@pcelickamaja Многу ми е жал....ние двете во исти ден доживеавме разочарување Дали само јас сум ваква, или и кај вас што сте доживеале неуспешно инвитро, после спознавање на негативен резултат само ми се плаче, немам желба и воља за ништо, од кревет не ми се станува, од дома не ми се излегува
Koga ispituvavte hormoni, so kakov upat odevte vo laboratorija,, samo od maticen ili maticniot ve prakjase na ginekolosko odelenie pa od toj ginekolog dobivavte upat za hormonalen status?
Женски...4 ден по трансфер а јас немам ама никаква промена ни некаков симптом. Читам дека на 3-4 ден се јавувале грчеви, слабо крварење, болки кај градите... Имате инфо дали тоа е во најголем дел од случаите или е 50-50? Ваше искуство?
Јас првата недела немав ниту еден симптом. Втората имав класични пмс симптоми. Не си оптеретувај со симптоми. Прошетај ако се осеќаш спремна, гледај серии, читај книга и со лесно да ти поминат деновите
Многу ми е жал и за двете...и општо кога ќе прочитам негативен резултат. Исплачи си се....одмори летови и од септември пак. Не секогаш работите излегуваат како што се надеваме...ама тоа да не те спречува се одново Почнав да шеткам по малце, пошо кичмата ме убиват од лежење...и серии се изнагледав...сега се мислам да земам нешто да учам...плетење
Иста ситуација и кај мене, депресија на мах. Секое разочарување подеднакво болно. Те разбирам, иста болка делиме. Ама животот вака или онака продолжува. Ајде да пробаме да уживаме со луѓето што не сакаат па здравје Боже на есен нова борба. Јас на двата пати кои неславно завршија од симптоми имав одбивност кон кафе и јадење, гасови, зголемени гради и темни брадавици. Ама тие почнаа после првата недела од трансфер. Кај сите е индивидуално, не мисли само ке се појават. Уживај и ти посакувам успех. Ајде уште малку и да не израдуваш.
ne se fokusiraj na simptomi,deka kaj site e razlicno.jas imav cesto mokrenje samo toa go osetiv kako promena i nekoe peckanje vo matkata.ama misalm deka nisto od toa ne pretstavuva nekakov si znak deka se slucilo nesto,deka ima i mnogu slucaevi kade sto bez nikakvi simptomi pa imale pozitivni testovi.zatoa bidi opustena bez da mislis na simptomite.ti posakuvam mnogu sreka i uspeh,naskoro da se izraduvas so pozitiven test
Mene maticniot mi veli deka segaimalo izmeni i nemozel da dade direkto upat za laboratoria,tuku kako sto pisav pogore,a mene toa mi e neizvodlivo vo eden den. Inaku koga posleden pat imas praveno hormonalen status?
Многу ми е жал пчеличка и 789_ангела. Не очајувајте, не биднало сега ќе бидне наредниот пат. Директно од матичниот гинеколог земав.
Честитки за сите кои успеха до сега.Ајде малку помош ке ве замолам.Хетерозигот на МТХФР с677Т трансфузиологот ми препорача слексане 40 дена по 1 од денот на хормонската стимулација а со аспирин 1 ден после ЕТ,Аcetylsalicylic acid (не знам што значи)1 по 1 на ден,витамин д ми е 14.92.Која од вас имала слична ситуација нека помогне ?Здравје ова лето планирам усте едно ивф 5 по ред па пополека да се спремам.
Ја прочитав твојата приказна , многу ме растажи.Морам да кажам, за мене ти си најголем борец!После се што имаш поминато , твојата борба треба да е инспирација за сите други!Од се срце ти посакувам ова да биде последно и успешно ин витро. Да бидеш благословена со две дебелки бебчиња.
Со извештај од трансфузиолог на истиот датум треба да се купат инекциите во аптека? Иако не треба веднаш да ги примам?
Сите кои сме имале негативен исход сме го имале тоа чувство Ама барем мене ми траело 1-2-3дена, нека се и 5 и 7 ана после одма се спроведува нов план и се оди кон негова реализација, па многу, многу за неуспехот не сум се осврнувала Исплачи се, истажи и глава горе, убава мисла и наредниот пат ќе биде @Lost angel пуштам среќа 5ка да е среќна и последна
Zemam utrogestan 200 na 8 chasa vaginalno ama denes pochnav na rabota i pobodro bi go ispila Dali e problem ?