Беше кај трансфузиолог со резултатот? Тој треба да ти одреди терапија. Читни и во темата Генски мутации, баш сега ја читав целата и има доста информации.
Браво Мече ти се исполнила желбата, па и уште принцезичка ќе имаш на мама гордост со лесно и гали си ја сега
Da Mila da te cekam sto poskoro vo trudnicki da delime iskustva Imas mutacija na mthfr I toa homozigot jas imam kombiniran mthfr heterozigot I pred bremenost piev neofolik meta po dve dnevno I b kompleks na Dr wolzz I vit b12 vo forma na metilkobalomin I Kardiopirin od 100 inace neofolik meta ili l metilfolat nema vo mk gi kupuvav od bugarija sega gi prekinav posto Dr dejan trajkov mi rece oti se pijat do 12 ned od bremenosta
идеално! а она тебе парфем, бомбоњера и кафе као мала пажња леле се смееме а не за смеа знам..ај малце, мислам не сме толку занигде
Zdravo.Jas sum nova na forumov.Dali moze nekoj da mi kaze iskustvo so in vitro pri namaleni ovarijalni rezervi? Imam 36 godini normalen hormonalen status osven malo pokacuvanje na prolaktin za koe veke 2 nedeli primam dostinex no AMH hormonot mi e so niska vrednost 0,07.Na krajot od JUli mesec treba da pravam histeroskopija i laparoskopija pa i skrecing i potoa da podnesam baranje do fondot.Se plasam bidejki rezervite se mnogu niski i ne znam otprilika uste kolku vreme ke gi imam.Spored doktorot bi trebalo da zapocnam so postapka krajot od Avgust ili pocetokot od Septemvri.
А зошто ќе правиш хистеро и лапаро? иначе и јас сум со намален капацитет, 1.57 а и во години сме исто... до сега не сум правела ин витро, во моментов сум со втора инсеминација...ти правеше инсеминации??
Ниско е да, но сепак е само бројка. Многу жени со ниско амх остануваат природно бремени. Ако јајцеводите ти се проодни, пробувајте природно до инвитрото. Земаш ДХЕА? Други суплементи?
Da zemam ovunorm,profertil f vitamin D 1000 i ceekam da mi stignat DHEA utre.Ne gubam nadez i ke probuvame prirodno sekako.Se nadevam se ke bide ok.
a inace jajcevodte pisuva na izvestajot deka se proodni no dr.Ivanovski veli deka kontrastoto se sobiral vo athezivni dzepovi zaradi operacija od slepo crevo kako dete DHEAse kortikosteroidi koi se odgovorni za kvalitetot na jajce keltkite
Немој случајно да го пуштиш резултатот од амх у фонд. Нема да ти дадат ваучер со таков резултат, т.е ќе треба да го искористиш со купени донирани јк