На 3 ден од менструација се оди е сега мене ми е збунка што матичната ми вели кога сакаш немораш сабајле и јадена,а на клиника прашав и ми рекоа гладна и сабајле да отидам и јас сум сега збунка ама ќе одам гладна и сабајле мислам бев гладна и сабајле.Дискутабилно кога не е усогласено незнаеш кого да слушаш а битни се разултатите.Мозок каша попара.
Почекај до денот кога треба да правип тест. 10 ден може да е рано. Ти требало повеке да одмараш баби десовци или пак жена некпја не е лесен патот до тука.[/QUOTE] Во најголем број земји се препорачува после трансфер жената да се врати на нормални работни обврски. ембрионот не може да падне од телото по трансфер, а лежењето може и да го намали протокот на крв во матката. Кревање тешко може да е само проблематично друго не. Еве јас планирам ако ми било така пишано да направам трансфер со смзрнати за второ и немам намера да кажам никому за тоа исто како и при првото ИВФ. И немам намера да чувствувам вина што не сум лежела и одмарала ако е неуспешен трансферот. При првиот успешен трансфер не лежев и ете имам синче од 2 години. Успешноста многу повеќе зависи од квалитетот на ембрионите и подготвеноста на матката да ги прифати отколку од лежење. При подготовка за втор трансфер ембрионите не ми се ни одмрзнаа како што треба па ми пропадна се. Знам дека е тежок и мачен процесот, ама не си ставајте дополнителни стресови со лежење/нележење.
Во најголем број земји се препорачува после трансфер жената да се врати на нормални работни обврски. ембрионот не може да падне од телото по трансфер, а лежењето може и да го намали протокот на крв во матката. Кревање тешко може да е само проблематично друго не. Еве јас планирам ако ми било така пишано да направам трансфер со смзрнати за второ и немам намера да кажам никому за тоа исто како и при првото ИВФ. И немам намера да чувствувам вина што не сум лежела и одмарала ако е неуспешен трансферот. При првиот успешен трансфер не лежев и ете имам синче од 2 години. Успешноста многу повеќе зависи од квалитетот на ембрионите и подготвеноста на матката да ги прифати отколку од лежење. При подготовка за втор трансфер ембрионите не ми се ни одмрзнаа како што треба па ми пропадна се. Знам дека е тежок и мачен процесот, ама не си ставајте дополнителни стресови со лежење/нележење.[/QUOTE] Znam deka e mnogu tesko da se dojde do tuka prvoto dete mi e od cetvrto ifv so prvite 3 neuspesni i jadev vo krevet so malata koga ostanav bremena odmarav ama ne tolku strogo, sega ne krevam tesko i ne pravev nagli pokreti. Sto e do mene mislam deka se napraviv i skreching pravev i prvite dva dena poveke odmarav sega se e bo Bozji race utre mi e 13 den ke pravam test preku krv
Мила моја ти пишувам само подршка да ти дадам и кога се видовме ти реков и сега, имаш златен ангел по дома ич да не му се секираш, ќе биде и второ бебче како Бог никој не е што и да биде тоа ќе е за наше добро. Не му ја мисли дали си одмарала поради бебуш или не ако треба да биде ќе биде...се ни се случува со некоја причина, но порано или покасно мора да биде...ти ја посакувам сета среќа на светов те гушкам ❤❤❤
Ако добиеш на 10 до 17 тој се брпи како прв ден и како што ти кажале ќе одиш на 12, иако мене матичниот ми рече дека може од 3ти до 5ти ден. Препорачливо е наутро заради пролактинот. За него треба што помалку стрес на организмот (значи наспана, одморена и без многу физичка активност)
Da se nadovrzam za hormonite. Denes jas pravev i prolaktinot bese 28 ( referentnata vrednosr e do 25) a zemam bromergon 1/4. No vo ponedelnikot i vtornikot imav mnogu stresni momenti a i rabotata mi e stresna periodov pa mozno e da e od toa? Inace si go drzev stabilen na 13,14 max 15 vrednost ... Mozno e da e od stresovite?
Пролактинот е хормон кој и во текот на денот варира во зависност од стресот, па можно е да е од тоа. Него можеш да го испиташ било кој ден ако се сеќавам добро, па релаксирај се и провери го уште еднаш за некој ден за да знаеш на што си. Мене последниот пат дури ме советува дента пред испитување без секс, зошто и тоа може да влијае на покачување. Добро одморена, наспана и повторно на контрола.
Одлични ти се хормоните. И Кортизолот е добар. Е сега пролактинот. референтни вредности од 2,8 до 25 пише. А кај тебе 28. Над горна граница ти е . Консултација со ендокринолог , не е лошо да го поднамалиш
Bubce zemam bromergon 1/4 veke 6ti mesec i stalno bil 13-15 ova sega ne mi e jasno. mislam deka mi e momentalno zasto mnogu bev pod stres ovaa nedela ama ke zemam 1/2 od vecerva pa ke proveram pak. Se sekirav za fsh ama dobar izleze.tuku progesteronot 0.1 neznam sto znaci, ne e mnogu nisko?
Да се надоврзам за пролактинот од свое искуство.Мене ми е 24 вредноста,и пиев подолго време бромергон два пати по 1/4,но вредноста си тапкаше во место со неколку пати проверка.Со разговор со една моја другарка која живее во Бугарија и е фармацевт ми рече дека достинексот е многу поефикасен,само што е забранет во бременост.Така да со докторот одлучивме по пола апче неделно од него да пијам.И последниот пат на проверка ми беше 6.Секако главна улога игра стресот,ден пред тоа без секс и други физички активности.Незнам може некогаш ми се накачуваше од самото тоа што ќе вадам крв .Иначе од Бугарија си ги земав достинексот ги платив 1000 ден-8 апчиња,а кај нас се далеку поскапи.