1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ti si znaes zatoa jas maksimum sto primav bea 30inekcii I tolku dozvoluva fondot mislam na inekciite za stimulacija a superfaktot dve sisinja e isto na teret na fondot

2. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    . procesot na bockanje do transfer zavisi od doktorot kolku inekcii ke mi dade? I celo vreme dodeka se primaat inekciite se sledi na ultrazvuk? Se izvinuvam ama stvarno sum zbuneta i kako sto ide vremeyo sve poveke sum zbuneta... Sakam da znam kako odi terkot od bockanje do transfer

3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.150
    Со ваучер си ?

4. Aleksandra789

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    Da

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Okolu 10feb pocnav so cikloproginova posle od 26feb pocnav so superfakt posle od 8mart pocnav so stimulaciite a zavrsiv na 16mart transferot mi bese na 22mart a da kazam oti moeto IVF bese so dolg protocol a ima I so kratok protocol I zatoa odlucuva Dr

Jas imav tri eha sega pred punkcijata

6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.150
    Штом ќе почнеш со микрогинон постапката ќе тече вака :
    Ако добиеш на пример на 1-ви јули ,од 4-ти јули ќе пиеш микрогинон . Се до 27 јули . Потоа ќе чекаш да добиеш . Обично се добива за 3-4 дена после завршувањето на микрогинон. Значи ,ако добиеш на 1-ви август ,од 3 август ќе почнеш со стимулации. Ќе се боцкаш од прилика до 9,10,11 август . На 13 -ти август би ти била пункцијата . На 16-17 трансфер .
    Ова ти го кажувам како оди вообичаено постапката . Стумулациите кај некои се скратуваат / продолжуваат за неколку денови . Ама од прилика е вака . Деновите дур се боцкаш со стимулации ,убаво е да си во Скопје ако можеш , во смисла да не патуваш на два дена . Зошто ,може да имаш прегледи преку еден ден . Ова зборам во периодот од 4 до 13- ти август .
    Мислам дека ти напишав едноставно и дека ме свати .

Штом си со ваучер , те следуваат 30 стимулации, 2 шишиња супрефакт. Ако не ти стигнат стумулациите ќе доплатиш. Ама тоа ќе го знае докторот дури на сред стимулирање . Вака унапред не може ниту ние ,ниту пак тој да знае колку би требало да докупиш . Ќе пишуваш овде за време на постапката . Ако треба да докупуваш нешто , ќе те упатиме каде и што е поефтино .
    Ако имаш други прашања ,слободно
    @Aleksandra789

На Thallia, Milicka*, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Aleksandra789

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    T
    Ti blagodaram od srceee... Sega mi e pojasno sve.. Ako ima nesto ke ve baram vas.. Samo dali moze da mi kazite sto sve sledi so vaucerot.. Vo smisla na lekarstvata

@Bubce38 @Meckicja znaci ima razlicni pristapi na in vitro... Se trudam da proucam sto sve ima i sto sve moze da me snajde.. Vi blagodaram premnoguuu

Последна измена од модератор: 30 јуни 2018
    На Milicka*, Gabka!!!, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Od vaucerot ti sleduvat 30inekcii za stimulacija I superfakt dve sisinja

9. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @Meckicja CESTITKI MILO MECE,
    maloto da raste i pobrzo i najubavo da se sretnete koga ke ti go stavat vo tvoi race,POLNI RACE:hug::hug: :hug:

