За трансфузиологија, спец. гинеколог ми запиша што треба да се испита, со тоа ливче отидов кај мат. гин., ми даде упат на кој што пишуваше шо треба да се испита, претпоставувам и за имунологија е исто, затоа можеш прво да отидеш таму да ти објаснат во твојот случај кои испитувања е потребно да се направат.
Jas bev pred edna godina, mat.ginekolog pisuva upat so dij.sterilitet. Posle upatot go vide Trajkov , prasa sto i kako e sostojbata i kaza sto treba da se ispituva. I odis na bockanje. A za soprugot isto samo sto upat dava negovata maticna opsta. Rez.cekavme 2 meseci. Ama toa e. So lesno.
Devojki Dali BHCG bi bil validen napraven na 13 den od ET? Dali moze privatno i kolku chini? Ako nekoj ima iskustvo da spodeli
На 13 ден ако има бременост ,бетата и те како ќе покаже преку одредена вредност . Приватно ,може да . Околу 500-600 ден е. Ама во помалите градови примерокот со крв го испраќаат во Скопје , па резултат имаш утредента . Со среќа
Provereno denes beta e 374 Znaci sega e prava radost, sakam na site gospod da dade vakvo cuvstvo sto poskoro
Почекај ќе добиеш, не добиваат сите на време, може и по 2 недели. Циклусот по ивф обично се пореметува од хормонската терапија.
Јас отидов прво кај Дејан Трајков со обичен упат со дијагноза стерилитет од кај матичниот, па ми пиша на ливче што треба да стои на упатот од матичниот ( не се сеќавам што пишуваше ) и потоа се вратив кај него, а за боцкање бев во малиот објект пред Инфектологија.