Ee stresot bese golem sinoka cela vecer ne spiev ama sega toa bilo pominalo sega jas gi oterav u pm na tie iako mojata sestra mi vikase da ne odam tamu
Kako be greska bilo prethodniot??? C c c nemam komentar. Kako i da e zeno cestitki i sega odmaraj i ne se zamaraj veke!! Gospod e golem uzivaj vo toa sto ti go dari
Честитки, јас стварно верував дека овојпат ќе успееш. Ти реков да бидеш трпелива, како што ти кажа докторот, во четврток... не требаше да избрзуваш но сега тоа не е битно, уживај, опушти се и радувај се! и пушти среќа за нас останатите, што побрзо да не снема од тука ооо многу ми е жал ќе биде следниот пат, имај само верба... А сега не очекувај дека ќе ти кажат кујзнае што... и да ти кажат, што ќе смени тоа? биднало ... мисли што понатаму... А колку ембриони имаше на почетокот? И супер ти е идејата на природен циклус да пробаш.
Извадени 7ј.к. 4 се оплодија,3 започнаа да се делат и денес на петти ден ништо 4 пати се јавувам и др.не ми крева тел. Криво ми е што не отидов денеска да се видам со него
Читам и не ми се верува како можеле така да згрешат. Битно сега резултатот ти е во ред. Уживај мила....
Така треба, релаксирано до максимум. И јас сакам да те прашам која терапија ја имаше после трансфер, ако не е тајна се разбира...
Па ако е 2ра смена, се уште имаш време да одиш... ако не си многу далеку од болницата. Како и да е, нервоза и стрес нема да ти помогнат. Знам, тешко е, но имај верба за понатаму. Јас два пати не стигнав до трансфер... борбата продолжува... Кое ИВФ ти е?
Utrogestan progesterone dekortin buskopan Kardiopirin I fraksiparin a sega samo Kardiopirin utrogestan iprogesterone
Не сум од Ск за жал. Сакам да ми каже треба ли нешто дополнително да испитувам,за генетските сто пати прашав и ми кажа нема потреба. Освен запушена туба на јајник друго се беше ок. Незнам што да мислам веќе. Прво ИФВ ми е. Јас ајде не пагам толку лесно ама маж ми е заникаде,ногу тешко го прифати ова
животот е полн со предизвици, ќе не тресне од земја, па ќе не вивне нагоре до сонцето. Само треба да се издржи. Сакам да ти кажам... колку и да ви е тешко, најдете начин да верувате дека ќе дојде и вашиот ден, и дека ќе се радувате многу. Не ти кажал дека треба испитувања бидејќи мислел дека не треба, едноставно ИВФ е не е совршен процес... да имаа докторите и ембриолозите одговор за се, досега сите ќе имамвме бебиња... понекогаш ете така требало да биде, некој друг ден ќе дојде вашата среќа.
Od punkcija do et po dve po et do 6 den od et po edno Hla tipizacija da ispitate I ti maz to ne slusaj nikoj napravi si gi ispituvanjata
Не мора да ти каже, сама направи ги, ништо не губиш. Закажи преку матичен и оди. Важно е да знаеш дали има/нема мутации......имаше и други работи.....сум ги подзаборавила.
Не, терапијата ја купувавме сами посебно, а плативме по пункција и трансфер, само трансфер 91 000, дополнително доплаќавме некои инјекции, апликации на лековите и сл. Ова беше ин витро со икси со целосна стимулација. Не знам зошто, на природен циклус целата постапка е поефтина, можеби ова 30 000 е за природен циклус. @MIS2013 како што ти пишаа погоре, испитувањата можеш и сама да ги направиш, генетски мутации, кариотип...јас ги правев самата после вториот спонтан, побарав упати од матичниот. Инаку и јас еднаш не стигнав до трансфер, на природен циклус кога правев, а и кога имавме трансфер се случуваше дел од ембрионите да прекинат со развој на прв или втор ден. Првото ин витро исто бев стимулирана со Фостимон и имав најлош одговор и квалитет на ембриони, можеби некогаш и до лекот е, секој не реагира исто на некоја стимулација. Најубаво консултирај се со докторот, мене за второто ми ја смени терапијата и имав подобар одговор и поквалитетни ембриони. Не очајувајте ни ти ни сопругот, ретко кој успева од прво ин витро. Ви посакувам успешен наредна постапка