Бев на пункција во петокот после тоа имав јаки болки од денес немам болки но сеуште имам кафеав исцедок отечени гради малаксаност јака главоболка и температура? ви се има случено ова инаку бев со терапијата фостимон и цитостаде можно е да е од тоа или сосем друго? Бев на пункција во петокот после тоа имав јаки болки од денес немам болки но сеуште имам кафеав исцедок отечени гради малаксаност јака главоболка и температура? ви се има случено ова инаку бев со терапијата фостимон и цитостаде можно е да е од тоа или сосем друго?
Јас немав никаков проблем,освен слаби болки во стомакот...сепак консултирај се со докторот Инаку девојки мене прво ин витро-успешно...на 12ти ден испитав хцг и позитивно испадна...не знам како ќе испадне до крај ама сега за сега е добро
Болките , омалаксаноста и главоболката е 'нормална' работа после пункција. За кафеавиот исцедок консултирај се со доктор најдобро. Ама и тој се јавува кај некои
Женички некоја да сподели колку време трае пункцијата и дали треба некоја подготовка? Утре во 9:30ч треба да сум таму и единствено ми кажаа е да не јадам после полноќ. Возбудата се поголема и поголема ми е
So lesno utre Nisto posebno kratko trae i kaj mene beshe so anestezija taka da nema nekoe posebno iskustvo. Bidi opushtena i ocekuvaj go najdobroto
@mici-22 И гладна и жедна треба да си. Не трае долго пункцијата, кратка е анестезијата. После ќе си полежиш, мажето ќе те чека во соба, ќе примиш инфузија и кога ќе се осеќаш добро, ќе си одиш. Со лесно и што повеќе убави јајце-клетки да извадат
Jas uzasno pominav vo remedika bev i so anestezija posle toa od jaki bolki do plafon skokav i eve 4 dena pominaa mi nadojde mleko vo gradi po malku temperatura 38.4 nikako da simnam se otruv antibiotici nemozam vo wc da odam imam uzasna bolka vo jajnicite i beshikata i isto seuste krvaram
Девојки јас морам да се пофалам денес бев на контрола (1недела порано зш имав малку субкрвица) морав да видам од што е и кога тоа на ехо БЛИЗНАЦИИ премногу сме среќни и возбудени..
Како ти надојде млеко. Од што тоа? Обично по сле пункција не би требало ова да се случува. Одма на лекар да видат што се случува. @Lola89 честитки за близнаците. Со лесно да си ја тераш бременоста.
Девојки помина и мојата пункција но не многу славна Извадија само 5 јајцеклетки но имам и хиперстимулација со висок прогестерон. Доколу се оплодат јајцеклетките ќе ги замрзнеме и ќе правиме трансфер за 2 месеца. Овој трансфер се одложува Па сега со господ напред да имаме убави ембриони и во јули без близнаци не излегувам од таму
Немој да си тажна, така требало да биде. Ќе одмориш малку, ќе се среди организмот и после само трансфер ќе направиш и без близнаци не си одиш! Сега да си се оплодат и да си се развиваат како што треба. Пет не се малку Немој да се секираш