Имам познаничка која исто беше кај неа и нејзе и препорача озон терапија. Само не можам да се сетам дали и пред успешното ин витро отиде(90%сум сигурна дека и вториот пат беше). Она правеше во филип втори. Ако случајно искомуницирам денививе ќе препрашам уште еднаш па ќе ти пишам.
Јас бев на озон терапија пред едно ин витро во Њуборн, а потоа за наредното ставав и Виагра вагиналети. Озонот требаше да помогне за повеќе јк и поквалитетени, а наводно ја подобрувал и примечивоста на матката. Од озонот немав нешто повеќе јк, но беа поквалитетни, јас тоа го препишав на лековите за стимулација, но може и терапијата нешто придонела. Во секој случај не шкоди, се прима во течен облик, како мала инфузија, директно во вена и дополнително во неа шприцаат витамини и цинк. Кај др Анчевски ја примав, пред пункција и една тогаш чинеше околу 4.500 денари. За второто со смрзнати имав проблем со задебелување на ендометриумот и ми ги препорачаа Виагра вагиналетите, употребив околу 10. Ги купував во аптеката на Систина, по 5 се во една кутија и не може да ми текне точната цена, дали една кутија беше околу 4.000 или двете заедно толку...не можам да се сетам, најдобро јави се да прашаш доколку те интересира. Дона фарм се вика аптеката. Вагиналетите помагаат за подобра циркулација на крвта во матката и со тоа треба и да се здебели ендометриумот. Мене ми се здебели, на трансфер беше 12 мм и тогаш останав бремена, но пиев и естрофем пред трансферот по 10 на ден, не знам точно од што се здебели. Инаку многу тешко се топат, ако ги употребуваш да не те уплаши тоа, на 2, 3 дена ми излегуваа при мокрење по 2,3 скоро цели, јас се уплашив дека и при трансфер ке имам нешто внатре Прашај ја дали имаат теваграстим инјекции кои се ставаат директно во матката, др Ивановски ми рече дека давале подобри резултати од виаграта, но не ми кажа колкав ми е ендометриумот на трансфер, така да не можам да ти ја потвдам оваа информација. Во секој случај прашај ја и неа за мислење.
Фала ти многу на искуството твое, ми значи...инаку за теваграстим не ја прашав зошто кај Ивановски секогаш ја примам но нешто посебно не ми делува .. и затоа ме насочи она овие работи плус да ги пробам, Фала уште еднаш ❤
Нема на што, тука сме да споделуваме искуства и да се бодриме За масажите заборавив да ти пишам, можеш да побараш на YouTube видеа, пример ако сакаш сама да се масираш или да пишат членките што биле на масажа каде оделе.
Јас пред да се оперирам месец или два од прилика се масирав кај една жена у косово беше стара бабичка жената и по интернет ја имаше тоа уствари за матката е да ти ја донесе на место па папокот не ми бил на место и незнам што ако ве интересира слободно пишете ќе ви објаснам да не пишувам многу тука..
Fala ti milicka, najdov dve kutii, ke imam za do kontrolata, pa ke vidime, sekako ke ti pisam,ako mi trebaat. Mnooogu ti blagodaram! uzivaj vo bremenosta! Te gushkam
Masazite se pravat so ricinusovo maslo jas si imav zemeno od Avon toa sto e za celulit I se pravat od zavrsuvanjeto na ciklusot do ovulacijata
Mnogu ti blagodaram mila @Bubce38 , denes najdov dve kutii, ama ke ti pisam ako mi treba...te najgushkaaam
Пак ке речам секој различно ускуство. Јас сум пре задоволна а во врска со испитуваеата изборот е твој дали хемолаб или државна
Девојки, треба да куупам мерионали, гонали и цетротиде. Дали ги има во Косово и дали се поевтини таму? Преку фонд сум, ама испадна дека фондот голем дел од мојата терапија не ја покрива.
Баајќи се поевтини во Косово мила..јас не сум била, ама други жени од тука одеа.. Има и многу пишувано тука, направи си search горе на збор: Косово (на оваа тема). ќе ти даде податоци, имаат пишувано и броеви од аптеки таму
вие што примавте атосибан ред трансфер, дали ви беше напишано во шемата, или на денот на транфер ви кажаа дека ќе примате?
Мене мислам дека ми беше нашкрабано во шемата. Др Ивановски има многу лош ракопис, тешко се разбира, ама мислам дека пишуваше нешто како атосибан Но диазепам не пишуваше, а ми ставија инјекција пред трансфер, ваљда им е процедура.
Мене неколку дена пред трансфер ми пишуваше во шемата атосибан.. а што станува збор за дијазепам тоа не го пишува мислам дека тоа фондот го покрива..