За жал е така.... Трнлив и тежок е патот кој треба да го поминеме. Треба да се наоружаме со многу трпение, нерви и пари... И се разбира, со верба.
Се согласувам во врска со поединечните искуства од кај одреден доктор, не значи дека ако некоја членка успеала кај одреден доктор, сите треба кај истиот да одат и само тој да се фаворизира или ако некоја членка не успеала кај одреден д-р, па истиот да се оцрнува овде, а во исто време еден куп членки се во постапка кај истиот доктор. Во оваа борба играат улога мноогу фактори, а и секој случај е индивидуален со сите свои посебности, не е се’ до докторот, пред се’ е Божја работа, успехот доаѓа кога ќе дојде моментот, тогаш сите коцки се местат и едноставно нема пречка! Не е лесно во никој случај но, само храбрите и упорните успеваат! Верувајте во успех и ќе дојде!
da ama vo plodnost se naplakaat znaci ako vo new born klinik plativ samo 180den tamu plativ 200evra plus prvo tase ne lazese oti superfakt ne odat preku fzom vtoro mi naplati 3600den pari koj sto ne mi ni kaza zasto mi gi naplaka posle prviot pregled isto ni go naplati 2200den I treto ne vide oti na matkata imam septum a na hsg se gledase jasno oti go imam
Софија мене Трајковски ми ги даде за подобрување на квалитетит на јајцеклетките, откако двапати по ред(мај и јуни )пробавме на природен циклус и немаше оплодување тс не стигнавме до трансвер. Ги пијам веќе месец ипол а како ќе се покажат ќе видиме во септември инаку ги купувам од виола 3800 мкд.
Не знам дали можат. Јас дхеа пиев до април/мај и кога почнавме со природниот циклус ми рече да престанам. И по неуспешните обиди ми ги предложи само профертилот,за дхеа не ми спомна ништо ,мада ни јас не препрашав дали пак да продолжам( бидејќи ги пиев три месеци си претпоставив дека е доста)
Devojki moj ve pozdravuvam i vi posakuvam sekoja od nas sto sme tuka da se prefrli vo druga tema mnoguuuuuu poradosna od ovaa... Da se namali brojot na clenovi na ovaa grupa... Jas sakam da prasam sto tocno se zema posle punkcija. .. Krajot na mesecov treba da pravam punkcija kaj Ivanovski sum.. Pa da znam finansiski kolku da sum spremna.. Ke moze da mi kaze nekoja od vas? Vr baknuvam site ❤
jas samo da ti posakam sreca a za ivanovski sto dava posle punkcija stvarno nez oti nemam iskustvo so toj Dr
Ќе ти пише докторот терапија . 2-3 дена се пие антибиотик . Суплементи , некој витамински , прогестеронска терапија ,бускопан , Аспирин , клексани ( доколку имаш потреба ) и горе долу ова е вообичаено .
Месецов не . Ама сум била јас скоро кај сите доктори , бар сите клиники ги поминав де . Скоро кај сите , таа е терапијата . Со среќа и да се фалиш за брзо. На спонтан циклус ќе правиш?
Da.. Sega treba da pocnam prvite denovi od menzis do apcinja... Sakam da zavrsi so dobar ishod.. Zatoa sakam da bidam upatrna sto i kako treba
Momentalno zemam profertil i ovunorm.. Treba nesto plus? @Bubce38 I mislam deka mikroginon mi spomna. Ama ne se sekavam dobro.. Ke vidam koga ke se javam koga ke mi dojdr
Супер . Можеш само вит Е да додадеш бар уште 100-200 мг . А за стимулација ќе пиеш нешто или скроз на природен циклус ќе одите ? Ако почнеш со микрогинон ,не верувам дека на овој циклус ќе правите пункција . И плус ако земаш микрогинон , следниот циклус ќе те стимулира . Јас те разбрав на природен циклус ќе одиш. Вие фактички класично ивф ќе правите , така ?!
Iskreno da ti kazam NEZNAM... Situacijata e vakva... Koga ke dobijam da pocnam so tie apcinja do 5 den od menzis najkasno... Okolu 21 den kako sto razbrav... Pa potoa so inekciite.. Do tuka znam ponataka neznam sto i kako... Po citanje niz forumi procitav deka posle inekciite treba punkcija.. Stvarno neznam tocno @Bubce38 bas sakam da mi objasnis ako mozis
Da treba punkcija posle inekcite megutoa kolku inekcii ke primas i kakvi toa e individualno I go odlucuva dr
Da.. Prasuvav pred izvesno vreme i toa go razbrav deka e individualno... No me interesira max kolku moze da e.. Bidejkine sum od sk.. Planiram da sedam tamu poradi cestire pregledi.. Da zastedam na finansiski pogled na patuvanjeto