Не. Треба да е најкратко 1 месец разликата само. Нашите беа со разлика од 3-4 месеци и добивме ваучер.
Види во темата спермограм, има ставено линк од од интенет аптека во Германија, се доста поефтини, скоро дупло, тоа е за профертил за мажи. Но сигурно ги има и овие за женски. Доколку имаш некој да ти ги донесе од таму.
Девојки ве молам за информација за кариотип. Денеска успеав да најдам термин за мене и земав упат ама кога мм отиде кај неговата матична веќе немаше слободно. Прашањето ми е дали мора двајцата во исто време да одиме или може он и друг датум. Стварно не ми е сватливо како двајцата да се усогласиме во ист термин
Dali ste imale iskustvo so hematom vo matka? Denes na eho se gleda nekoe vnatreshno krvarenje i mora strogo lezhenje. Imame 6 GN se gleda GS se gleda srcevo pulsiranje ama ne se slusha rano bilo. Celata sum vo strav i haos mi e vo mislite
Ние купивме Профертил за мажи за три месеци терапија (180 капсули) од Бугарија ама цената е иста и за варијантата за жени и беа околу 8.500 денари. Излегува околу 2.000 денари поефтино од кај нас.
Со лесно да ти минат деновите...со позитивни мисли и без летен одмор годинава.Јас останав со уште едно јуначе,па одвај чекам после одмор да си го земам....па што биде нека биде,важно психава и силава да ме држат до крај
Zenski pak ke vi se pridruzam...ve citav a nemav sto da pisam.Bev na lista za cekanje za ivf skoro 1 god. I konecno mi se javia,denes pocnav so ispituvanja.Ke ve druzam .Se nadevam deka posle skoro 9 godini ke izlezeme od ovoj lavarint. Se izvinuvam za latinica nemam mk podrska.
Здраво женски!јас сум нова на форумов,поздрав до сите,бидете упорни,навистина вреди,јас после 6 г конечно ми се исполни желбата да бидам мајка,второ ин витро успешно Сакав да прашам дали има некоја од вас искуство со одење на работа после успешно ин витро?ги користам тие три месеци од фондот,но не знам како за понатака,работам во аптека,цел ден на нозе,многу луѓе,стресови,сепак овој момент го чекавме 6 години,не сакам нешто лошо да се случи
Jas od mart sum doma ama imav kafeav iscedok I zatoa ete denes mm bese na komisija za boleduvanjeto I utre ke mu go dadat boleduvanjeto ama seuste za april nemam zemeno pari za boleduvanjeto niti Pak resenie od fzom zatoa kolku ke treba da mi isplatat pari
Честитки за успешното инвитро. Да си имаш убава бременост. Јас одев на работа цело време. Не земав ни ден боледување (сури ни тие две недели што ми следуваа до тест). Јас така проценив и во консултација со лекарите така одлучив. Ми рекоа дека нема потреба да бидам дома и да лежам па подобро ми беше да одам на работа. Бев прилично упаничена бидејќи имав еден спонтан пред таа бременост и подобро ми беше да мислам на работата отколку да мислам на што лошо може да се случи во текот на бременоста. Морам да кажам дека имам работа со флексибилно време, ама и предавања кои ги држев стоејќи на нозе (освен што ме болеа нозете понекогаш ништо друго не ми се случи). Сепак секој е случај за себе. Процени и види дали работата ти е премногу физички напорна и во консултација со лекар донеси одлука.
Честитки! Со лесно! Можеби најдобро е да разговараш со матичниот гин за стравот што го имаш, ќе те советува што понатаму...
Здраво женски! Дали некоја од вас испитувала генетски муатации на имунологија во Скопје и за колку време ви биле готови резултатите? Мене Трајковски ме прати да испитам генетски мутации за тромбофилија но термин има само за на имунологија.Поздрав
Јас испитував на Трансфузиологија и за две недели беа готови. Мислам дека на Имунологија повеќе се чека за резултати. Види и во темата Генетски мутации, таму сигурно пишувале повеќе за ова, скоро ја читав темата, но не се сеќавам што пишуваа за резултати.