Jas ne planiram da cekam 3god.Malata e 9ipol meseci.Zdravje do N.God planiram da napravam transfer so zamrznati embrioni.Carski sum inace.Ako bidne,a znam deka ke bidne...dur se porodam taman 3god ke ima pominato od prv carski
Jas moram histero i laparo oti na hsg ne mi se dobri rezultatite...ke go zamolam doktorot da mi go skocka baranjeto bez da napise deka mi se slabi rezervire i mislam deka ke e se ok Znaci maticniot go popolnuva baranjeto ..a treba li poseben izvestaj od dr koj ke go vodi in vitroto ili samo izvestaite od 4d i histero i laparo..
Од документи за тебе ти требаат ПАП тест,4Д,ХСГ или хистеро,лапаро...,хормонален статус,крвна слика со гликемија,инфективни маркери. Се ова не смее да биде постаро од 6 месеци,освен ПАП тестот кој важи 1год. За сопругот 2 спермограми од две различни институции направени преку еден месец,крвна слика со гликемија и инфективни маркери. И уште 4 инсеминации направени преку еден месец. Со овие документи одиш кај матичениот гинеколог,аплицира онлајн,пополнува барање за во фонд. Си ги носиш документите во фонд и од прилика за 2-3 недели добиваш одговор. Ако ти фали нешто од документи или не е во ред ке те известат да пратиш нов документ. Ако добиеш позитивен одговор,те известуваат на маил и за 3-4дена ке ти стигне решението на домашна адреса По добивање на решението одиш кај матичниот гинеколог по упат за лекарот кој ке си го избереш за инвитро. Се извинувам на долгиот пост,се надевам сега ти е појасно. Со среќа! Убав ден на сите
Nemam praveno insemimacii a mi kazaa deka i deka ne trebalo so novite izmeni..drugo se imam...no doktorka koja e vo komisijata vo fondot mi spomna nekakov ozvestaj od specijalost koj ke sodrzi pricina za in vitro i bas toa me bunese
Да и јас тоа поднесов таков извештај матичниот ми кажа дека требало. Јас однесов извештај од др.Митко од систина на кој ја пишуваше причината за ин витрото и моменталната гинеколошка состојба која ја гледа на ехо ..
Ke pratam jas za sekoj slucaj ..sekako ke treba izvestaj od 4d i vo nego neka napise procina ....a sakav da ve prasam dali ima vrska koga e napraveno 4 D pred ili posle histeroskopija .?
Срцка види и со пролактинот,за забременување треба да е под 15....мене ми беше 23 вредноста,со достинекс по пола апче неделно сега ми е 7 вредноста.Бромергон не ми делуваше
Здраво на сите ако може мала помош.Треба да земам Амп.Пурегон 300 (5) и Амп.Цетротиде (5) каде да ги набавам со пониска цена и колку се отприлика?Истотака Профертил за мажи...
Zenski i jas se spremam za ivf. Za 2 dena treba da mi dojde i pocnuvam od prv so Gonal f. Sreka,strav,neizvesnot se mi e sobrano. Ke odime so kratok protokol. Na site vi posakuvam dve crti.
So sreka mila.Samo pozitivno i opusteno.Bez strav i misli nepotrebni.Ti ja pustam seta sreka na cel svet
Со среќа ! Од се срце посакувам да имаш позитивно ивф со Господ напред мила! Без грижи само позитивни мисли!! Ве молам ако може и мене да ми ги прочитате резилтатите на хормони од 3 ден. Ви благодарам