So sreka i so lesno i za puregonot baraj ja sestra tanja....nedelava e vtora smena i od nea ic ne bolat....ako ti teknuva na pocetokot loso mi trgna so tie
Ti blagodaram srna.. Srnicka mila,jas ne sum od Sk. Doma si gi stavam inekciite,sestra mi e med.sestra,toa raboti, pa taa mi gi stava. Inaku denes deka prva inekcija ,pa bolese...od utre nema Ti kako si? Zakazaa li punkcija?
Epa samo poleka da ti gi pusta kazi i....izvini ne sum zapazila deka ne si od sk. Inaku jas sum utre na kontrola pa ke vidime sto ke kazat. Ajde so lesno neka ti e i prvata e najstrasna da znaes
Devojki mene mi zakazaa punkcija za ponedelnik. Denes estradiolot 3400 folikuli kolku sakas pa ke vidime sto ke izvadat, se sto ke ostane ke mrzneme. Malce mi e fufka od anestezijata ama vozbudena sum daj boze se da bide ko sto treba
Uste edna rabota za site sto spremaat dokumenti....nie nemavme vtor spermogram od druga ustanova site dokumenti bea od remedika za maz mi znaci 1 spermogram, biopsija so patohistoloski naod i uste 2 spermograma zamrznati pa ni odobrija....znaci ako ste so mn los spermogram ne mora da se setkate vamu tamu
Нашиот беше уби боже на првиот имаше 1 мотилен сперматозоид на биопсијата ниеден не најдоа и на наредните два наогаа по неколку и ги мрзнеа И сега ни рекоа во понеделник пак да остави и ако најдат со тие ќе работат ако не ќе одмрзнуваат
devojki ve molam za pomos.. si go zedov i vaucerot i se spremna sum za da pocnam so procedurata prvo bev kaj Dr Lazarevski mi kaza rece deka nema potreba od odtranuvanje na tubata ( ednata vejke mi e izvadena) ama sega bev na konsultacija vo NEWBORN i doktorkata tamu kaza deka 20 % i so ivf ke mozi da bidi vonmatericno da odi vo kanalo da go izvadam, bev vo drzavna vo skopje kaj istiot doktor kade pred mesec deka pravev histerokopija toj ne saka da me napravi veli deka nema protreba na snimkata ne gledal niakvo prosiruvanje na kanal ... sto da pravam koja od feminkite imase iskustvo so ivf a da bide vonmatericno? se izvinuvam za dolgiov post
devojki jas sum nova vo femina ve molam predlozetemi kaj koj doktor da pravam inv se spremam i strav mi e mnogu se palsam dali ke fati mn se izmaciv vejke 4godi pravev laparaskopija i neuspesno mi kaza deka mn mi bile osteteni kanalite i sega gi spremam dokumentite za inv samo neznam kaj koj doktor da se obratam....fala vi
Немој да се оптеретувас со тоа сто ти го казале во New born клиника,ако Лазаревски смета дека не е проблем тогас не е,а и плус ембрионите ти ги вракаат веке оплодени во матка а не во каналите така да тоа сто ти кажале 20% успесност нема врска.Со такви доктори да не си факаш работа,ти си имас мака а они од старт те разочаруваат,ти опушти си се и мисли си позитивно и се ке си дојде на свое место.И јас бев во Newborn клиника и искрено се разочарав и ке си продолжам во систина.Убав ден
@only44you dali ke mozi da mi kazis dali pred da go pravis ivf koe zavrsi so vonmatericna bremenost imase snimki na kanalite i dali predhodno si imala vonmatericna bremenost?
Сама одлучи си што мислиш да е најисправно за тебе да не биде после те боли глава,не е играчка целата процедура.Јас не ти сугерирам што да правиш само си кажав свое лично мислење,јас искрено нај задоволна сум од Лазаревски а можда имаш и прочитано за мојот проблем,идеопатски стерилитет со две неуспешни инвитра во ремедика од необјаснети причини ама имам верба во Лазаревски и сега се спремам за инсеминација.Така да со срека и само со лесно и дај Боже во најскоро време да не израдуваш со убави вести.