Највероватно секој со својата срека. Нам во Ремедика би требало да ни дадат "златна карта", според тоа колку "ни ги истресоа џебовите"
И јас имам позитивно искуство во Систина контролите не ми ги наплаќаа никогаш, само прегледи зафати и она што секаде се наплаќа
Според изнесените искуства мене баш не ми е нормално.Никогаш не ми се случило да не ми се јавува сестрата или да не ја добијам докторката на телефон,а исто така после 2-то ивф кое беше неуспешно одма ме примија и не сум слушнала "тоа е" како што овде пишуваа многу женички, мене во Newborn ми дадоа голема психолошка подршка и помош.
Нели затоа пишуваме секој за своето искуство. Јас од Трајковски не слушнав ни "тоа е". Од август месец го "чекам " да ми се јави да каже дали да прекинам терапија
Во однос на попусти и флексибилност мислев. Не може да реши докторот кога има финансов директор, директор на оддел, на болница.. Во Њу Борн се е "помало". А за "тоа е тоа" и сл. Не оправдувам во Систина! Тоа нема врска со големината, туку со човечноста на дпкторот.
Zenicki, sakam da mi dadete mislenje za d-r Kuzeska vo Sistina? Se dvoumam pomegju nea i Ivanovski :/
Мислењата мила се индивидуални, ќе слушнеш се и сешто за секој од докторите. Секој со среќата, пристапот и сл. Следи си ја интуицијата и твојот впечаток. Мене конкретно Кузеска ми правеше пункција еднаш Ивановски беше отсутен и воопшто не ми се допадна - општо. Неспоредливи ми се со Ивановски
Znaci vo sekoj slucaj Ivanovski podobra opcija... sepak se raboti za potomstvo pa ke se izbere najdobiot lekar :/
Никогаш не сум за бранење доктори и болници но морам да ти го споделам моето искуство...да Систина дефинитивно бизнис тераат со нашава мака но не се само тие такви, во последно време да ги видиш ми викаат ти си тука со години за тебе ова друга цена ќе е се изнадава пари ...што подолго си таму ти намалуваат инаку тешко само на сон а бев и во Њуборн за ехо само и ми го наплатија исто како и ехо кога сум правела во Систина така да нигде не е сјајно верувај...Систина гужвана ги изеде живи, невнимателни станаа докторите за жал...но сепак морам да бидам фер и кажам дека хигената им е на врвно ниво, приватност постои, сестрите кога и да им викнеш трчаат фини се ептен, те пазат Ивановски морам за тоа рака да му подадам на моб и ноќе да му пишеш ќе ти јави ...греота е бар за тие работи да не се пофалат се на се задоволна сум како болница јас, а парите сегде ќе си ги дадеме маката таква ни е, само поскоро да ни престане и да ги трошиме за породување
Не подобро. Ич да не се мислиш. Нема тука двоумење меѓу двата предлози . Ивановски е три класи над Кузевска.
pa i jas taka mislev no ajde slusam i dobri zborovi od bliski prijateli i za Kuzeska.. ajde rekov da se konsultiram.. Ivanovski sekako e eden od najdobrite na repro takada kaj nego ke se odi.
@raja за мене Систина е 10 класи над New born, во однос на хигиена и процедури. JCI стсндардот први го воведоа и тоа реално функционира таму. Во Борн со еден исти шприц боцкат супрефакт а шприцот го чуваат во кутивчето од супрефакт. Со еднав иста игла вадат од лекот од шишенцето и со таа боцкаат. Е тоа у Систина не се случува. Јас полудев кога го видов ова, и секигаш си носев мои шприцеви и игли. Има уште еден куп работи... ама ај да не се распишам многу сега. Ова во Систина не ми се случило ниту еднаш. За односот на лекар пациент, секој со своето искуство, и ние сме различни и докторите се различни...
Мила, избегнувам да кудам доктори, стварно е секој со свое искуство...но, неспоредливи се. Мене најслабата карика кај Ивановски ми е токму тоа што Кузеска му е замена. Многу лошо искуство имам со неа.
Женски имам супрефакт неотворен,4 кринон гел,4 ампули прогестерон,2 клексани. На некој ако му треба нека пише ги поклонувам. Јас завршив и овој пат без успех,не стигнав ниту до трансфер!
ovde mislam deka samo spodeluvame iskustva...ni Sestina ni New borne ne na majka mi ni na tatko mi pa nekoj da branam a nekoj da napagam...jas Sistina ne ja napadnav si kazav iskustvo toa e nivna politika ako mi cini ke odam ako ne ne odam ...isto kako i vie...imajte ubav i pozitiven den kakov na site sto ni e potreben na forumov
Точно така секој со свое искуство,дискудијата беше за цените каде колку наплатуваат и што добиваш за тие пари.Не знам дали си ме прочитала поназад пишав за мојот успех што не е мал со оглед на годините што ги имам(43)успеавме да создадеме дури 6 ембриони додека други доктори претходно дигаа раменици на консултации.Големината на малото човече што расте во мене е едно од тие 10 % успех кај жени на мои години.Се е споделено со намера да не се откажува никој се додека има макар 1% шанса за успех.
Здраво женски одамна ме немаше да пишам....конечно денес ќе бидне трансферот со замрзнати...после два месеци одлагање. Место не ме држи...од сабајле генералка по дома сум земала да правам... Како ли ќе се издржат после две недели
Ќе издржиш без гајле. Прави тоа што ти одговара во тие две недели. Пушти мозок на пасење што би се рекло. Гледај комедии, читај книги што одамна си сакала да ги читаш, шетај.