Jas mislam oti ne jas ne lezev voopsto I se simnuvav I po skali samo da ne se naprega mnogu I da ne krevaa tesko
E ja kreva malata od 10 kg Me prasuva posle transfer dali odma embrionot se prikacuva za matkata prvite denovi a jas navistina neznam da i odgovoram do tolku
Не се прикачува одма во матката. Неколку дена бара соодветно место. Бластоцистите се прикачуваат побрзо од оние на трет ден од трансфер зашто се поразвиени. Само додека се во матката таму си се. Не може да паднат од матката ако е тоа прашањето. Лежењето по ИВФ е македонска пракса, не се применува во многу земји, односно најчесто се советува првито ден полека да се правата работите па потоа да се врати жената на нормални активности (без аеробик, трчање и некои поголеми напори). Кревање бебе/дете да с еправи внимателно и со колената, не со стомачните мускули (значи скроз да клекне па со дете да се исправа, не да се наведен да го земе).
Znaci ako dobro razbrav koga ke go kreva prvo da klekne pa so nego da se isprava a ne da se navednuva ona nadole nakaj nego.Fala ti mnogu
@MIS2013 мене Таше сам ми даде опција да ми го "чува" ваучерот шест месеци . Да можам да го искористам со замрзнатите. Би требало во секоја клиника да може , на драга воља на докторот . Убава ти е идејата да пробаш на природен циклус . Немаш замрзнато ?
Баш ми е жал. И снаа ми имаше слична ситуација и во договор со докторот што ја водеше имаше обид на природен циклус со истиот ваучер. Се е до волјата на докторот, ама замоли да ти излезат во пресрет и без откажување.
Фала бубче ми фалеше искрено. Немам замрзнато. Прво Ифв,од 5дена стимулации со фостимон изреагирав бурно. 7 пунтирани јајце клетки со одличен квалитет,4 се оплодија и ништо на крај. Се надевам ќе ми дозволи др.на природен циклус со овој ваучер Се е во нивни раце,како ќе кажат така Мече на сета мака ме израдува
Те чекав да пишеш значи многу ми е мило ајде сега опуштено и гали меше ете Господ е голем на сите ќе ни подари бебенца
Неверојатно како можат да ти го сменат животот со погрешен резултат.Не се нормални. Ти честитам уште еднаш за успешноста и ајде доста веќе стресови.
Мече честитки и да успееш овој пат но ме зачуди како може да се грешни такви важни резултати како бхсг не ми е јасно.
@MIS2013 најдобро опција е ако ти излезат во пресрет и да го доискористиш ваучерот за природен циклус, но ако не сакаат, можеби има опција да си ја платиш примената терапија и пункцијата, а да го повлечеш ваучерот? Според ова што пиша, 5 дена терапија, ми се чини дека не си ги примила сите 30 инјекции, а пункцијата е многу поефтина од трансферот. Во Систина на пример, само пункција чини 20 000, а трансферот 91 000, не знам како е во Ремедика, но види, веројатно е слично. Многу ми е жал што така се случило, следниот пат сигурно ќе биде подобро...
Честитки меченце, за високата бета, уживај сега, само опуштено! Што терапија имаше после ет и во кои количини?
Честитки и лесна бременост , сега само опуштено , туку ме интересира дали се нормални во таа лабараторија ????како бе грешен бил резултатот???кој стрес е тоа НЕНОРМАЛНИ , но битно се е во ред ***
Така е! Те гушкам! Ќе биде се' успешно наредниот пат. Ете, можеби ќе успееш да се договориш со докторот и за брзо ќе се радуваш Ако немаш навика да пиеш, помага ако пред себе секогаш имаш шише/чаша со вода. Така и да не ти се пие, ќе пиеш. Повеќе протеини, избегнувај јаглехидрати и солена храна за да не се задржува дополнително вода во организмот. Бог да чува со резултатите бе! Срамота! Ама ајде, не е сега тоа важно. Важно расте и ајде таму сега уживај во бременоста, се' си е во ред
Мече не е мала работа веќе да не правиш испитувања кај нив. ЗА џабе стресот кога треба да се радуваш Честитки