1, 2, колку и да се, зошто да не им се даде шанса?? Тоа го овозможува модерната медицина. Никако да не се осеќаш дека природата направила селекција. Бројката да е нула, па ај. Ама додека има шанси, какви и да се, зошто да не се искористат? Понајмалку е природна селекција. Човекот денес ја диктира и природата на жалост. Загадувања, чуда, за материјален бенефит. Да даде судбината да си држиш дете во раце за брзо, па кога ќе го погледнеш да видиш дали ќе веруваш во природна селекција?? Еден сперматозоид е доволен. И него треба да му се даде шанса. А докторите креваат раце од се за што се уште не успеале да најдат причина и лек. Со убави мисли напред. Ако нешто не ти е дадено на послужавник, не значи дека не го заслужуваш!!! Ве гушкам сите и ви посакувам што поскоро да се радувате!!!
Со убави мисли напред. Ако нешто не ти е дадено на послужавник, не значи дека не го заслужуваш!!! Bravo devojche @Kaetana Eve jas po ovaa formula si se vodam kroz zivotot. Po mene sekoj se si zasluzuva, no nekoj go dobiva toa lesno, nekoj tesko, za zal nekoj nikogas ali...... Nego jas denes si vikam moevo opkruzuvanje, drustvovo, prvi bebcinja si iznapravija uste dodeka jas bev na fax. togas mene mi bese rano, vtorava postava, znaci vtori bebcinja na istive, ja fativ, ali ete nebidna, pa sega si vikam nekoj e za treto ili moite ke si bidat najmali
@Pacient srna potpolno te razbiram , vo ista situacija sme no ne se razocaruvaj glava gore i ke bide uspesno . Jas ednas ostanav bremena po priroden pat no zavrsi so predvremeno poroduvanje , i posle edna godina dobivme rezultat azoospermija so nieden ziv spermatozoid pa potoa spermogram so dva nepodvizni spermatozoid NE milioni tuka kako sto kazuvas samo dva , pa pravevme biopsija pa sega samo mozeme so invitro. No nie najnormalno funcionirame vo intimniot odnos ne se pazime eve pominaa 9 meseci od dobivanjeto na rezultatot azoospermija i mene ne mi bilo jasno toa bese za mene shok kako i za mm . Mora da mislime pozitivno bodrise so mas ti sega vi e najtesko no stignati ste do krajot i nema razocaruvanje . Ti posakuvam dve crti i ne se obvinuvaj deka ne ste zacnale po priroden pat
Леле зошто така размислуваш? Ова сфати го како да природата не ти дава да имаш големи цицки, усни или гз. Си ставаш силикони... Ставаат тетоважи, пирсови... Ако одиме на све природно треба да живееме како на она емисијата сурвајвер и да живееме во колиби од трски и дрвја. Но, ние живееме во куќи кои што се е вештачки произведено. Секојдневно јадеш вештачки работи на пример сладолед и што уште не. Ова се модерни времиња нема ништо природно така да и ова не е ништо чудно.
Epa zencinja, jas vcera dobiv i denes pocnuvam so terapija. Pocnuvam so inekcii vo but, puregon 3 vo 1, posle pettata inekcija, na proverka hormoni i eho,vo vtornik kaj Petanovski. Pa srekno,mene i na site koi ste vo postapka i ke bidete vo postapka Imam malku ispomesami cuvstva.Mislev lele koga ke dojde denot da pocnam so terapijata...i eve go,dojde denot Kako i da e ubavo se osekam, nekako kako se drugo da staviv vo miruvanje,celata energija ja nasociv na procedurava. Posakajte mi sreka devojki...jas vas,vie mene
@Ninichka odamna jas sreka ti prativ, valjda veke i te stasala Ajde so lesno, so ubavo se neka protece, i edvaj cekam da me izraduvas
Aiii....kolku ubavo Ti blagodaram mila...da, mi stigna,samo uste da potrae narednive mesec dena i ja prakam kaj vas
Со среќа! Нервозата кога ќе влезеш во процедура е многу помала од исчекувањето, ти посакувам со лесно и успешно да го изодиш патот
Со среќа и со лесно ниничка Да вроди постапкава со минимум две бебиња па после да ни се жалиш дека не можеш да спиеш од нив Pacient-srna тешко е навистина да се прифати фактот дека мораме да одиме ние по најтешкиот пат, но јас мислам дека оваа борба ни е дадена на нас храбрите кои можеме да ја поднесеме, ние кои поминуваме секакви препреки за да стигнеме до бебе, стануваме семоќни. Јас бев едно плачливо разгалено девојче кое го држеа две сестри за да му земат крв од вена. А, денес сама се боцкам по дома
Ti blagodaram mila I bas taka...bog ne ni dava pogolem tovar od onoj sto mozeme da go podneseme...a nie mozeme...i morame I jas sum mnogu plasliva,posebno od bolnici,doktori,a za igli da ne zboram..nosega se osekam tolku silna, sto bi mozela sama da se bockam. Zenicki moi, isto kolku sebesi i vas vi posakuvam sto poskoro da si gi napolnime racete,srceto,dusata i zivotot so bebulinja! Od srce!
So srekja najmila moja Ninichka.... Ti ja posakuvam i ti ja pustam celata srekja na ovoj svet Te guskam najsilno
Oh kolku ste mi mili...ti blagodaram mila moja....te gushkam i jas naj,naj,najsilnooo...mwa Eve sega samo sto ja primiv prvata inekcija....uh ,ama bolesee..i vikam na sestra mi pobrzo stavaj mi ja deka umrev,ja osekav sekoja kapka kako me pece. Ama aj, nisto strasno, ke projde i ova Ve sakam
@Ninichka со среќа мила , нека целиот универзум скова заговор да ти се исполни твојата желба. Немој да мислиш на терапијата, остави тоа нека си тече по протокол, ти порудисе да си ја замислиш твојата блиска иднина, среќна, со меше, лесна бременост и бебуле во рацете. Представи си вака позитивна слика нај реално што можеш, предизвикај го целиот универзум