I mene doktorot mi gi dade.. Mi prepisal edna tablicka.. No jas prodolziv so pienje veke 1 mesec gi pijam... Od mojot slucaj, doktorot mi gi dade niv zaedno so ovunorm poradi sto sum nakaj policisticni jajnici... Kako sto kaza on "na granica" za policisticni.. https://24apteka.mk/product/profertil-za-zeni/ @Софија 88 jas gi zemam od lokalna apteka 3800 den za koja sto imam za otprilika 21 den (+-)
Супер мила баш ми е мило, да за спермокултура упат дава општ матичен и ние сега испитавме и немаше пронајдено бактерии.. исто јас испитав хормони и тие се супер.. позз
Баш ми е мило дека се е во ред мила.сега се по ред до главната цел.ке стигнеме. Веќе креиравме упат во понеделник ке остави материјал. За колку време се готови резултатите од спермокултура? Поздрав
аха јас баш читав за полицистични ги давале ама јас немам и ми падна чудно за што се даваат точно кај жени за да знам зошто ми се дадени и на мене, ај белким и друга некоја ќе пише. Фала на одговорот
За испитување на хормони на трет ден од циклус се зема упат само од матичен гинеколог или може и од матичен лекар?п.с гинекологот ми е на одмор
Вака мојот во петок остави материјал резултатот го зедовме во вторник значи 4 дена од кои 2 неработни. Срц спремате дукументи за ивф така?
Sofi profertil go davaat za podobruvanje na kvalitetot na jajcekletkite Inace ke vi napisam sega sto procitav edna zena sto e imala niska ovarijalna rezerva I za edna god e trebalo da vleze vo menopausa a e imala 29god maslinovo maslo I suvi smokvi jas bi dodala I maticen mlec med I selen prenatalni vitamini caj od ocajnica virak I stolisnik peruanska maka vo prav I se e mackala ricinusovo ulje isto I jas se mackav pred ova IVF na stomakot do ovulacija go ima vo gelot sto e za celulit od Avon I se e mackala zaedno so uljeto I pcenkarno brasno I pred toa desniot janik ne I bil funkcionalen a za vreme na taa IVF postapka profunkcioniral I sega e trudna I ima I drugi grizi Kako jas sto imam
Здраво девојки, имам направено едно ифв но не се случи имплантација. Сите успитувања што ги направив беа ок(барем така ми кажуваше докторката, за на крај да не ми даде образложение зошто не настана имплантација) Сега испитав амх и многу е ниско 0.54.кажете ми што пиевте и дали може да се подобри?
Мислам дека не би требало да генерализираме околу докторите, сите се специјалисти во својата област, а сите ние сме различни. Јас имам блиска пријателка со успешно прво ИВФ кај д-р Таше во “Плодност“ Најбитно е да му веруваш на докторот кај кој си одлучила да правиш ин витро и да ги следиш инструкциите кои ти ги дава. Другото е во Божји раце
Јас првото го правев кај тања во њу борн но сега размислувам за кај таше, бев на разговор но не ми кажа ништо конкретно за постапката Се согласувам со тебе но некако никој не обрнува доволно внимание за проблемот кој го имаме