А беше кај матичниот? Не се секирај си проверила денес дај Боже да се качува бетата. Не се разочарувај има многу такви случаи па си родиле здрави прави деца.
Тоа е. Се надевам после докторот ќе ми каже зошто се случи ова и што понатака. Ако ми дозволат да го искористам трансферот од ваучерот би пробала на природен циклус. Си правам секакви филмови а незнам ни дали е можно
Жалам мила @MIS2013 .. Некаде на форумот прочитав дека може да се одложи трансфер (да не праќаат извештај во Фонд) до 6 месеци, така што добар ти е филмот изгледа за да го искористиш за на природен. Извести ги само поскоро, да не го пратат извештајот како завршена процедура.
@Diva_ma и јас имав хиперстимулација. 30 јајце клетки ми беа извадени. И баш како @emkaemka пиев многу многу течност. Пиев вода, ИсоСпорт ако не се лажам се викаше. Многу. Мислам дека секако околу 5 литри течност пиев. (нормално, сите не сме исти. јас и така си пиев течности во литри, а сега дупло повеќе) Имав II и малку вода околу јајниците која со текот на времето се повлече. Баш се секавам бев како тебе, во секој момент чекав да ми стане неподносливо лошо и да завршам во болница, но не се случи. Fingers crossed и пиј течности. Мислам дека јадев претежно протеини во тој период.
Чекам да разговарам со докторот,втора смена бил на работа. Сигурно денеска не им е пратен ваучерот.Ембриологот не ми кажа ама баш ништо,освен дека не стигнале до бластоцисти. Ако постои шанса за природен циклус секако ќе пробам
Можеби мене тоа ми е проблемот што јас не пијам течности многу. Блгодарам @Momichka. Мислам дека во секој момент ке ми прсне јајникот. Ќе пробам од денес повеќе течности да пијам.
Во Ремедика правев. Ќе знам за некое време точни информации Обавезно исо спорт купи си. Мене после пункција сестрата ми кажа да пијам многу течности и исо спорт. Се надевам нема да дојде до компликации
Исо спорт пиев после пункција по 3 литри на ден, ама од што морав на сила некако пиев и после трансфер прекинав. Незнам дали пак да земам да пијам?
Подобро земи си пиј да не се искомплицира нешто. Или исцеди си дома сок од цитрон или смути со цитрон
Како една чаша на ден? Цел ден една??? Ако е така, мора да се потрудиш да пиеш повеќе. И за општо здравје мора повеќе вода @MIS2013
Ја кога имав благ хипер,повраќав имав дијареа,подуеност,бев ептен малаксана и низок притисок. Имав мал излив и се повлече,ама пиев 2л исоспорт и 2л вода. Потруди се да внесуваш течност,немора исоспорт било кои електорлити земај ги и вода обавезно. Уживај се се средува.
Женички, после колку време од поднесување на документите за рефундација за Клексан ви праќаа одговор/исплаќаа? Тенкс!
Drugarka mi zavcera pravela transfer so zamrzanti embrioni, na priroden ciklus pravele, posle ovulacija na petti den i vratile dva blastocisti, prima kleksani, progesteron depo na sekoj 4-ti den.E sega bidejki e so malo dete od skoro godina ipol ne odmara voopsto ni prvite dva dena duri i vo race go kreva, mozno li e vlijae toa na pozitiven rezultat ili ne?