Пуштам рака трансфер-друшке Таман на заладено за следното лето со колички да шетаме. Супер си е шегата, ми одговараат сега смешки, не ми е до тагувања, депресивност и песимизам бидејќи знам дека ќе успееме! Бескрајно сум ви благодарна на сите за коментарите, силата ми порасна уште повеќе! @MIS2013 утре те чекаме со убави вести!
@0ли браво, сите би требало така да размислуваме, само позитивно @Martka, со среќа нека ти е, но и мене ме чуди ова со ваучер за природен циклус. Ако е природен циклус единствениот циклус што одговара за тебе, да речеме имаш многу мал број на јк или не знам друго што, ОК. Но ако не си во таа категорија, ако само сакаш да пробаш природен циклус, подобро не го троши ваучерот, туку плати си го природниот, а со ваучер оди на целосен, економски е стварно неисплатливо. Извини, не сакам да те пишманам, ниту да ти ставрам нервоза пред постапка, немој погрешно да ме сфатиш, но и мене два пати ме убедуваа, за два ваучера да правам на природен и тоа на скроз природен, без стимулација и мака мачев да се убедувам да ми го искористат целосно ваучерот. Во секој случај, со среќа со каков циклус и да одиш, нека биде успешно и последно ивф, тоа секако е најбитно Јас би закажала уште сега, како што памтам мене пред да добијам циклус ме гледаше на ехо и ми ја направи шемата, после се јавив на прв ден од циклус да ми закажат прво ехо.
Да Бубче морам,минатиот пат бев стимулирана и ми беше неуспешно го правев кај Гуржанова се си беше ок по краток протокол и сега Ивановски ми предложи да пробаме на природен циклус па да видиме.Кај него успеале повеќе на природен цикллус..... Да кукле така ми предложи Ивановски....Ти што мислиш?Да одам пак со стимулации или... Желба многу ми помагате и си споделуваме си даваме поддршка која никаде ја нема❤❤❤.Знам чудно е дека природен циклус.Ќе правам кај Ивановски дали знаеш колку ќе ме чини целиот процес имаш информации.
Девојки ајде да ме посоветувате во врска со ваучарот на природен циклус.Ако не го користам ваучарот како да постапам колку ќе ме чини кај Ивановски да знам што ме чека немам искуство баш.
Ви благодарам од ❤❤❤кукле,бубче,желба и на другите девојки на вашата помош.Незаменливи сте.Ќе се консултирам со јоан и мац 82,ако стварно нема логика ќе одам без ваучар.Поздрав храбри девојки и секое добро , сега правам потрага по јоан и мац82.
На природен ќе те фати пункција околу 10000 ден +/- и трансфер околу 30000 ден мислам. Прегледите се околу 1500 до 2500, евентуално некој хормон кој можеш и на државно да ги правиш. За точни цени можеш и по тел да прашаш, даваат инфо. е моите се со точкици, бев пак у аптеката ми отворија и други кутии сите беа со точкици. А порано кога сум ги пиела мислам дека немаа никакви точки. Затоа прашав. Ќе одам утре во друга аптека баш да видам.
На природен циклус ме кошташе околу 53000ден. 10600 пункција и 42 500 трансфер со атосибан и теваграстим ( 3400ден теваграстим, 1600ден атосибан и 37500ден ивф на спонтан). Ти ги пишувам цените од февруари годинава.
