Колку дена треба да се лежи од кога ќе се направи трансфер? Ок ти благодарам месецов ке завршам и со ова испитување. За пролактинот што мислиш да не ми е висок? 21?
Мене секогаш ми препорачувале првите 2-3 дена дека се тие само пресудни и само строго мирување. Еве јас си продолжував на 5. После тоа нормално си терам само пак треба да се пазиш сигурно нема да трчаш на кеј
Хехе нее за трчање сигурно нема. За на работа да си знам дали ке можам да одам да напоменам седната сум не сум на нозе..
Перфектно Слободно можеш да си го земеш тебе кога ќе ти одговара. Една недела лежење ти е сосема таман, втората ќе си тргнеш на работа. Само сигурно ќе треба даа се боцкаш со прогестерон после трансфер или ќе ставаш утрогестан вагиналитети ама ќе си го темпираш времето пред работа, после работа, пред легнување...
Супер, ми олесни бидејќи не можам да сум отсатна на работното место повеќе од 10 дена.. уште сме во процедура вадиме документи да поднесеме во фондот за ивф. Се дешава ли фондот да не одобри ваучер?
Здраво феминки.Сакам да замолам да ми кажете дали за да добијам извештај од трансфузиолог,задолжително земаат крв и каков упат треба?
Упат од мат.гинеколог за трансфузиологија, и да ,мора анализа за да стои резултат во извештајот со наведена терапија Доколку имаш уредни документи сигурно ќе ти дадат,сега многу полесно се добива дури и за второ дете. Со среќа и со успех да биде
Dodeka si pod terapija mene mi prodolzuvase komisija bez problem Davaat jas posle tebe bev so punkcija mi davaa bez problem duri i od komisija mi prodolzija
Devojk ovde imase pisano mob.broj od fond.Baram nemozam da go najdam.Za bratucedka mi e.So denovi vrti na broevite so se na web strana ne krevaat.Ako nekoj go znae brojot ....
Devojki denes pocnuvam so gonal f i vo petok ekografia i krv da mi zemat.Sami li se bockate?Jas nemam srce za sama ,ke odam vo aptekata.Ne napisav nisto vazno ama si olesnav na dusata .
Гонал Ф има во самото пакување мали иглички кои воопшто не болат, ама вистински воопшто не болат Јас се боцкав и се чудев како не осеќам никаква болка, со оние малите игли од аптека ме заболуваше малку, со овие не. Ако се престрашиш и се боцнеш сама, сигурна сум дека нема да те боли. Со среќа!
Fala vi devojki na ubavite misli. Bev da me bocnat i voopsto ne bolat,I utre ke odam a posle sama ke se bockam.