А да... Отидов кај Црвен Крст да однесам уште еден документ и ме пратија кај Мајка Тереза да одам, па оттаму и после ваучерот си го подигнав. И јас ја чекам @Meckicja да не' израдува!
ние имаме одличен спермограм и затоа најверојатно ќе мора 4 :/ Значи може да ги прифатат и месец за месец? Ми е страв да не ме одбијат, ние имаме идеопаска неплодност
@Diva_ma , @bucika02 Честитки! Ви посакувам лесна и успешна бременост! Сите што останавте бремени, опуштете се, не размислувајте за работи што не би сакале да се случат, само непотребно си правите стрес. Ако некој друг имал спонтан или му паѓала бета, не значи дека и на другите ќе им се случи. Размислувајте само за тоа што сакате да се случи, висока бета, срцева акција, здрава бременост, бебе во рака Уживајте во бременоста и имајте само позитивни мисли
Изгледа си направила основна крвна слика без гликемија и седиментација. Достави си и за една недела ќе имаш одговор
Ти благодарам многу, таму ке отидам со документите( писмен запис од 4д и гликемија- уствари ке направам цела крвна слика и мокрача , бидејки докторките тек сабајле после 8 часот ке може инфо да ми дадат, сабајле ке правам крвна слика а извештајот исто ке го земам од Систина и ке отидам кај Мајка Тереза, па коа ке го разгледаат пак тогаш, ке барам инфо после Велигден до каде е предметот. Баш сека ја прегледав си има се, ама ке направам уште една не е проблем, ти благодарам.
Кај нас се работеше за запушена туба на јајник и поминав со 2 инсеминации. Мене докторот ми кажа за две ама ај за сигурност 3. Се јавив во фонд си прашав,ми кажаа 2 и така поминав. Искуствата на сите храбри девојки од форумов многу ми помогнаа ☺
Јас за едно инф нешто доставував и директ таму однесов, да не го препраќаат. Нема таму шалтери, долу на пријавница ќе кажеш дека идеш да дополниш документи за инф, ќе ти каже кој спрат и канцеларија беше
Позади Спомен куќата идеш лево во првиот пролаз влегуваш, па до крај и вртиш десно и одма десно имаш влез, скали, ќе видиш и табла Да кажам до крај, да не се вртиш како шушумига наоколу
Devojcinja i idni mamicki edno vreme bev i jas del od temava i cuvstvuvam odgovornost pak da pisam. Vi ja posakuvam seta sreka na ovoj svet vo vasiot pat kon uspehot koj i te kako e tezok, no veruvate se se isplaka i se se zaborava celata pretrpena bolka. Jas uspeav posle 6 godini da gi gledam tie malinajslatki ocenca. Nie navodno nemavme nikakov problem odnosno nemozea da otkrijat doktorite nekoja pricina. Imav dve invitra prvoto zavrsi so spontan vtoroto uspesno od koe imam 3 mes.since. Go rodiv so carski na koe se otkri i pricinata za sterilitetot sum imala teska forma na endometrioza koja bese sanirana za vreme na carskiot. Zatoa bidete borci nakrajot sekoja solza se isplaka. So sreka i na novite trudnicki. Vehug:
Cestitki na site so pozitivni testovi i imajte si lesna bremenost,a na drugite sto se vo iscekuvnje im posakuvam mnogu uspeh.
Значи треба прво инсеминации па после да се поднесува документи? или погрешно ве разбрав ме интересира ваше мислење дали е воопшто потребна инсеминација бидејки прилично е мал процентот на сперматозоиди
pa prilicno tezok da so 6% podvizni itoa vo mesto :/ zatoa po nekoja logika mislev deka ne treba inseminacija no ajde da prasam nekoj sto znae.. Fala
Ние бевме со спермограм концентрација под 1 милион, а подвижност мислам 11% дека беше и не правевме ниту една инсеминација.
Александра јави се во фондот на некој од броевите што се на лекарите од комисија,ги има на страната на фондот,кажи си што проблем имате и ќе ти кажат колку инсеминации ви требаат
И ние се бориме со идеопатски стерилитет,поднесов лани во август со 3 инсеминации...јас веќе еден ваучер користев...не бараа ништо дополнително...со среќа и со лесно...дај Боже со инсеминација да останеш бремена