Не не ..не планирам секако да го праќам а и др. нежа да пише во барањето дека ми се мали резервите..а не е страшно ДХЕА се суплементи минерали
незнам, јас сепак не би си играла со стероиди..еве сега отворив статија за ова..билдери ги користат..внимавај срце, не ризикувај
Doktori gi preporacuvaat bas za nas so pomal amh. Sekako deka treba clenkata da se konsultira so doktor prethodno no bas se preporaclivi.
доктор да препорачува стероиди??? јас ни со креми за алергија не се мачкам ради тие кортикостеоиди, шо знам, шубе ќе ми е многу..баш ќе прашам доктор и ќе ти кажам..
Бибка те молам не шири дезинформации и страв гледам нова си тука и во многу работи не си баш упатена, докторите сите што имаат проблеми со ј.клетки препорачуваат ДХЕА да се пие ...малку просурфај пред било што да пишеш позз
Mu vetuvam na doktorot sigurno znae sto pravi..inaku DHEA e poznat kako hormon na mladosta i ne gledam nekoja opasnost od negova konsumacija
не ширам дезинформации, само мое мислење пишав, а и нема што страв да ширам јас сум си доволно исплашена сама за себе Бубче фала ти.. да токму тоа! Ама секако ќе си го прашам докторот.. незнам зошто не ми ги има спомнато
Zenski kolku vreme se bockanjata so suprefakt? I dali se samo tie inekcii ili moze i drugi da mi dadat? Od naredna mens pocnuvam pa rekov da prasam bidejki ne sum od sk da isplaniram za boleduvanje i da sedam sk... Iii daa... Dali e pozelno otkako ke pocnam so bockanje da sedam skopje poradi cesti pregledi i i na kolku vreme se pregledite... Se izvinuvam na dolgiot post
@Бибка04 има многу пишувано на темава за ДХЕА и кај многу помогнале овие суплементи. Јас сум една од нив, успеав да добијам квалитетна јајце клетка само после 3 месеци пиење ДХЕА. Немој да се плашиш, овој процес бара опуштеност. Разгледај во темава, но и на други страници (странски/македонски), ќе наидеш на многу информации. Не чекај од докторот се да ти каже. Ти сама ќе си прашаш. Храбро и без страв да успееш во борбата!
Јас бев со долг протокол. Пиев контрацептиви Микрогинон, па од 21 ден почнав со Супрефакт и го примав додека примав и стимулации. Како што ти кажав, прегледите се на 3-4-5 дена. Прво преглед на втор ден од циклус имав и крв ми зедоа за хормони, па пак по четири дена ехо, па по три дена ехо, па по еден ден отидов за хормони и ми закажаа пункција по три дена. На секое одење ми даваа инекции што ќе ми се потребни за деновите до следното ехо. Ти со долг или со краток протокол си? Ако си со краток, мислам дека Супрефакт не се боцка.
Da prasam dali nekoja ima iskustvo so Lile Cupceva od Veles za lekuvanje n.a.neplodnost.Denes moja bratucetka bese kaj nea so soprugot I im zela 900evra za terapija od 3 meseci.
So ogled na toa sto mi rekoa da pocnam so terapija na 2-3 den od mens valjda so dolg protokol... Znaci vrti suci ke treba da si najdam smestaj skopje otkako ke pocne bockanjeto Znaci otprlika se bocka 10 dena (plus minus)
Ако почнуваш со стимулации од втор ден, тогаш си со краток. Ако претходно боцкаш Супрефакт, тогаш е долг. Пункцијата ми беше на 13-ти ден од циклус, 10 дена боцкав стимулации. Зошто смештај? Ќе доаѓаш кога ќе имаш прегледи, што ќе правиш во Скопје? Прегледите се по 15 минути и си одиш.
Mi rece sestrata kaj doktorot deka ke pocnime vednas posle prviot den od menzis so terapijata... Valjda mikroginon.. E sega rabotata mi e dali e pozelno da se patuva dodeka se bockanjata? Nexnam mozda lupam ama na se mora da se misli :/
Да ве прашам Оли и другите кои сте упатени.Докторот треба да одреди дали со краток или долг протокол? Од мала ме водат со полицистични јајници и многу ми е страв од хиперстимулации,затоа прашав вие кои сте со краток протокол дали сте со полицистични јајници или нема врска мојата теорија? Александра мила не прочитав поназад можеби си пишала,од овој циклус ли почнуваш со постапката за инвитро?
Da od ovoj ciklus... I ne sum upatena ama bas nisto sto ponstaka... Zatoa Se izvinuvam sto preprasuvam ama toa e makata
^уживај јас збирам документи за инвитро,и јас би прашувала се.сеуште сум на вториот спермограм на 28 ми ке го правиме.затоа ве читам и збирам информации
Нема врска патувањето, еден куп жени доаѓаат во Скопје само за преглед и си одат. Се' нормално си правиш, мене само ми кажаа да прекинам со вежбање кога ќе почнам со стимулации. Се' нормално се осеќав, секој ден по некое боцкање во јајници осеќав бидејќи си растеа фоликулчињата. Само ноќта пред пункција и сабајлето на денот на пункција имав баш појаки болки во јајници. Докторот одредува со каков протокол ќе одите. Има тука многу жени со полицистични што биле со долг протокол, а немале хиперстимулација. А може и да немаш полицистични, а да имаш хипер. Ќе си пиеш многу течности. Јас дневно по 1 литар изоспорт пиев и 3 литри вода.