На stevemila и Meckicja им се допаѓа ова.
  10. KayaLena

KayaLena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    739
    Мала дигресија:)
    Ве следам и ве читам повеке од 5 години, колку што и трае нашата борба и конечно решив да пишам..Откако знам за себе имам ПЦОС и знаев дека да станам мајка нема да биде лесно, па после неколку месеци обиди почнвме со испитувања и испадна дека мојата дијагноза не е главен проблем..на мм му е дијагностицирана олигоастенотератозооспермија. Не бевме кандидати за иуи и започнавме со ивф( Димитров), кое резултираше со тешка хиперстимулација (44 јк, хоспитализација и три парацентези), а потоа 3 фет сите неуспешни. По една година ново ивф, нов доктор ( Ивановски) , 23 јк, свеж Ет, близначка бременост и најубавите 5 месеци од мојот живот..но толку беше...во 21 гн скратен цервикс, фанелинг, итен серклаж, потоа контракции, инфекција и крај во 24 гн..Откако се опоравив физички и донекаде психички направив фет кој резултираше со биохемиска бременост..При подготовка за следен фет увидена е повреда на цервиксот од серклажот и неизвесна прогноза при следна бременост. Индициран и поставен трансабдоминален серклаж. Сега се подготвувам за следен фет со последните 2 емриони, здравје на есен..Поздрав до сите, честитки на сите што успеаа и многу срека на сите што се во постапка...Храбро до целта!!!

На Lara2, Momichka, @nn@ и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.150
    Некоја членка ми имаше пишувано ЛП или овде ,не се сеќавам која беше, мислам и да и две членки беа , дека и треба / бара пролутекс поефтин кај е .
    Во понеделник ќе оди мм до Грција да ми купи. 4,75 евра е една таму . Ако сака некоја нека ми пише.
    Само да знаете , не се продаваат поединечно . Мора цело паковање да се купи,а внатре има 7 .

На Milicka* и fana им се допаѓа ова.
  12. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    АКо си кај Ивановски ке имаш максимум две фоликулометрии ништо повеке ( барем така беше кај мене), на последното ивф имав само една , така да по мене нема потреба цело време да бидеш Скопје , но секој си знае како е најдобро за себе *** ти посакувам висока бета и само смирено и опуштено ***

На Aleksandra789 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Aleksandra789

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    Ti blagodaram mnogu... Kako si zadovolna od doktorot?

14. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Ви посакувам на сите успешни бремености.Лично јас и мм тргнуваме од тоа да се запознаеме со др па потоа низ разговорот и пристапот одлучуваме кај кои ќе одиме.Ние сме повозрасни а и ми треба поискусен и успешен др и специјалист за мојава ситуација.Иако првото ивф ми беше неуспешно ја ценам Др Гуржанова направи што мислеше дека треба ама ете неуспеав ама жената не е крива едноставно не сакаше.Ама затоа имам избор.А за пари сите дрпаат на наша мака.Но важно е да ни се наполнат рачињата со бебувци.

На emkaemka, Meckicja, Stara и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Види ги и Proxeed за жени составот им е подобар појаки се зошто имаат дупло поголема доза на L carnitine и L arginine од Profertil F побрзо се апсорбираат зошто се прашок и поефтини се. За намалена резерва се.

На Thallia и Софија 88 им се допаѓа ова.
  16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.655
    Mila jas sisitina imam losoiskustvo ti go predlagam trajkovski mnogu dobar tamu nemi naprlatija nisto a dali imas ispitano mutacii oggt insulin

milicka jas mislam deka mozes da pies profertil i dhea zaedno ama prasaj si Dr a imas li ispitano vitamin d i dhea hormon

На Meckicja и Софија 88 им се допаѓа ова.
  17. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    ќе го прашам мила новиот што ќе го изберам за месец дена здравје зошто си отидов од последниов доктор, а он ми ја пиша таа терапија па дур се видам со тој новиот морам да ја пијам за да не губам време...за витамин д и дхеа во принцип секогаш биле во нормала, но без оглед на тоа сум пиела витамин д и дхеа пред две години, но сега морам пак да продолжам со дхеа зошто јово на ново се ќе биде немам ембриони веќе . ❤

Последна измена: 30 јуни 2018
  18. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Фала ти мила многу, ќе ги проверам и нив ❤

На Spiritus му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.655
    da milicka odi i proveri da ne imas nekoj septum mene ne mi go vidoa zlatni godini propustiv i pazi da ne ti naplatat nesto sto ti sleduva od fondot.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Изгледа Newborn не се така финансискии штедливи со пациентите како на почетокот што биле. Цените на инекциите им се поскапи од аптеките, секое влегување кај докторот си го наплаќаат што не е случај со другите клиники каде докторот одлучува дали треба и што да се наплати, некои услуги им се поскапи, затоа секој за својата проблематика треба да си се распраша во секоја клиника.