Девојки да ве прашам дали некоја од вас и е препишано таб.Декортин од 5мг. После ин витро мислам после пункција.Јас ги пијам веќе сум 6 недела а треба до контрола(за две недели) да ги пијам и страв ми е да не му наштетат на плодот долг период ги пијам а незнам конкретно за што служат...
Ништо нема да му наштетат на плодот јас до 8ма недела ги пиев потоа ги прекинав секако тоа докторот треба да ти каже дали да ги прекинеш и како.. затоа не се плаши докторот подобро си знае.
Jas piev po pola do 18 den posle Et a dr.mi gi prekina naednash posle konrola so eho.Sto moze da predizvika ako se prekinat naednash? Dali nedelite gi rachunash od prv den na posledniot ciklus ili od ET?
Ако си пиела по пола, може да се прекинат наеднаш, а ако се пијат по цело, тогаш се намалува дозата на пола неколку дена, понекогаш после и на четврт и ги прекинуваш, ама штом си пиела по пола, нема никаков проблем, инаку заради спречување на желудочни тегоби се намалувале постепено.
Da od prv den od ciklusot..i jas gi pijam 2×1pa zatoa prashuvav zs i ne mi beshe jasno zosto gi davaat...
Јас ги пијам исто. 2х1 после трансфер а, Почнав пред 4 дена 2х1/2, а од денес следните 4 дена 2х1/4 и прекинувам. Ги даваат за телото подобро да го прифати ембрионот.
Devojki, dali e dobar letniot period spored vas, mi spomna edna prijatelka deka ne preporacuvaat in vitro za vreme na letniot period.. aj da si prasam patalec si rekov :/
Јас мислам нема врска лето/зима. Поголем проблем е што им се растураат екипите (гинеколог, главна сестра, анестезиолиг, ембриолог ...) заради одмори и работат со замени што не им одговара.
И распрашај го околу термините за одмор. Да не излезе си одбрала еден доктор а завршиш кај друг. Јас стварно мислам дека е тоа најголем проблем. Бев дел од еден странски форум и таму баш си спојуваа двете недели до тест да идат на одмор да си се релаксираат максимално.
Па најверојатно е тоа проблемот... Сепак ти фала многу Кај Ивановски сакам да го правам, да не случајно завршам кај друг/а
И јас сум кај Ивановски. Ваљда нема во јуни да оди на одмор, чекам да ме породи до крај на јуни (сподели ако дознаеш датуми)
Девојки Јас бев вчера кај докторката Татијана,за мерење на фоликул,ама сабајлето ми имал пукнато,па ај им реков да напрајме инсеминација,да не е џабе месецов.Шо сака нека е ,ако не другиот месец ке одам порано ,на 6ти ден од циклус,пошто ми е 25 дена и имам еве овулација рано.Иначе докторката е љубезна и воопшто не ме болеше.Дали има некој искуство со инсеминација?Поздрав до сите