Здраво морав да го пишам моето искуство со спермограмот на мм на Гак ...Сите(5-6) смермограми му беа со намален број на сперматозоиди од кој имаше правено во систина неколку Ремедика еден и 2-3на Гак значи сите исти и пред аплицирање на ин витрото уште еден направивме на ГАК и што да видиме нормален резултат поточно дијагнозата ноозооспермија а вредностите годе долу исти ама пошто ја фледаш нели дијагнозата се израдувавме до бескрај...за жал за кратко ...кога отидовме кај Митко во систина др. кога ги виде веднаш кажа дека нешто не е во ред со резултатите и направи мм уште еден во систина и ипадна ист како и предходните со намален број..за жал тоа е државната клиника..подобро повторете го уште една за сигурно пред да почнете со било каква терапија...извинете за долгиот пост..
И потврда од матичен дека си ги примила, максимум за месец дена, копија од трансакциска и пријава која ќе ти ја дадат во ФЗОМ да ја пополниш.
Ние досега само по приватни лаборатории сме правеле спермограм и спермокултура и навистина врска немам како треба да е упатот, дали еден или два. Ќе одговори некој друг кога ќе види, јас немам искуство со ГАК за ова. Матичниот претпоставувам би знаел, но со едно давање материјал проверете си. Мислам дека ФЗО бараат за да видат дали има бактерии во спермата.
Мене за документи не ми барале спермокултура ...само во Систина пред ин витрото ми побараа не постаро од 6 месеци
Ne ti treba spermokultura za FZO sigurno,licno za vas ako sakas da proveris ok i ti treba dva upati Poz i da bide uspesno se do kraj I na mene isto,a soprugot pocna so dve dozi Pancef preventivno 10 dena pred punkcija
Ете решена дилема, не треба спермокултура Не знам зошто сум поднесла ама нема везе. Ваљда сум си рекла ај за секој случај да не им текне нешто
I nie prakavme I spermokultura Neka si naprave I spermokultura I bris od uretra oti podviznosta se namaluva iako ima nekoja bakterija i leukocitite kako mu se vo spermogramot
Миличка ајде успешно да ни е инвитрото на сите што ке правиме. Исто и јас планирам до август да ги соберам сите дукументи и да ги поднесам до фондот. И ние имаме 4 инсеминации, а брисеви хормони спермограм се ни се постари од 6 месеци па месецов ке ги повториме.. а спермограмите сите 4 ни се различни нормозооспермија, астхерозооспермија, олигоастхерозооспермија и олигозооспермија.. и нас ни кажаа идиопатски стерилитет и првото бебче потешко се добивало ама затоа следните ке си биле по природен пат хехе докторот ни вели 90% со првото ивф ке успееме па сега како бог никој не е.
@Alishan30 Abe I mojot nesakase da slusne za da ode voopsto po bolnici edna ucena ili odenje ili razvod da vides kako pocna da ode I da prave se
Baby ние сме во исто време значи.и вас ви е прво инвитро? Каде планирате да го правите? Не планирам на таков начин да ги средувам работите.ништо нејќум силум-и они се души (не страдаме само ние во оваа битка) Ако ми побараат брис од уретра ке направиме,ако не-никому ништа
Боли бре тоа ако дојде нож до коска тогаш, а вака немојте, греотка е, јас не би терала и дозволила такво нешто Добредојде и побрзо да фатиш штрафтавела од темава, првиот пост во еден здив си го пишала
Ние правиме испитувања со анестезија ако испитувањето е проследено со болки. Лично јас имам правено се и сешто ама поголема болка од земање брис немам осетено, а и сопругот не дозволил за 3-4,000ден плус за анестезија да се мачам и да трпам болки. Нехумано е да бараш од сопругот брис ако нема потреба, стварно е премногу болно-треба чепкалката(онаа со која ни земаат нас брис од вагина) да ја пикне во врвот на половиот орган во дупчето. Исто како нас да ни земат брис од мочниот канал, па сега ќе размислите дали ќе го терате на такво испитување водејќи се по тоа "ех јас колку испитувања имам направено"
Da ama toa e sepak za negovo dobro mojot mu davaa stapce my pokazaa ednas Kako se zema I sam si zemase bris I si go nosese ama oti blisku ziveeme
@Alishan30 за документите за ивф не ви треба спермокултура, не е специфично наведено, пишува две или повеќе анализи на спермата, но се мисли на спермограм. Ние за првото ивф поднесовме и спермокултура, сигурно некој доктор ни предложил да направиме, но за останатите две не поднесовме и не ни побараа накнадно. Ако немате направено, пожелно е да направите независно од докуметите за ваучер, кај нас на првата спермокултура се појави некаква бактерија и со една доза на антибиотик се излечи. Никогаш не можеш сигурно да знаеш додека не испиташ. Ако планирате да одите во Систина, бараат спермокултура не постара од 6 месеци. Не сум сигурна дали на ГАК испитуваат и спермокултура, мислам дека не, но матичниот лекар би требало да знае бидејќи он ги креира упатите. На нас ни закажуваше во Пролеќе, со термин.
I nas ni baraa vo new born klinik Dr trajkovski nova spermokultura I bris od uretra oti od poslednata imase poveke od 6 meseci pominato
Maticniot gin a sega maticniot lekar obavezno mu davaa na mm spermokultura da naprave I bris od uretra zaedno vo ist den