Мислам дека е дојден денес се јавив кај сестра сашка да закажам 2 скрининг ми кажа во понеделник да се јавам во гужва била па ваљда се вратил имаше една феминка пред некој ден напиша дека била кај него..
Тука е. Ќе биде отсутен два дена (мислам четврток и петок) наредна недела. Друга членка денеска прашала за одмор, и' рекле од средина на јули.
Девојки под колкав агол боцкавте пурргон? Сестрата ми кажа под 45 на упатството пишува под 90? Станува збор за 3 пурегони?
Devojki zdravo! Pred nepoln mesec pravev embriotransfer i za zal ne bese uspesen. Posle transferot ne prokrvarev nitu ednas i doktorot mi rece deka ke dobijam normalno, mozebi so malo zadocnuvanje. Pred 5 dena pocna so rozev iscedok i sega se pretvori vo kafeav kako poslednite denovi od menstruacija. Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo?
Јас имав обратен случај- не ми престануваше добиеното. Зборот ми е дека се шекнува циклусот...ако не се среди за месец-два обавезно кај докторот да види на ехо што се случува
Minatata godina mi se sluci i toa, ova sega me cudi zatoa sto doktorot me vide na eho i bas mi najavi deka moze da trae podolgo i da bide poobilno.. a kaj mene e totalno obratno..
И јас исто сега ќе прашував овој циклус по ембриотрансферот ми трае мн повеке од вообичаеното, еве веќе десетина дена и тоа кафеаво по малку само е секој ден, не ми е јасно дали е ова нормално и до кога ќе трае. Прв пат ми се случува ова и ме загрижува...пред трансферов правев Прп и имав прилично добар ендометриум дали е можно да е нешто од тоа или нормално е ?
Јас цели два месеци добивав секој 14 дена. Значи 3-4 дена добиено обилно, па ќе ми се подсмири, никогаш целосно, и со крвав или кафеав исцедок уште десет дена и после пак како вообичаен обилен циклус. После 2 месеци такви, одеднаш престана, не добив 45 дена (цел живот сум имала циклус 26-28 дена) и после тоа се врати во нормала. На контроли се' беше ок, освен што јајниците ко луди произведуваа фоликули, на 5-6 ден со големина 18-20, како компресирани циклуси...треба време, не се грижете
Оли со лесно Сега висока дупла бета Мило ми е за тебе срцка заслужи И за сите други феминки Исто висока бета а на мешковците со лесно и среќа да галат меше
Др. Ивановски во средина на јули ќе биде отсутен ни ми кажа која дата..Овој месец на работа ќе биде јас имам закажано на крај на месец..