@Bubce38 Во право си не се скриени туку непредвидени. Уште од самиот почеток на собирање документи за ваучер. Те нема реагенси па си плаќаш приватно, па немало термини па се нешто фали поминал рок на документ..... е тек после ваучерот од витамини од чаеви се што ке слушнеме дека ке ни помогне во борбата се е непланиран трошок. Терапијата плус ако ги надминеш инекциите. И храната морам да ја спомнам. И само за клексаните враќаат пари а цела друга терапија па и не е баш евтина. Јас утрогестанот за 5 дена го трошев а не е баш евтин. Борбата не е лесна ниту финансиски ниту физички со цело тоа трчање а и најважно психички. Извинете што ќе бидам подолга ама и после процедурата не е баш евтино. Пример кај мене заврши со спонтан што на никого не го посакувам. После тоа јас 4 месеци не сум излезена од болнициве наши. Има ли некоја феминка што и се појавиле било какви компликации од терапијата? Мојот организам многу бурно изреагира после спонтаниот. Од качување на инсулинот до плафон, висок притисок, аритмии на срце... А бидејќи сум со тежок машки фактор ќе морам пак со ин витро а јас сега искрено многу се плашам.
Drugarka mi denes na 10-ti den napravila test doma i pokazalo vtora bledna crvena linija, validen e ili rano e za da bide tocen?
I jas isto zavrsiv so spontan za zal. I nie sme so tezok maski faktor. Za srekja posle sekoj pad, brzo se vrakjam. 10 dena pominaja i veke vo glava pravam plan za ponatamu. Iskreno pred 10 dena ne mislev taka, dosta mi bese od se! Bev prvpat vo zivotot preplasena! Ama se pominuva. Sega zasega nemam nikakvi komplikacii. Ama psihicki odmor e potreben. Ti posakuvam brzo oporavuvanje i zdrava i ziva bebuska vo najskora idnina
Mnogu mi e zal, a te mislev kako si. Jas eden den pravam plan za ponatamu a drugiot panicam. Neznam ni dali da menuvam doktor, cela sum prasalnici i stravovi
Mac ti imas li napraveno ogtt test so insulinemija imas li napraveno histeroskopija imas li ispitano trombofilija mila I ve molam ovde za spontani abortusi si ima tema ovde ima panicari kako mene
Си има тема за трудници , така да ако те вознемирува тоа што се пишува овде не мора да ја отвараш темава . За жал овде има многу членки кои се во постапка ,а претходно имале и спонтани , и ванматерични и биохемиски бремености. Сосем нормално е да се пишува за тоа , да се бара совет што да се преземе и да се реши некој проблем. Патем , ти убаво знаеш колку е тешка оваа борба, малку е неблагодарно е да бараш да не се пишува овде за такви работи,нели ?!
@Aleksandra789 како што рекоа членките, зависи терапијата. Мене ми фати околку 300 евра со терапии. Утрогестан ставав за поддршка, тој ми беше мегу поскапите. Често за ивф даваат фраксипарин/клексан за превентива, а ако имаш извештај од трансфузиолог може полесно да поминеш и болницата да ти ги даде бесплатно. Мој совет е оди во NewBorn кај Др Трајковски. На самиот преглед кажи дека имаш тешкотија со финансиите. Ќе те насочи. Он скоро сите пациенти не праќа на државно кога може, за да заштедиме на цена.
Devojvinja zdravo! Dolgo me nemase da pisam,no ve sledam celo vreme. A i nemav sto i da pisam... Se raduvam i taguvam za sekoja od vas so pozitiven i negativen rezultat.. Jas se vrakam vo igra...Ovoj mesec ke odime so zamrznati embrioni. Vcera dobiv i pocnav so estrofem(3*2), pa za edna nedela na kontrola. Neznam sto e so estrofemov, go nema nikade po aptekive, ni so recept,ni privatno?!.Ako ima nekoja ,ako znaete nekoja apteka,kade mozam da go najdam,bi bila blagodarna.. Imajte ubav vikend devojki
Ве молам не го бришете прашањево по втор пат го поставувам тука. Има ли некој искусво со влошките на Тианде и програмата 90дена до бебе? Дали вреди да се лупнат парите или не? Сте ми го оставиле само мислењето во темата Тианде влошки, ама одговоров што го добив таму вришти да сум ги исконтактирала на фб страницата. Јас ако сакав да ме знаат која сум ќе пишев таму, намерно пишувам тука за да бидам анонимна. Да не треба лажен профил да отварам за да ги прашам? А нормално дека од страната ќе ми речат дека има ефект и дека се добри ми треба некој што стварно имал бенефит од влошките без да има финансиска корист од тоа! Благодарам на разбирање!
Ивановски, според цело инфо што го имам за него е бр. 1 во Мкд. За секакви проблеми, тој успева да извади позитивен резултат. Проблем е неговата посветеност. Има многу клиенти, се чека повеќе време да се стигне до него, и поретко се добива посветеност од него. Додека Трајковски не е најдобар, но е еден од најпосветените.
Прекрасен доктор што си ја врши работата како што треба и прв во систина некој членки имаат негативно искуство кај него ама немора да значи дека секој организам и проблем е ист..прво ифв кај него и успешно беше не би се двоумела за него и ако беше неуспешно..