Izgleda odi po kratok protokol..... Jas ja imav taa postapka lani. Ne se sekiraj doktorot tocno si znae sto pravi. Veruvaj mu samo nemu . Srekno
Pa ako ne se lazam toa e skratena postapka ili postapka na priroden ciklus taka doktorot spored rezultatite odlucil deka e najdobro, ti ic ne se grizi za toa sto kako kolku ke primas, sporedbi vo protokoli nebaraj, sekoj si e prikazna za sebe, sega kako sto kazavme oslobodi toa glavata, pozitivno, opusteno I cekame najubav ishod, polno mese Ps. I se dogovorivme kondomi so mazeto
Аман бе многу се извлечкаа.... Изгледа имаат фатено по одмори.. Ајде де, важно е да го добиеш ти ваучерот, не е важно кога... Секако не ти се брза, нели ?
Здраво на сите. Бидејќи сум со истата мака ве читав и решив да се зачленам затоа што нашиве приватњаци сеуште не сфатиле дека треба да имаат сапорт групи. Моментално сум кај Димитров и вчера почнав со пурагонот. Само да ви кажам браво на сите што терате процедури толку години зашто јас после таа болка од пурагонот мислев ќе умрам. Може ли некој да ми каже што следува после овие инекции и колку болат? Јас мислев супрефактот е непријатен ама ова....
Мене супрефактот ми беше понепријатен, пурегонот ми беше гола вода Кажи им полека да го ставаат, ќе ти биде попријатно. Сестрите се таму за тебе, мора да внимаваат Едит. После инекцииве следи стоп инекција (ХЦГ), па пункција.
So sreka na patot do uspehot Jas od naredna nedela treba da pocnam so puregonot Ke se izdrzi ajde inekcija ko inekcija,nisto strasno
Абе јас читав дека боли ама не очекував до толку и ногата да ми се укочи. А има некој искуство со исци методот околу успешност? Знам дека кај секој е различно ама пак инаку ние сме со азоспермија и затоа мора вака и фондот одма ни одобри без инсеминации само со потврда од ремедика за биопсија и замрзнати неколку сперматозоиди
Кај мене се си е ок, додуше јас правев само основни испитувања пап брис 4д ехо хормони и крвна слика. Сега за сега викаат дека ок ја поднесувам терапијава па ќе видиме дали ќе се оплодат. Кај маж ми на биопсијата ниеден не најдоа па после на спермограмите имаше по неколку и ги замрзнуваа. Многу е тешко кога од здрав прав главниот пациент си и сите игли ги јадеш. А кај тебе ниничка како е ситуацијата,кој ти е ембриологот?
Јас исто така тоа најтешко го поднесувам.... Здрава права и се во ред кај мене , да се клукам со хормони , да се боцкам со хормони, да ги трпам болките од боцкањето...Колку само се плашам од здрава права да не ми се случи нешто поради хормоните Ама се тешам со тоа, ако е за убаво нека и биде, па се ке издржам...
Jas da vi kazam iskreno, nikogas ne sum pomislila zasto jas da go nosam pogolemiot tovar(terapijata),pa nekoj mora. Ponekogas se slucuva i kaj dvajcata partneri da e se vo red,a bremenost ne nastapuva so godini. I vo toj slucaj mora zenata da bide taa sto ke ja prima terapijata. A i da vi kazam iskreno,od dvete losi raboti na sterilitet(mislam maski i zenski),polesno e koga problemot e kaj mazot i polesno odi celata procedura. Zatoa ne razmisluvajte,,zosto jas..zdrava,prava da se bockam i da nosam pogolemiot tovar,, veruvajte na nasite sakani im e uste potesko i socuvstvuvaat so nasite maki, toa se zaednicki maki, no na kraj i zaednicki uspeh i radost! Glavata gore devojki, se za ljubovta i semejstvoto