Затоа најдобро е никој да не знае. Мече биди храбра,игнорирај ги не си стварај негативни мисли и енергија.
Sto dukomenti podnese vo fond A negativni luge izbegnuvaj makar I naj svoj da e prekini go ne mu dozvoluvaj I misli POZITIVNO taka I ke bide I za 8meseci polni race
Немој да се измачуваш, се е како што треба. Ако сакаш да си мирна, ете провери, но не смееш да се напнуваш. Опушти се. Ако не е нешто како треба дамиот организам ќе ти каже. Јас како тебе, дури 4 пати проверував бхцг зашто на почеток ми беше вредноста 101. И се беше добро. Така ќе биде и кај ѕебе. Расположи се за празников и уживај мајче.
ааама не се другите за котек ти си за котек и сеа заради некоја таму ти се енрвираш и ризикуваш да се деси нешто лошо? ти фале ли нешто тебе или со сила си правиш проблеми
Честитки,ти посакувам најлесна бременост.Воопшто не слушај негативни коментари а и за сите нас овде,малку поведро и повесело.Има многу кои се во постапка☺️
@Meckicja мила еве ти табела и види дека нема потреба да се нервираш и да бидеш негативна. Таман си е се и твојата бета а сигурно и твојата недела од бременост.
Na site feminkibod pravoslavna veroispevest im go cestitam Veligen. Hristos Voskresna. So sreka na site taze trudnici i uspeh na tie sto se vo postapka. Gospod e golem . Na site sto se borime da ni pomogne.
Девојчиња, Христос Воскресе, Честит Велигден! Нека овој Велигден биде среќен и благословен за сите нас! Имајте убави празнични денови и позитивна енергија...! Ве сите!
@Meckicja ти честитам мила со лесно гали мешко и уживај Гишкиии и сите за брзо да си дочекаме да расти мешко
Девојки утре ќе правам микробиолошки брисеви и дали можам да имам односи вечер до крај или....имав вчера ама сакам и денес или да се воздржам додека ми земат.Ви благодарам
Среќен празник и од мене. Сакам да прашам колку е цената за инвитро на природен циклус.Се борам со високо фсх и ми предложи дрТрајковски ваков обид и рече околу 36 000 ден. Дали е точно ова и колкави се шансите
Јас правев лани летото кај нив на природен циклус, тогаш имаа некоја промоција, ин витро на природен чинеше 500 еур, во денарска противвредност. Плативме после пункција, целосна сума, не одделно пункција и трансфер, бидејќи таа цена им беше внесена како пакет услуга. Кај нас излезе да немаме трансфер и ни вратија пари, задржаа 18 000, останатото го вратија. Мислам дека се доплаќа за анестезија, но не знам колку, јас имав пункција без анестезија. Дополнително плативме околу 20 000 за неколку инјекции мерионал и цетротид, но од нив немав некој посебен ефект. Така процени докторката, бидејќи она ме превзеде откако др Траковски ненадејно и ненајавено отиде на одмор. Мислам дека др Трајковски преферира чист природен циклус, без стимулација, кај помала резерва на јк, но за најсигурно препрашај го пред да почнеш, за да знаеш дали дополнително ќе имаш трошок за евентуална мала стимулација. И јас имам високо ФСХ, ниско АМХ, имав еден фоликул и со инјекциите развив дополнителен, но тој излезе празен и останав со една јајце клетка колку и што се очекува од чист природен циклус. Јајце клетката се оплоди, но ембрионот по еден ден престана да се развива и тука заврши постапката. Меѓутоа, ако се добие добар ембрион и шансите за успех се поголеми. Јас би ти препорачала да пробаш, бидејќи имаш високо ФСХ претпоставувам дека имаш и помала резерва и дека немаш голем одговор на поголема стимулација. На овој начин не се троши резервата на јк како при стимулиран и плус и финансиски нема да те исцрпи како ин витро со стимулација, така да секако не губиш премногу, а има шанса за успех. Јас немав среќа, но има доста што останале бремени со природен циклус. http://www.newborn.mk/mk/ceni/ Еве им ги и објавените цени, но прашај на шалтер да не имаат повторно некоја промоција.
Девојки, каде купувате ДХЕА ? Знам во некој трговски центар, неможам да се сетам точно во кој. Поздрав