Imas blag oblik na pcos I moj sovet ti e da si napraves ogtt test so insulinemija I vit d da si ispitas na endokrinologija
Девојки hello. Јас и мм 2 и нешто години се обидуваме за бебче по природен пат.И веќе е време да одиме понатаму само што јас незнам од кај да почнам. Од кој Др. ? Инаку од мојот матичен ич не сум задоволна бидејќи по моја инивијатива испитувавме хормони и испадна дека имам висок тсх и антитела и еве веќе 10 месеци пијам терапија. И не само за хормоните за се е таков незаинтересиран. И штом со него неможам да комуницирам ве молам камете ми од каде да почнам...ремрдика или систина или некоја трета. П.с мн.трудни мешиња нека има кај сите
Maticnite gin ne se tolku strucni za sterilitet a vo vrska so toa kade da odete odete kaj poveke dr za sterilitet I toj sto ke vi odgovara najmnogu nego go slusajte sto kako ke vi rece
Јас знам дека не се матичните за тоа прашањето ми беше кои од НЕматичните доктори се? Еве на пример се мислам помеѓу Димитров и Хаџи Лега
Zenski... Kolku mozam da zemam boleduvanje pred proces na in vitro? Dali samo onie 15 dena od maticen.. Dali znae nekoj da mi kaze kako e zakonot ? Nemozam da najdam nisto potocno za boleduvanje vo proces na in vitro..
Незнам дали има законски одредено за пред процесот зш тогаш и немаш потреба за боледување но по извршувањето на ин витрото гиникологот кај што ќе го правиш ин витрото во извештајот ќе ти напише дека е потребно мирување(боледување) до правење на тестот за бременост т.е.15 дена
planirav so boleduvanje zatoa sto ne sum od skopje, a sum vo plan da sedam skopje otkako ke pocnam so inekciite do samiot proces. Zatoa sakav da se informiram dali imas nacin toa da se napravi i kako
nemas potreba da sedis vo skopje.ako zemes boleduvanje uste na pocetok na proces,bas koga ke ti treba posle transfer,nema da moze da ti dade maticen poveke od 15 dena
kolku vreme primavte stimulacija odnosno inekciite? znam deka zavisi kaj sekogo razlicno... od 7-12 dena se primaat ?
nema da bide problem patuvanje taka? Jas razmisluvav za toa mislejki da ne napravam problem so jajce kletki da puknat porano od patuvanjeto od maltretiranje vsusnost
Можеш слободно да патуваш, ниту од патување, возење нема да пукнат јк, секако нема да се друскаш по дупки, иако и во тој случај јк нема да пукнат Инаку јас сум била на боледување од прв ден на стимулации, искрено не знам со која шифра ме водеа пред неколку години беше тоа, но матичниот без проблем ми даде, по тие 15дена бев на комисија со извештај од специјалистот, ми продолжија 15дена до околу трансвер, па пак со нов извештај продолжија до ден на тест, многу беа фер дури знам и денови броеле. Мм идеше по комисии..
toa me interesirase, vsusnost dali postoi sansa i nacin seto toa vreme da se "odobri" . Fala vi na site, jas pocnuvam sega za dva tri dena cekam da dojde vesterkata haha pa ve baram za se sto me maci
Мојот матичен изгледа е од ретките што тераше додека можеше пред да ме прати на специјалист со ниту еден испуштен чекор. Ама не успеа за жал. Во врска со докториве кои ти се на ум секој може да има различно искуство. Најубаво да отидеш и кај двајцата оа ќе видиш кој ќе ти одговара повеќе како доктор и пристап. Посебна одредба за боледување при ин витро нема. Јас нема искуство со боледување за време на стимулации, првиот пат земав од ден на трансфер, вториот имав три дена од пункција до трансфер од обичен матичен, па од трансфер повторно од гинекологот. Ама еве @emkaemka имала такво искуство па претпоставувам се е договор со матичниот и негова воља да ти излезе во пресрет иако и јас мислам дека немаш потреба. Можеш да патуваш слободно за контроли. Инаку и двата пати бев стимулирана по десет дена колку што се сеќавам. Со лесно и не се оптеретувај толку. Многу потешко ќе ти биде двете недели исчекување. Со лесно и чекаме убави вести.
maticen sekako ke ti dade i posle transfer boleduvanje, no ke treba da te prati na komisija so izvestaj od specijalist,za da ti prodolzi uste 15.
ne davaat veke od stimulaciite boleduvanje tuku od punkcijata jas se molev pred vrem e da mi go otvori boleduvanjeto ama mi rece ne nemoze ne smeele da davaat veke od stimulaciite
А зошто да патуваш? Јас си се боцкав дома сама односно сопругот ме боцкаше. Ако не може сопругот имаш брза помош или некоја сестра познаничка. Боцкањето е наједноставен процес од цела процедура. Мене ми се случуваше и да требаа да се боцнам додека сум на работа си одам во вц и завршувам работа сама. Во Скопје ќе одиш само на контрола на ехо. А боловањето отвори си го ден два пред пункција кога веќе ќе почнат да ти препорачуваат да немаш нагли потези и да мируваш за да не дојде до порано прскање на фолекул. Таман боловањето ќе ти биде до 10-11-12 ден од трансфер кога веќе ќе знаеш трудна си или не си.
Да ми кажаа полицистични јајници имам но редовен мензис имам. Вит Д ке испитам месецов, но другово мила што точно претставува скриен шеќер или друго нешто е? Ти благодарам