Честитки! Со лесно! Сите сме имале големи очекувања од прво ивф....но ретко кој успеал од прва. Ќе биде..... само храбро и повеќе среќа понатаму.
Се разбира дека ќе ти се посреќи и ќе имаш за што да славиш Пуштам среќа и среда те чекаме со убави вести! Како ти поминаа двете недели? Со што се занимаваше?
Ne otkazuvaj se mila,cuda se slucuvaat ☺ jas imam problem so tenok endometrium,kade pravese prp?inace i jas kako oli prvpat slusam za ova,da ne bese taa jas ke prasuvav sto e..
Брзо ми поминаа тие 12 дена, барем се изнаспав поштено. Е сега е проблемот. Неможам ни да јадам, ни да спијам, знаете како е. Мислам дека си го исплатив долгот со овие 6 ивф и заслужувам позитивен тест . Ти почна ли Оли , до кај си? Фала
Ke bide pozitiven sigurna sum i ke vlecis noga, jas ke ti se fatam za dvete noze i ke me odvleckas vo trudnicki
Заслужуваш и ќе биде позитивен! Јас боцкам веќе Супрефакт Завршив со Микрогинонот, чекам да добијам и да почнам со стимулации
Кај Ивановски ја правев обавезно да ја направиш затоа и ви пишав да ви помогнам од срце на сите сакам, можеби и кај тебе ќе има влијание како и кај мене, но се надевам и за имплантација ќе ти придонесе пуштам среќа ! <3 Направив и Бета помала од 1 е, не вреди до четврток уште да чекам и да се надевам, тоа е тоа дефинитивно заврши и овој мој трет обид со неуспех среќно на сите што се во постапка!
Ајде и јас со разочарувачки вести. Ништо и од мојот втор обид, овојпат со замрзнати ембриони. До кога ли, само до кога да може да знаеме. Губам сила. Се упропастувам и физички и психички. Ме уби оваа желба за бебе. Се измори да ги разочарувам блиските. И на крај пак од ново. Но каде да ја најиме таа сила за да продолжиме понатаму кога последните сили се исцрпиле? И јас исто без успех. Разочарување и само разочарување..... Солзи.....
Ќе биде... тешко е ама ќе биде. Ќамо да можеше да се знае кога ќе биде, по месец, година, повеќе....Така ќе беше полесно, ќе знаеш кога, но знаеш невозможно е тоа, затоа силата од тебе ќе надживее се и ќе се случи и тоа бебе, ќе те радува. Мој совет, поштеди ги блиските следниот пат, не им кажувај што правиш, така и ти ќе се поштедиш. Секако ако имаш можност да сокриеш. Потоа послатка ќе биде радоста.
Така е тоа е нашата борба и посакувам што поскоро сите кои исчекуваме да излеземе како победници. Болно е, тешко кога човек се откажал од работа, загубил пријатели кои неможат да ја сватат твојата болка, како што ти се радуваш за нивната радост, и затоа на сите ви посакувам што е можна поскора радост. И да ќе го послушам советот за нареден пат, барем родителите нека не ја носат таа тежина на себе дали ќе биде или не.
Многу ми е жал мила. Од истата причина да не ги разочарам блиските ништо им немам споделено, а сум веќе во процедура. Само јас и мажето си знаеме. Ти посакувам успех понатака и само позитивни мисли