Добар ден девојки, јас ви посакувам на сите да ви се исполни најголемата желба. Да ве прашам нешто јас немав трансфер исто како во Мк и во Турција ембрионите не порасна од 10 остаана само 3 и ги испративме на генетичко испитување и од тие три едно умре, 2 остана живи едното има некој проблем во 9 кромозом а другиот е супер. Сега моето прашање е и ако немав трансфер требаше кога ке ми дојде редот вториот пат да одам за трансфер ама ова вториот пат никако не ми доаѓа редот веќе ми касни 6 дена дали е ова нормално , знам дека кога имам неуспешно ивф вториот циклус касни ама јас немав трансфер затоа не знам дали касни заради постапката или е нешто друго. Поздрав
Жал ми е што и овојпат не стигна до трансфер. Може да ти касни од пореметени хормони иако си немала трансфер, може да е од стимулаците. Може па и искрено тоа ти го посакувам да дошло до спонтана бременост. Ако не си бремена мислам дека следно ти е кариотип испитување и за тебе и за маж ти, особено што едниот ембрион покажал генетска грешка а другите престанале да се развиваат.
Фала за брзиот одговор, имаме направено кариотип двајцата и сите можни анализи се е супер кај нас, ама ке имам трансфер на еден затоа што едниот е супер, ама докторот рече трансферот ле биде кога ке добијам вториот пат од ивф процесот сега чекам да добијам и ако имам менструални болки уште немам добиено. Поздрав
Napravi si test za bremenost kako sto ti kaza @JoyJoy pa izvesti go doktorot vo turcija. Sigurno ke te upati ponatamu. Ti posakuvam uspeh od srce!
Napravi si test za bremenost mozda kako gospod nikoj ne e si ostanala bremena po priroden pat Mene vo stomakot me bockaa merional
Фала девојки страв ми е од тест ама ако вие велите дека и ако немал трансфер може да закасни од хормоните тогаш сигурно тоа е ке чекам уште една недела ако не дојде тогаш ке правам тест. Поздрав
Во стомак боцкав и супер ми беше, ништо не ме болеше. Ајде почна со боцки? Со лесно да оди и да си растат фоликулчиња
Jaс немав трансфер а вториот циклус ми доцнеше околу 10дена,почекај ако не ти дојде прави тестче,стискам палци
Може ли да ни го кажеш името на клиниката? На кој ден правеа PGD и колку плати за него? Со лесно понатаму
Фала Оли Почнав да,ама за ИУИ,6 инекции ми дадоа мислам.Немам големи надежи,ама ке пробаме бар еднаш,ништо не губам. Како и да е,среќна сум што почнав со нешто,не сакам да губам време во неизвесност,и плус се осеќам во сигурни раце кај тимот што ме води.. Ако не бидне,чекајте ме во Септември заедно ке правиме есенски бебиња,еден куп најубави ке бидат
@dunika Нека се движат работите и ти сега ќе си имаш успешна инсеминација, поголем батко или поголема дада ќе биде од нашите есенски Ајде со успех да биде! @NNA менструалните болки се симптом и за бременост. Пуштам среќа да биде така кај тебе
Да, Меморал Шишли Хоспитал- Турција платив 750 евра за 3 ембриони, на 5 ден се прави кога ембрионите се бластоциди и се со квалитет ако не стигнат до бластоциди не ги прават ама ги смрзуват на 3 ден. Поздрав Фала душо кај мене и кај сите да виде што поскоро. Поздрав
Какви се тие Мерлинки јас правев инсеминација месецов и се боцкав со Гонал!! ..ме подзамисливте сега... ..иначе во рамо и многу печат
@NNA I ako ne si imala transfer, ti docni od stimulaciite. Tie malku gi pobudaluvaat hormonite i zatoa se poremetuva ciklusot. Ti posakuvam sreka i najubavo bebence od silnoto embrionce.