Благодарам мила и ти да си дочекаш ваква радост . Благодрам на сите и со убаво да се враќа кај сите вас ...
Ne se malku 5! Jas so prvoto ivf omav 5 izvadeni site se oplodija i site do blastocisti stignaa. Odmaraj sega i ne se sekiraj Bliznaci, receno-storeno
Честитки @Lola89 со лесно да си ги износиш јуначињата @mici-22 и ти спремај го мешето овие два месеци,после таму ке си растат близначиња ко што сакаш
" Само 5"??? Мила има жени што едвај една вадат биди среќна, тоа е супер бројка, побитно е да се оплодат и добро делат, и секако на крај да испадне квалитетен ембрион ... а што се одложува не е страшно битно е организмот да ти е спремен не брзај ќе биде...пуштам среќа се да испадне добро одмарај и уживај сега месец два па со нови сили до целта..
@mici-22 еве кај мене на пример во двата случаи на ИВФ пунктираа по 6-7 фоликули, од кои 4 биле "полни", а само 2 зрели јк, кои даваа одлични ембриони. Така што воопшто да не се грижиш. Моето прво инвитро беше со двата замрзнати ембриони после неколку месеци и беше успешно. Без многу размислувања се ќе заврши со успех и со близначиња
Фала ти душо на поддршката Се надевам ќе имам утре добри вести дека се оплодиле и во јули продолживаме *
Секако продолжуваме се додека не добиеме супер ембриони, висока бета, срцева акција, здрави бебиња... кои ќе ни ги полнат прегратките и срцата Јас ќе се придружам од септември пак на клубот, до тогаш ја пуштам сета среќа на сите кои се во постапка.
Девојки помош, дали некоја испитувала естрадиол после 14 30 часот? Или кас погрешно го разбрав докторот?
Мене ми имаат кажувано и точно во 17 ч да испитувам . Докторот проценува кога да се испита ако си во постапка , ваљда има некое значење
Jas ispituvav vo 15h i cekav rezultat do 17h ,mislam deka nema znacenje,mene dr.mi bese vtora smena mozebi i kaj tebe e poradi toa
mi kazaa deka e od hormonskata terapija cel mesec primav fostimon i edni tableti drugi i pak ne uspejaa samo dve jk izvadija i bese neuspesno no bolki seuste si trpam hadzi lega makjuli mi e ginikolog no neuspesno i voopsto nezadovolna od nego cela godina sum so lekovi sega pred eden mesec so fostimoni citostade stop inekcii i mi veli ke bidne ovaj pat nad 10 ke izvadime jk i na kraj mi velat samo dve i toa neuspesno a bitno me unakazhaa celava
A zosto cel mesec fostimon? Citostade za sto se? Menuvaj go odma i so Gospod napred da uspees najbrzo, ti posakuvam od srce.
Devojki,dali nekoja od vas ima iskustvo so Progesteron Depo inekcii.Gi stavam na sekoj 5 den Vo Sredata ja staviv a vo Cetvrtok mi se pojavi nekoj kafeav iscedok i sega isto vcera ja staviv sega pak isto nekoja kafenkasta fleka.Dali e mozno da e nekoja nus pojava od progesteronot? Mnogu strav i panika me faka Inaku terame 6 nedela
Од прогестеронот не би требало да имаш кафеав исцедок само чиста коинциденција..Но ти да си се јавиш кај докторот што те води да види од каде тој исцедок да си бидеш на чисто најсигурно ти е..