@Ѕвездички може заборавил докторот да пише во шемата, прашај, мене ми се чини дека во Систина е стандард при трансфер, освен ако по некоја причина не е препорачливо за тебе. Најдобро прашај. И мене ми кажаа дека атосибан е за да се опушти мускулатурата на матката и да се спречат контракции, за да не го отфли на тој начин ембрионот. Фактички на тој начин и му овозможуваат повеќе шанси за имлантација. Инаку првенствена намена му е кај предвремени породувања, да се одложат на некое време. Не знам дали читавте, пред некој ден пишуваше дека ГАК дури сега ќе го набавуваат, за да ги одложуваат предвремените породувања.
@Meckicja се најавив на темава специјално да ти честитам на успехот,ти посакувам лесна бременост и најубаво бебче. Се надевам се сети на мене,лани летото ми помогна со инфо во пораки. Правев 3-то ивф успешно,прво со замрзнати ембриони,еве едно срценце чука во мене 16недели. Заслугата и припаѓа на др-Татјана од Newborn и секако ја препорачувам посебно што успеа кај мене а сум 43-год.Се надевам дека мојов пост ке ги охрабри сите вас што сте блиску до моите год.а за помладите сигурно.Патот ни е доделен тој ама све се издржува и поминува.Имајте убав ден со убави мисли и со срека на сите.
Me interesira dali pomaga za namalena ovarijalna rezerva,i dali ima nekoj pozitivno islustvo Biletdd Ako mozes vo poraka da mi kazes za tvoeto in vitro kaj Tatijana vo New Born
@bibiiii моето искуство е позитивно. Кај мене даде резултати. Ако се мислиш дали да почнеш да ги земаш, не се мисли, почни ги одма, ќе имаш корист.
Me interesira dokolku se ispusti doza na suprefact dali treba da se zema slednata ili da se stavi propustenata pokasno Ve molam za mislenje hitno mi e
Ne mi se javuva ja baram sto pati do sega Stvarno neznam sto da pravam i malku mi e strav da ne se upropasti se zaradi ova
Супер честитки!!! Вчера и јас бев кај др.Трајковски. Имам многу антрални фоликули. Матката сега е ок после хистероскопија отстранет е септумот (ова ми е втора хистероскопија) сега пијам циклопрогинова втор циклус треба да ги пијам 3 циклуси така ми препиша др.Илиевски. Па здравје на крајот на мај или јуни ќе правам ивф. До тогаш ќе ми бидне и ваучерот да се пофалам денес поднесов документи за трет ваучер. Поздрав до сите.