Јас Пролутекс се боцкав од следен ден од пункција до позитивен тест и до 9та недела после до 12та боцкав на секој 4дена прогестерон депо. Пролутексот во рамо го боцкав до позитивен тест сама под 45° зошто претходните ивф ми се појави алергија кога ги боцкав во стомак а ме болеа некогаш некогаш не и најчесто кога ме болеа модринка ми искачаше а пред модринката црвено ми беше и ко пликце имав...
Супер бројка, чекаме убави вести. Јас боцкав пролутекс од трансфер па до 13та недела и воопшто не ме болеа. Така да уживај се си е супер.
Од 5ти ден од ЕТ се до 38ма недела се боцкав сама.Дури имаше и денови и по 2 клексани кога боцкав.На почеток пазев под колку степени после веќе само директ како ми доаѓаше ги боцкав и немав модрици последните 5 месеци од бременоста.До 10 та недела во меше дека во рака боцкав Пролутекс после во рака продолжив.Се се издржува за бебулчиња.Со лесничко
Здраво девојки ,ви посакувам успешно ин витро на сите девојки,ми останаа 3 цетротиде инекции,доколку на некоја членка и требаат пишете
mene mi veli imas 10 posle 2 samo i taa sestrata srebra shto e so nego e mnogu (nz ni jas kako da ja narecam)i nema nikakov odnos sprema pacienti ili odi kaj petanovski isto remedika od nego sum zadovolna ili plodnost nikako hadzi lega pak
Боцкам Фраксипарин, но тие се исти како Клексанот. Сама боцкам од денот на стимулации во стомак, па паузирав два дена пред пункција, па сега продолжив по пункцијата пак. Не ме болат, но многу полека ги ставам право. Штипнувам месо и иглата ја ставам на 90°. Полека ставам и кога ќе ја вбризгам целата течност, го пуштам месото и бројам до 15, па вадам игла. Ретко ми се прават модрици, а и да ми се направи ми е гајле, ќе помине Да не беше форумов, за многу работи абер ќе немав, за секој коментар сум бескрајно благодарна А читав дека некои на местото држат прво коцка со мраз, па боцкаат и по боцкањето пак држат мраз и помалку ги боли. Мислам дека @kukla21 така правеше. Не е страшно сам да се боцкаш, тоа ми е муабетот. Сега бидејќи знам што ќе ме снајде со Кринонот, си чекам да ме снајде за некој ден
Девојки, некоја случајно да правела микробилошки брисеви во Пролече во Скопје сега скоро? Или да не знаете дали имаат реагенси? Некако на клиника мора од сабајле...и тоа малце тешко...
Погрешна бројка да пишува, па да сте повториле следен циклус и да покажало драстична разлика (нешто што не е можно да се смени за само еден месец)
Да мила на мене, Фсх стално ми е грешен и мојот доктор и ендокринологот се сложија дека не е можно да е валиден... со оглед на сите работи земени во предвид...инаку еден месец 34 ми е нареден во нормала...така да..
Не ми се има случено да ми грешат бројка . Не знам за кој хормон ти се работи . Ама мислам сите може да варираат од циклус до циклус и тоа во широки граници . Како си сигурна дека не е можно да ти варира тој хормон? Ако не ти е проблем пиши за што се работи
Ме шокираа вчера, баш за ФСХ! Секогаш ми е максимум 7 (контролирам по неколку пати годишно), пред 6 месеци исто 7, вчера 25! Ќе припаднев ко видов. Не знам што да правам, дали следен циклус да одам пак таму, или да одам на друго место.. Шок невиден