Sreknoooo!, da si imas ubava i lesna bremenost...ete uste edno uspesno invitro i srekna mamicka daj boze site da go docekame ovoj moment Mila,cestitki uste ednas !
Dusicke , mnogu mi e zal. Sum doziveala jas i spontan i vonmatericna i tocno znam kako e... No nema predavanje, odime ponatamu, so Gospod napred. Te guskam najsilno
Devojki nie poleka si rasteme,denes sum 11+5,polesna bremenost zdravje,do sega nemam ni povrateno,si jadam bukvalno se,problem imam samo so nizok pritisok i cesto mi se vrti i omalaksuvam.Uste gi stavam 3x1 utrogestan i premama pijam,e sega doktorot mi rece do kraj na 1tromesecie da gi stavam,a eve za 2 dena mi zavrsuva tromesecieto i neznam do koga da gi stavam najdobro da zvonam doktorot da go prasam,vie do koga go stavavte utrogestanot?
postot e taman-pri normalno zabremenuvanje nikoj doktor ne prepisuva utrogestan,sakav da prasam tie sto bea pred mene vo bpo,kakvo im e iskustvoto
fala mnogu za podrskata Nikako nema odkazuvanje go dobiv vaucerot i sega sakam da odam na konsultacija vo newborn pa da se odlucam kade pocnuvame
malce mi e strav od moznost i so ivf da bide vonmatericna bremenost iako sum so eden jajcevod neznam kolku cesto se slucuva toa
Abe mila, sigurno vo temata Trudnicki muabeti, ne zabremenile site po priroden pat. Ima i tamu trudnici koi zabremenile so ivf, pa stom ostanat bremeni od ovaa tema se prefrlaat vo taa tema. Tuka nie se borime ili za vaucer ili za uspesno ivf i muabetot tuka trae do momentot na visokata beta posle transferot i toa e toa..pa od tuka se prefrlame vo Trudnicki muabeti. No ako gresam , ve molam na site da mi prostite zaedno so @mdenkov.
Od nego nema da imas steta toj neli e za podrska na bremenosta, I negledaj tolku do denovi, nareden pat koga ke odis neka ti izmeri cerviks I ke ti kaze sto kako ponatamu. Inace jas do 3 ti stavav krinon, do 6 ti 2*1 utrogestan, I posle po 1 utrogestan, nemav ni skraten cerviks, ne se ni otvarav, tuku ete za podrska, deka IFV taka da znam gadni se no neostavaj se bez niv
I sekako se slozuvam, nikoj ne treba da se cuvstvuva kako izbrkan, no muabetot mi bese , stom ja postigneme celta odime ponatamu vo povedrata tema Trudnicki muabeti
Toa za brkanjeto go pisav na sala a I neka e srekna sto ja brkame, kamo site da se iscistme od tuku I potoa da ja opteretime poveselata tema