Мене ми ја предложија интралипидната терапија и дали природно или ивф Дејан Трајков на клиника ми вели забремени па терапија после,а има случаеви каде давват и пред бременост како што е случајот со Бубче.Не знам што да правам Сепак фала ти Девојки имате ли некоја клиника во соседствово да пробам за мислење надвор од Мк.
Треба и пред бременост да се прими за да настане имплантасија. Нели тоа е и проблемот. Секако и од после, тоа докторот најдобро знае.
Ѕвездичка не ми дава да ти пишам и одговорам во лп,кај мене е ок,провери кај тебе и ќе ти напишам.Поздравче
Честитки на сите што сте успеале * Јас завршив со трансфер (пред 3 дена) ,сега се мислам како ќе поминат уште 11 дена...
Женски едно прашање имам- Ифв на природен циклус,колку трае? Мислам на целата постапка,период Честитки до сите идни мајки Онаму каде немаше две црти,ке биде кај сите,верувам во Божја правда..
Одиш 7-8 ден на ехо , потоа се договарате на колку дена ќе следите раст на фоликули или ќе мериш лх и е2. Обично пункција околу 13 ден е од циклус . Ова ако одиш на скроз природен. Ако одиш со модифициран , постапката почнува од 3 ден на циклус. После пункцијата следи оплодување . Ако се оплоди нешто , трансфер за 3- 5 дена .
@dunika мислам дека зависи од тоа какви циклуси имаш. Од втор ден на циклус ме гледаше докторот на ехо, па уште неколку пати на неколку дена, па околу 13-14 ден (циклусите ми се 28-29 дена), кога е од прилика овулацијата, ми правеа пункција. Мислам дека 2-3 пати проверував Е2 и еднаш LH. Едит. Добро што спомна @Bubce38 јас бев со природен модифициран. Потоа ја оплодуваат јајце-клетката и ако се оплоди и развива прават трансфер мислам после три дена од пункцијата.
Мислам дека малку треба да внимаваме со коментари за докторите.Има сигурно луѓе во процедура и сигурно влијае на нив.
Мила групата е да се споделат искуства не значи дека моето искуство ќе е исто како и твоето кај истиот доктор, јас ако сум се одлучила за некој и сум задоволна и сигурна дека сум го избрала правиот никој жив нема да може да ме предомисли, ...како ќе си помогнеме ако не споделиме и размениме со што се соочуваме?? Јас лично на никој пријател немам кажано со што се соочувам па ако не пишам овде за помош каде ?
Не мислев ништо лошо,ама цело време коментираме за тројца,четворица доктори..тие се..Толку ни е Македонијава
Јас па најмалку мислам дека се нај нај.Инаку да..има..има кои цврсто си ги бранат.Ако чекате некој друг да ви каже за докторот...незнам.Сами треба да процениме зашто различни приказни сме,со различни проблеми.
Здраво женски Кој би можел да ми каже за генетски и имунолошки испитувања. Дали е препорачливо да ги прават само жени кои имале спонтан или е препорачливо и за тие кај кои нема имплантација? Во благодарам
Како тргна со тие тестови кој и да провери нешто му искача Но да, се препорачува и кај лица кај кои не може да дојде до имплантација, бременост, има повеќе/неколку/1-2 неуспешни инф. Добро е да се направи Кариотип кај двата партнера. Имунолошки и Трансфузиолошки кај жената.
Aj mala pomos, dali ima sansi da se refundiraat parite za clexanite koi veke se primeni a izvestajot od transfuziolog e od denes, retrogradno dali refundiraat ili pred da se pocne so primanja se odi na transfuziolog?