Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    @mac82 многу ми е жал за спонтаниот. Болката и тагата е навистина голема, но за среќа желбата за успех секогаш преовладува и не тера да продолжиме понатаму. Ти посакувам што побрзо да се оправиш и да успееш наредниот пат. Гушки :hug:

@Aleksandra789 и Трајковски и Ивановски се добри лекари, мислам дека Ивановски може има малку повеќе искуство кај ин витро, но и Трајковски е искусен гинеколог и според мене добро ги води и ин витро постапките.
    Јас бев и кај двајцата, а и уште кај двајца други доктори правев ивф и можам да кажам од сопственото искуство дека не постојат чудотворци, кај ниеден доктор не постои 100% гаранција за успех, многу фактори се во игра и не зависи се од нив. Најбитно е докторот да биде посветен, да размислува за секој случај како за поединечен случај, да навлезе во проблемот.
    Во однос на финансиите, ако мериме кој повеќе ги штеди пациентите, др Трајковски води:)
    Најдобро е да си закажеш кај кој доктор мислиш да отидеш, ако се двоумиш меѓу два, троица, закажи кај сите и ќе видиш и самата како ќе ти одговара пристапот на докторот, ќе споредиш. Јас за првото ин витро отидов кај троица на консултација пред да одлучам.

На joan, Hopeful girl, irencule1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Zavrsi transfer vrateni 2 blastocisti

На Anetaoh, Arnisa, Capricorn Taurus и 35 други им се допаѓа ова.
  3. mac82

mac82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    2.769
    Не мораш воопшто да ги читаш постовите кои не ти одговараат. За жал, мојата борба продолжува во темата ивф. А за тоа што треба понатаму да испитам има кој да каже, затоа е докторот:) фала ти за препораката;)

На joan, bebaa, Hopeful girl и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Ивановски е стручен ама не е посветен. Гужвата си го направила своето и не се труди не дава идеи, насоки итн, итн.

На irencule1980, Momichka, Meckicja и 3 други им се допаѓа ова.
  5. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Многу се чудам кога велите "нее посветен" па како може со вас да нее посветен а со мене да плус и со мноогу други пациенти што се многу задоволни од него..ти верувам дека не бил посветен кон тебе немора да значи со секој исто ќе се однесува плус кај него ужасна гужва има тоа го покажува и успешноста на докторот колку е зафатен и стручен.. се двоумев дали да пишам или не. Немој да ме сватиш погрешно те молам ама така е..

Последна измена: 21 април 2018
    На pile30, joan, irencule1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.156
    Исто како ти што се чудиш како тоа не бил посветен према некои пациенти, така друг се чуди па како тоа толку бил посветен према тебе . Многу логично, едноставно и разбирливо .
    Ако ти си задоволна многу нормално е друг да не биде ....
    Да не се разбереме погрешно. И јас сум презадоволна од Др Ивановски, според мене е супер доктор , но почитувам и верувам дека некој со него имал не баш убаво искуство

На joan, Bebulleee, Spiritus и 9 други им се допаѓа ова.
  7. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Така е.. не реков ништо лошо да се разбереме искрено се чудам како може така кога јас веќе година дена го познавам а ни еден ден не бил не посветен спрема мене... секој си знае подобро сигурно така да се извинувам уште еднаш чудно ми беше па затоа и искоментирав можеби имаш право секој си ја знае својата работа подобро нам не ни останува да се мешаме..

8. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    @saramila09 гужвата не е репер дека докторот е посветен, туку дека е на добар глас :) Добриот глас е сигурно заслужен и треба да се оддржува. Јас конкретно имам впечаток дека токму поради гужвата некогаш нема време целосно да се посвети на некои пациентки, како што беше и во мојот случај, но тоа е мој впечаток и не мора да значи дека апсолутно за сите важи истото.
    Многу ми е мило што првото ивф ти е успешно, кај него, но според тоа дека ти е прво претпоставувам дека не си правела ивф кај други доктори, можеби затоа ти е тешко да претпоставиш зошто некој би ја споредувал неговата посветеност со посветеноста на други доктори.
    Сите сме со различни искуства, различни проблеми и различни очекувања и затоа треба да се почитуваат и уважуваат сите мислења, без разлика дали се различни или исто со нашето.

На Hopeful girl, irencule1980, Ѕвездички и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Имам повеќе негативни искуства со него ама нема да ги пишувам тука ти пратив приватна порака не сакам јас да му го нарушувам угледот има зошто го напишав тоа.

На jule84, saramila09 и stevemila им се допаѓа ова.
  10. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Душо неми е прво ифв.. плус прва инсеминација и операција ми беше кај др.трајковски да не почнам да зборувам за него несакам едноставно многу лош впечаток ми има оставено и еден куп лаги изнакажано но тоа остана во минатото секој си има различно мислење за секој доктор а јас несакам да кажам дека трајковски е стручен ама не многу посветен и многу лажго.. да не ги отвараме старите рани.. плус прво ифв ми беше кај др. Поповиќ и тој со преграда на матка голема незнам колку беше сега он инвитро со таква матка ми направил да кажам за него и он беше многу не посветен спрема мене имав пишано и порано јас кога ќе влезев незнам за другите со телефон во рака цело време место он да зборува и објаснува сестрата го правеше тоа..

