Борбата мора да продолжи, факт е дека неуспехот е претежок, ама мора да се кренеме и да продолжиме напред се’ до целта-бебе! Не’ има цела група за есен ! Сега да собереме позитивна енергија, ќе ни треба!
Го најде ли? Еве пак: www.healthmonthly.co.uk Си порачала од 50 мг? По препорака ти се или на своја рака ги земаш? Јас сум над 40 години возрасна група, а мојот гинеколог нема појма од суплементиве и кога го прашав дали препорачува да пијам нешто, ми вика јади здраво и не се нервирај, ама цело време ми нагласува колку сум стара веќе, демек ич да не се надевам . Сама без препорака и контрола ми е страв да ги земам.
Da so preporaka od dr.Ivanovski mi se..mu prativ slika i mi rece deka se ok i da zemam 2 po 1 na den...a vo meguvreme se konsultirav so maticen zaradi utvrdena srceva aritmija neoznaceno e kg na sistematski na rabota..inaku jas imam 36 god. i mi gi preporacaa zaradi nizok AMH za koj se konsultirav so poveke ginokolozi i mi kazaa da ne se baziram mnogu na AMH i da ne gubam nadez.Na site vi posakuvam vo najskoro vreme da se raduvate i veruvam deka ke uspeme.
Мене не ми беа дадени дхеа по препорака. Сама му предложив на д-р и тој рече добро пијај ги 3 месеци. И да имаше резултат.
Девојки јас уште немам добиено сите менструални болки ми помина веке 6 недели сум без менсис, што мислитр вие? Поздрав
Не немав трансфер, на 12 05 имав менс сега треба да ми дојде па да одам на трансфер ама никако не доага знам дека вториот циклус доцни ама ми доцни врке 15 дена. Поздрав
Направи си мила еден домашен тест? Се пореметуваат хормоните од стимулациите, ама па може природно си останата бремена?
Ич не сакам кога во темава ќе видам еден куп нови членки . Не од аспект дека нешто " ми пречат", да не се разбереме погрешно , туку согледувам дека се поголем е бројот на парови кои се мачат со овој проблем . На сите нови,стари членови ви посакувам што побрзо да се исчистите од овде . Јас слабо пишувам овде , оти и немам што да кажам . Не правам ништо периодот . Си се изнарелаксирав без да се туфкам што и како. Ми се смачи и од следење хормони и од водење љубов по шема , и од пазење во периодот по овулација . Септември ме чека оплодување на замрзнатите моми. И то Планирам следниот месец да направам и рејувенација . Не дека верувам да ми се подмладат јајниците нешто , туку да не седам ептен така без "работа" . Да го направам и тоа чудо, да не ми остане во мисла . Убаво лето да си истерате девојчиња , да наполните батериите, да верувате дека ќе дојде и нашиот ден и никако да не се откажувате Поздравче до сите идни мамички
Ќе се надоврзам на темава поттикната на муабетот што докторот и го направил на @Софија 88 . Кога јас правев ИВФ (4 пати, три пати во Ремедика кај Петановски и еднаш во Св.Лазар -сегашна Санте плус кај Дамчевски) на мои 26-30 години немаше огромен број од овие испитувања што вие сега ги правите. Никој Д вит не ми рекол да испитам, скречинг не постоеше, тоа во клиника Штерев во Бугарија прв пат ми го спомнаа. А што се не ми кажаа. Де сперматозоидите се неквалитетни, де јајце клетките се неквалитетни, де јас и мм сме некомпатибилни па ко ќе се спојат не растат ко што треба, па матката ми е "лоша" и не ги прифаќа ембрионите, ги отфрла како страно тело, за на крај Лазаревски од Систина ( на времето он важеше за најдобар) да ми каже дека он не се нафаќа веќе да ме боцка со хормони, немало поента, или спонтани циклуси да правиме ( и тоа со слаб процент на успешност) или донација на Јк или сперматозоиди. Сурогат тогаш не беше опција. Е оти јас и мм не можевме да се договориме дали да земеме машки или женски материјал, на крај излезе ни мое нк твое и си решивме да си посвоиме дете. Што не ја бива не ја бива да не ни минува времето без врска. Ама Господ е голем, мојата hostile матка, лошите сперматозоиди на мм и моите неквалитетни ЈК на мои 37 години го створија ова Spoiler по природен пат, несакајќи . Затоа како што ти кажа @kukla21 да му одиш на докторот бременост да ти води и да те породи, со Господ напред, со близнаци.
Се сложувам Бубче, досадува од се’, си треба и одморче, сега периодов да се изнауживаме сите, за од Септември/Октомври да распалиме овде со позитивни резултати. Се надевам дека сите ќе се пофалиме за најбрзо време и како што рече, ќе се преселиме конечно во Труднички муабети, без враќање овде, освен за совет и поддршка на некој што му треба. Господ е Голем, да веруваме во чуда и ќе се случат. Ве гушкам ситее. hug:
УШте кога пиша дека немаш добиено ти ртеков да испиташп бхгц може да си останал трудна спонтано како резултат на стимулациите. Може да си останата природно бремена зашто по пишувањето се чинеше ептен позитивна дека ете баш Турција ќе ти донесе бебе. Тука имаше еден куп пофалби за нив. Затоа мислам дека можеби Турција и ти донела бебе. Ако е негативен резулатот трк на лекар да се види што е и како е.
Вака имам едно прашање си ги спремаме документите за во фонд за ивф е сега кажете ми треба да имаме 2 смермограми меѓутоа дали би можело да се од две различни лабаратории но приватни или пак треба еден од болницата каде што ќе го употребиме ваучерот и од една државна лабараторија? Ви благодарам
Да знам различни но ако и двете се приватни? Или едниот спермограм треба да е од државна лабараторија ?
Нема врска, јас поднесов од две приватни клиники и ми одобрија. Девојки, се извинувам за прашањево, знам дека е поставувано но, да се потсетиме, ако може некоја да каже, дали се’ исто се поднесува за втор ваучер?