@Bubce38 Неможам да поверувам што прочиав се немав уклучено неколку дена и што ќе видам, мојата омилена членка на форумов ја соопшти најубавата вест Честитки од се срце те молам мене прва потегни ме, завлечи нозе ама така поубаво за мене оти баајги мака ќе видам Ти посакувам со ескимците да правите братче/сестриче за бепчо во мешко *
Chestitki od so lesno da si ja iznosich bremenosta te mislev posle ona pishanoto za sonot i se molev za tebe 
Inace denes sum mnogu mnogu radosna za na sestra mi zolva I nemaa deca 6 god pravea ivf kaj tase prvo Im bese I bese neuspesno I sega spremajki gi dokumentite za vtoro IVF ostanala bremena po priroden pat inace zenata ima 26god no se omazi kako I jas sto se omaziv po zavrsuvanjeto na srednoto skolo I se smeevme mnogu oti zenata imase neredoven ciklus I kasnese po nekolku meseci I denes otisla da prave 4d eho sto treba za IVF I Dr I rekol samo ovde ima bremenost I cela se zbunila sto kako eve 5ned si bremena
Milicka, Glavata gore! Takov e ovoj pat, trnliv, padni, stani....no ne očajuvaj,ništo ne e zagubeno. Ke uspeeš nareden pat, toa sum sigurna. Site što sme trgnale po ovoj pat, ke go izodime i ke stigneme do celta. Trnliv e, macen e, bolen e,težok e, ima periodi koga ne znaeš kako ponatamo....No, celta e BEBE i nema otkažuvanje. Te gushkam silnooo Mila @Bubce38 , ne znaes kakvo cuvstvo mi razbudi!, me oblea neznost i toplina! Cestitki mila, od sé srce. Uzivaj , razgaluvaj se, raduvaj se....te gushkam
A zaboraviv samo da kazam oti na sestra mi zolvata odma po neuspesnoto IVF e ostanala bremena po priroden pat .dali I terapijata od IVF uste I e deluvala nez
Терапијата има ефект и по завршена процедура но и најмногу психата. Се опуштила дека неуспешно ивф и оп,бебе Сите ќе си дочекаме,се во свое време.
Завршивме денес со контролниот спермограм и не ми е јасно како со само 11 тбл.Мотил испиени резултатите се одлични и сега е нормозооспермија.во истата установа за 2 недели различни резултати за спермокултура матичен можеше да закаже?
da,za spermokultura ti treba upat od maticen za na mikrobiologija,ako sum greska nekoj neka me porpavi
Супер за резултатот. Дали може да ми кажеш нешто повеќе за таблетите, пребарував, но незнам дали точно, па ми дава резултати за таблети против гадење и повраќање. Сопругот сега пие Профертил, но секоја информација е добредојдена. Поздрав.
Мила во консултација со уролог ми ги препорача и ги немаше во аптека па ги порачаа и за 2 дена ни стигнаа.1 пакетче со 10 таблети кошта 800 и нешто ден.2 купив.интересно е што се во форма на шумливи таблети и се раствара едно во чаша вода.имаат вкус на портокал.маж ми не му текнуваше да се напие.па јас секоја вечер му растварав.немаат упатство со нив.само на нив залепен составот беше.инаку се за подобрување на подвижност на сперматозоиди.за дијагноза астенозооспермија ни ги препишаа.требало 3 месеци да се пијат.не се мешаат со алкохол никако.со 11 таблети кај жаж ми имаше успех.еве денес после добриот резултат вели не бил веќе болен и не сака уште тие 9 што останаа да ги допие.ќе ти ги сликам да ги видеш како изгледаат
Фала многу за информацијата. Ќе те замолам само уште да ми кажеш во која аптека ги порачавте. Поздрав
Ќе ве молам за искуства од таблетите "Профертил" за жени, за што точно се пијат, дали има резултати, колку време ги пиевте и од каде и колку ги земавте фала однапред...последно кога бев кај докторот на рецепта ми ги пишал а не ми кажал за што точно треба да ги пијам и сл.