Ај и јас да се замешам малку. @Ninichka од искуство ќе ти кажам да се опуштиш и да ги следиш насоките што ќе ти ги дава докторот. Нема правила колку инекции ќе примиш, нити кога ќе ти биде пункција трансфер... и сл. Мене еднаш пункцијата ми беше на 9 ден, еднаш на 17 ден. Значи зависи како ќе реагираш на терапијата, јас имам правено 5 пати и секој пат е различен. Опушти се и не се оптеретувај дополнително се пресметки. Овој период размислувај позитивно и се ќе биде во ред. Тебе и на сите останати ви посакувам што побрзо да ги видите двете цртки.
Jas realno mnooogu se plasam od igli, nekolku pati imam kolabirano dodeka mi zemaat krv za ispituvanje. Ama sega interesna rabota,odvaj cekam da pocnam so inekciite, kakvi i da se iglite,mali,golemi, vo stomak, vo raka...odvaj cekam da pocnam Inaku sestra mi e medicinsko lice, pa moze i taa ke mi gi stava.
Е па тогаш немаш гајле ти! Едит: никој не сака игли, ама кога нешто треба да се направи Господ некако ти дава сила да издржиш.
Кукла 21 ти поскаувам позитивен одговор, среќа во целата постапка и да си го постигнеш тоа што од срце го посакуваш
@Ninichka eden moj dobronameren sovet do tebe,opusti se ,veruvaj mu na doktorot,sepak toj najubavo znae ,kako ti kazuva taka,sobiraj sila i sonuvaj kako za mesec i polovina otprilika deka vo mesko ke ima bebce.Ti posakuvam lesna i uspesna in vitro procedura.Te guskam
@kukla21 sigurno ke ti bide odobren vaucerot,mislam deka veke ti e razgledan predmetot i mozes slobodno da se javis za da ti kazat,jas koga podnesov na 10-den se javiv i mi kazaa uste koi dokumenti mi falat
Zdravo, dali nekoj ima informacija za telefonski broj od GAK, od oddelot za assistirana reprodukcija, kaj sestra Zore? Vi blagodaram
Pak jas, so edno glupavo prasanje Dali sega pred da pocneme so terapija,treba da imame zastiteni odnosi, zosto neli bi mozelo da nastane bremenost, a nie da pocneme so terapija. A neli na 21viot den nema da moze da se vidi nisto na eho dali ima ili nema... Malku sum zagrizena po ova prasanje(a nie si imavme nezastiteni odnosi bas vo plodni denovi)...
Sega malku ne si mi jasna pravis IFV posto nemozes prirodno ili????? Sega ti si ocekuvas bremenost a odis na IFV?????? Kako I da e najdobro e da si imas zastiteni odnosi poradi infekcii, pa da ne se cudis posle kako nebidnalo, pa od sto I slicno.
Mislam deka kaj @Ninichka problemot bese slab spermogram, pa zatoa se resija za ivf.... No, kako i da e, i jas sum za zastiteni odnosi...barem toa ti e posigurno ovoj period poradi zastita od infekcii........ se slozuvam so @emkaemka. Srekno
Pa cim e slab spermogram znaci epten e slab stom im davaat pravo na IFV preku fond, veruvam deka meseci nanazad pravat bebce pa ete srekata ne gi stignuva, I sto sega bas ke bide????? Daj daj boze neka bide cudo iznenaduvanje, ali jas sekogas velam grom vo koprivi nemava taka da KONDOMI mila neka se stiti od infekcii za pouspesno IFV
,jas zatoa i rekov glupavo prasanje...go postaviv isprovicirana od mojata maticna, koja vika....abe imam slucaevi,pacientki..dodeka gi spremam za ivf,tie mi ostanuvaat bremeni prirodno ,a nie bidejki celo vreme sme pod terapii,spermotrend,tribestan,maticna mlec...itn.pa pomisliv ako se popravil spermogramot ima nekoja minimalna sansa za bremenost. Se soglasuvam so vas,zastiteni odnosi protiv infekcii. Tnx devojki i sory za glupavoto prasanje