И плус околу 3 проверки на естрадиол и лх тоа не ти допишав. Нема за што, прашувај се што те интересира
Нема логика да си го трошиш ваучерот за спонтан. Јас правев ивф на спонтан ( ако можам моево да го кажам ивф ). На спонтан ми извадија две јк ,ама за жал не се оплодија . Си ја платив само пункцијата ( кај нас си проверував хормони,не во Систина ) . Значи платив негде +-12.000 ден. И замисли сега не дај боже и кај тебе да излезе вака ?! Ќе ти отиде ваучерот. Оти реално , на спонтан циклус се вадат еден или евентуално два фоликули . Која е шансата фоликулот да биде празен ?! Плус еве може и да не се оплоди . Не сакам да звучам како да ти *кудам , не ме сваќај така . Само сакам да ти пишам дека може да се случи за џабе да ти пропадне ваучерот . @Ѕвездички , може па ги смениле . Јас имам моментално безбојни ( ама моите се од тие по 6 во кутијка , како презентација што ги даваат - на нив што пишува дека не се за продажба
Ако си финансиски во можност подобро е да си го платиш на природен циклус. А за преглед штом ќе добиеш јави се и ќе ти закажат преглед. И со среќа што и да решиш Не ги смениле, не се исправни овие. Знам сум пиела, ама изгледа цела серија е утната. Ќе се бунам до крај. Ако треба ќе те замолам да ми пуштиш од твоите. Ај ќе видам утре што ќе направам.
@0ли Те Ме радува позитивата бо тебе, така треба, да си позитивна до крај. Неуспехот нема кој не го погодил, ама затоа што си силна ќе успееш следниот пат.
@Martka e еве најдов што сум пишувала за цените, да не барам сега по сметки. Ценава 126.319,00 е само за пункција, трансфер и тие инјекциите за матката и атосибан пред трансфер. Додатно за стимулациите и дригите инјекции не знам колку точно доплативме, ама сигурно беше околу 1.200, 1.300 еур, еден Гонал Ф е околу 1.600,00 денари, Цетротид околу 2.600,00 денари и тоа се другото, толку доаѓа отплика. После ин витрото, тука на форумов видов дека нас не ошуриле, можев да си правам природен мофициран и да поминам со упола помалку. Ама мене Ивановски не ми предложи природен циклус, на толку мала резерва, ме изнапука со стимулација за да извади 2 јк кои веројатно ќе ги добиев и со природен модифициран. Е сега, ти ако имаш солидна резерва и одиш на целосен циклус, рачунај дека постапката, пункција, трансфер, ехо прегледи, проверка на хормони и 30 инјекции за стимулација ќе ти бидат покриени од Фонд, со ваучерот, а ќе доплатиш само ако има нешто што не е покриено, пример уште некоја инјекција ако треба, атосибан ако ти ставаат. Но таа доплата не се споредува со тоа колку би требало да платиш приватно. Најпросто кажано, ако одиш со ваучер на природен циклус, ќе го искористиш ваучерот за најмногу 1.000 еур, а ако искористиш за целосен стимулиран циклус, ваучерот ќе ти покрие најмалку 2.500 еур ( околу 1.900 еур постапката + околу 600 еур инјекции), груба проценка. Не ти се исплати. Колкава резерва имаш, знаеш ли колку ти е АМХ? Колку јајце клетки имаше кај Гуржанова и колку инјекции прими?
Не се возбудувај . Не верувам да не се исправни. Хелд аид не се тралалајска фирма. Во петок се враќам од Гр. Ќе го питам лично главниот кај нив , што е работата
Најубаво да се јавиш и да го прашаш докторот, или барем сестрата. И секако да се најавиш и закажеш. Мене ме гледаа од 8ми 9ти ден, но јас никогаш немав овулација пред 15ти 16ти...ако ти е порана, можеби ќе треба и порано. Супер што пиеш неколку месеци витаминска терапија. Сигурна си дека сакаш ваучерот да го потрошиш на природен циклус? Ако одиш приватно е околу педесет и неколку илјади, под претпоставка дека се` ќе биде успешно до трансфер. А ваучерот покрива повеќе од тоа.
само позитивно. Одмори и со нови сили ќе си одиш по пингвинчињата. Моето неуспешно беше сред лето. За 5дена испланирав одмор и на плажа се брцкав и одмарав. Што било поминало, нареден пат ќе биде.
Оли ќе биде вистинско чудо ако имам утре позитивна бета. Немам никакви симптоми. Знам дека нема правила