 9 недела,прокрвари ама имаше и киретажа.Одма после киретажата ја прими инекцијата. Јас имав спонтан во 5 недела,т.е. би рекла биохемиска бременост искрварив,се исчистив сама,бетата падна а за инекцијата ми рекоа дека нема потреба. Потоа имав втора успешна бременост од која имам здраво,право дете.После пораѓајот примив инекција бидејќи бебето беше различна крвна група од мене
Fala mila i sestrami imase vonmatericna i togas primi inekcija, posle imase spontan i togas i dadoa a sega maticniot neke da i dade bidejki nema dobieno vika uste ne se znae a betata i opadna i neznaeme sto da praveme ne saka da ja pogledne vika rano e uste da se znae Fala mnogu mila, na nea i opadna betata a uste nema dobieno i maticniot vika rano e uste ne ti davam mnogu se nervira of fala ti najmnogu na odgovorot veke nemam pamet a i ne se mnogu razbiram i zatoa baram bilo kakva pomos od vas. Fala ti najmnogu
Женички, што мислите за уролог Даниел Петровски на систина? И за колку време би добиле одговор од ФЗО за инвитро?
Ne e taka bas sestra e imala vtor spontan abortus I nemoze da se kaze dali Dr ne e vinoven se dodeka ne ispita se sto treba da ispita
Јас правев хистероскопија по втор пат. На др. Трајковски му се видела сенка на ехото тоа се потврди со ХСГ што го направив кај Толовски. Така излезе кај мене Првото ивф го правев без да направам хистероскопија. Второто ивф по хистероскопија, а сега после оваа втора хистероскопија треба да правам 3 то ивф. Имам 2 неуспешни обиди кај Поповиќ Ве молам некој кој има повеќе искуство со хормони. Правев анализа на државна ГАК на хормон Insulin Кај мене беше 5,1 (од вредности 6-27) т.е малку под нормалата. Гликемијата во крвната слика секогаш ми е во граници. Конкретно во последата 4,9 (од 4,2- до5. 8 ) Што значи оваа помала вредност. Не сум била на консултација. Каде да направаму контролно испитување за да се потврди дали ова е точно. Не би сакала да се ослонам само на една анализа. Иначе се спремам полека за 3 то ивф. Моментално сум пост хистероскопија и примам терапија циклопрогинова