На Желба му/ѝ се допаѓа ова.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @Nina 2014 ајде со лесно овој пат и без сопки да мине се (fingers) :hug:

@A&Z галкај меше и чекаме за 2недели да не израдуваш со висока бета (fingers) :angel:

@Софија 88 до каде си ти, што е следно, одмор првин или :) :hug:

^^ во однос на доктори ставот ми е ,,како ќе ти се погоди,, сите се арни и сите се за никаде!
    Најдобар ќе е оној од кој рацете ќе ни бидат полни!
    Не мора да е ,,најдобриот,, многу побитно е вие со докторот да имате некоја хемија да речам, ако ја немате џабе и најдобар и најлош. А сите некако станаа ,,турни ме да кинисам,, МОРАШ да бараш и потсетуваш и тоа е тоа..

Инаку во однос на Трајковски некогаш имав лошо мислење, не за стручноста туку за ставот и односот, сега ми е баш криво, човекот сакал само да се ,,дружиме,, и да ми помогне :(
    Ама ја оправивме :D

На Dreams11, stevemila, simplegirll и 15 други им се допаѓа ова.
  12. MIS2013

MIS2013 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2018
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    433
    Jas ne sum od sk ama kaj nas go ima. Ako nemozes da najdes ke kupam i ke ti pratam

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    @saramila09 извини, јас разбрав прво ивф воопшто.

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Za doktorite jas ke kazam samo edno od sekoj Dr ima da slusnes I pozitivni I negativni iskustva site nie sme razlicni so razlicni karakteri I so razlicni baranja

Jas konkretno ke si go kazam moeto iskustvo jas se sama pravev ispituvanja se sama posle vtoroto IVF za trajkovski konkretno ke kazam oti on I na mene mi pravese dve inseminacii .I ne vide na hsg oti imam pregrada na matkata Dr jadranka Georgievska mi pravese laparoscopija I histeroskopija I ne vide isto oti imam septum Dr tase vide ama posle IVF toa mi go kaza Dr lazarevski isto .no sreca Dr trajanova go vide septum na hsg I go otstrani imav septum I toa 13 milimetri

Последна измена од модератор: 21 април 2018
    На irencule1980, Ѕвездички, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Секоја жена своја приказна,секој доктор со своја среќа,водење на бременост стручност,пороѓај во државно или приватно пак среќа да ти се падне ЧОВЕК пред све па после доктор.Ама во Македоничето имаме проблем што кога ќе го снема ЧОВЕКОТ,ќе настапи нечовечноста,алчноста,нетреливоста,нетолерантноста,љубомората...

На stevemila, irencule1980, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    јас го купив естрофемот со рецепта од Еурофарм во центар - кај Дерма медика во зградата. Ама го купив пред една недела мислам

На Nina 2014 и saramila09 им се допаѓа ова.
  17. PrettyG

PrettyG Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    873
    Со среќа нека е мила! Ти посакувам лесно да ти поминат двете недели што следат а потоа да си се радуваш на висока бета. Сега уживај си и гали меше :inlove:

На irencule1980, Martka и saramila09 им се допаѓа ова.
  18. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Здраво Мила, фала ти што се сети на мене..добра сум одмарам малку ...инаку статус кво уште ми е работата...чекав циклус и сега за некој ден одам на консултација кај Ивановски да ми каже што ќе ми понуди како последна опција ( барем по него уште таа единствена ни останала да се проба ), доколку може овој циклус да се прави ок, ако не прво одмор ќе истерам, а во меѓувреме можно е да го заменам со Т.Гуржанова некако ми остави впечаток на консултацијата што и бев, но не сум најсигурна уште што би правела...
    За доктори јас го имам следново размислување ...од моето искуство до сега нема најдобар сите се стручни, за жал нема премногу за избор и поради гужвата они стануваат невнимателни и стресови ни ствараат...јас првиот пат пред да се одлучам се нај нај читав за Лазаревски човекот ни ј.к не ми извади, ..после за Ивановски се најдобро читав он од прва извади ј.к но не успеав, не се имплантираат и ете муабетите дека нема да може да ми се задржуваат ембрионите и да ги износам...така да јас би рекла за нас најдобар ќе е само оној кај кој ќе успееме не е битно да е зборен или фален докторот...затоа и ме лутат во групава кога ќе се истепаат за "нивните"доктори кај што успеале, а не сваќаат дека немаме сите исти искуства и сакаме да си ги кажеме и лошите, и би рекла дека среќни се сите оние што од прва па и втора успеале кај нивните најдобри доктори и поради тоа нема да им ја видат и онаа нивна друга страна кога креваат раце, фаци кога прават и не стресуваат до небо.
    Фала ти мила уште еднаш ❤❤❤

На Gabka!!!, pile30, Valentina888 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @Софија 88 мој совет ти е само не брзај, ако се чувствуваш одморено, психички спремна, почнувај, ако не уживај првин во летото, собирај витамин Д, убави спомени па старт. Односно секогаш е и опција и во сред лето на најтолото да почнеш, во зависност кога докторот ќе ти биде на одмор. Ама кој и да е повеќе од 2-3недели нема да е отсутен, така да изводлив е и тој план секако.
    Само позитивно и со мислата ќе биде :hug: :hug:

На Capricorn Taurus, bokiroki, Желба и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Женски Т.Гуржанова кога бев на консултација ми ги препорача за циркулација мислам дека беше акупунктура, озон терапија и вагиналети вијагра(овие за др.нешто беа веројатно)...па ме интересира дали некоја имала било какво искуство ( добро или лошо) со овие наведени работи , дали воопшто влијаат некако...и ако да каде сте ги правеле, колку пати и кога ( пред за време или по ин витро постапката ). Исто и некакви масажи за матката веројатно но не прашав како да ги правам, ако знае некоја ке ја замолам да ми пише.
    Фала однапред.

На @nn@, saramila09 и irencule1980 им се допаѓа ова.