Najdobro e da odis na konsultacija kaj doktorot sto si go odbrala i so nego ke se dogovorite....ima dolg i kratok protokol....ama seto toa najdobro ke odbere i proceni doktorot
malku me p toa sto ke mi vratat dva embrioni ? a malku se plasham od bremenost so bliznaci(se razbira dokolku bide se vo red) ili sekogas e taka za posigurno da bide?
Не ми е јасно зашто толкави разлики во цените за една иста работа.Да биде со успех кај сите да ни се наполнат рацете со бебушки,пари се печалат. Јас само можам да те посоветувам да не размислуваш многу како ке биде што ке биде,опушти се максимално и уживај те чекаат убави моменти.Мене исто ми вратија две ембриончиња ама ете едно се фати,дај боже кај тебе да бидат двете ке ги заборавиш сите стравови.Само со позитивни мисли и опуштено.
Zdravo i so sreka za vaucerot.Prvo javi se na svojot maticen ginikolog za da go popolni vaucerot i da ti dade upat za toa kade ke se odlucish da go pravish in vitroto.nakratko prvo se pocnuva so tableti od 4-5den od menzis 21 tab. pa treba treba povtorno da dobiesh menzis e tek potoa pod kontrola na tvojot doktor ke pocnesh so hormonska ampularna terapija bockanjeto trae otprilika 2-3nedeli zavisi od toa kako ke reagirash na hormonite.Povtorno so sreka i so lesno
Atosiban primiv jas za transfer, a tevagrastim za vreme na punkcija. Mislam deka tevagrastim bese za zadebeluvanje na endometriumot, a atosiban za namaluvanje na kontrakcii na uterusot.Taka mislam, neka me koregiraat ako gresam.
Со неа искуство имам само за трансфер. И за жал , немам убави зборови. Баш "груба" и " тешка" рака . Трансферот ми се виде болен, а не е болен ,нели ?! А пункција без анестезија сум правела три пати,не кај неа..Еднаш дури без анестезија извадивме 6 јк. Ако ти е за една јк , да не му ја мислиш , не е страшно, за 5 мин си готова . Со среќа
Не ја имаш разбрано членката . Она малку и конфузно пишува некогаш. Вели демек - нееее е грешка . И она така примала како @Hopeful girl
Е стварно не ја разбрав. Искуство за пункција да, за доктрката не. Пункцијата боли малку, ама многу е кратко, така што не се плаши воопшто.
Да така сакав да кажам Не си ме разбрала.. сакав да кажам дека е така не греши и јас истите инекции сум ги примила.. Фала..
Jas, lani, dve folikuli imav, mi pravese punkcija bez anestezija i bese OK, brzo ja napravi i ne me bolese mnogu. Pred toa imav kaj nea punkcija i so anestezija, dobro pomina. Ne se plasi, mene mi deluva kako da ima dobri refleksi, ne mi odgovara mnogu kako karakter, no za punkcija povtorno bi i veruvala.
Здраво девојки, почнав полека да си собирам документи за инвитро сакам да ве прашам за 3Д/4Д на кој ден од циклус се прави?