Не се замарај со ништо,јас првиот пат внимавав на се,лежев,па ништо.Вториот пат по три дена од трансфер на работа тргнав нормално и не се пазев којзнае како и бидна-сега после 3 месеца се вклучувам да читнам што има ново зошто двете мали срциња се мојата нова занимација.Се разбира не треба да креваш тешко,да се качуваш по скали,ама да шеткаш на рамно е убаво,ќе ги тргнеш мислите,ќе имаш подобра циркулација и ќе успееш- Само верувај и биди позитивна!!!
Браво за решителноста за второ дете! Со лесно бременоста. Уште едно прашање: Породувањето ти беше со царски рез или природно?
Здраво Јас имав пред 1 недела пунција,ама јајце клетката беше празна....Многу сум разочарана и мислам никогаш нема да успее ова.Дали некој имал слично искуство? Таше е ретардиран,јас бев на приватно и се придераваше,извини за мои пари сакам љубезост,а не дерење.Си има тој некаков проблем изгледа со глата
Jas sto sum kako sto kaza dr Ivanovski na granica znaci ne mi begaat grubo dve nedeli hhh mozebi i ne... Neznam... Kako i da e bitno da bide se vo red
Приказните "што би било кога би било" се бескрајни но за жал се скроз некорисни навраќањата. На крај It will be worth it, ќе видиш
Пункцијата ти беше на природен циклус? Се случува често, не се разочарувај. Имав и јас такво искуство, неколку пати празни ј. клетки добиени на неколку природни циклуси. За да го подобриш квалитетот на ј. клетките, треба да земаш многу суплементи. Само позитивно и продолжи понатаму, нема откажување.
Епа затоа и може за ѕолку кратко нова бременост,ако беше царски ќе требаше пауза од три години,така ми кажа гинекологот што ме породи.
Природно се породив. Мене д-р ми рече треба да поминат најмалку 10 месеци од породувањето. Отидив на 10ти месец и за 2 недели се заврши работата.
Mi treba mala pomos..spremam dokumenti za u fond..dali treba posebno baranje kako dokument od speciajlist ili se praka izvestajot od posledniot pregled..bidejki vo iz estajot kaj mene stoi AMH i mnogu nizok
Ако ти е извештајот од 3Д/4Д ехо, тој извештај треба да го поднесеш, но замоли да го исфрлат АМХ од извештајот и да ти го испечатат така, истиот без АМХ. АМХ е потребно да доставиш само ако ФСХ е над 12,5 и имаш помалку од 5 антрални фоликули, но за првиот ваучер не сум сигурна дали воопшто треба АМХ, бидејќи мислам дека на сите им одобруваат за прв и на тие со висок ФСХ. Јави се, прашај за најсигурно, да не е нешто сменето. За првиот ваучер јас поднесов АМХ, со вредност 0,99, потребно е да биде над 1, значи моево гранично. За вторите две не поднесував, само го чекав ФСХ да се спушти под 12,5 и иако сигурно претпоставуваа дека АМХ веќе веројатно ми е пониско, ми одобрија уште две. Не се злобни луѓето, имам впечаток дека имаат разбирање, само мора да ги почитуваат правилниците, затоа не ставај АМХ ако нема потреба, ќе ти стои во досие.
Vo red fala ti ....kaj mene fsh e 10..a na lev jajnik 6 do 7 antralni folikuli...ke go zamolam dr. da go trgne AMH od izvestajot..jas sega ke pravam prvo histeroskopija i laparoskopija pa najverojatno so toj izvestaj ke treba da pratam..uste ednas fala
Лаура кога ке ги собереш сите документи одиш кај матичен гинеколог. Гинекологот аплицира и ти пополнува образец кој со сите документи се носи во фонд
Добри ти се резултатите, не ти треба АМХ. Хистероскопија и лапароскопија не мора за Фонд да се прават, доволно е ХСГ и 3Д/4Д, но кога ќе ги имаш и ако се добри, поднеси ги и нив. Пази хормоните и извештајот да не бидат постари од 6 месеци кога ќе поднесуваш. Кога ФСХ е повисоко од 12,5, бараат АМХ повисоко од 1 и број на антрални фоликули поголем од 5, во спротивно одобруваат само со донирани јајце клетки.
I jas nikogas ne ispitav amh FSH mi se dvizese od 8 do 9,5 ednas koga sakav da ispitam gin samo mi kaza da odam na treti den za antralnite folikuli I mi kaza oti imam poveke od dovolno I ne go ispitav amh
Секој преглед го наплаќаат а не даваат извештај и ехо снимки, за ехо пред и после овулација во еден циклус дадов пола плата ова не ми се случило кај ни еден доктор.