Значи мене којзнае колкав ми бил штом имав трансфер на петти ден, а уште од пункција примав терапија. Башка многу жолти тела од многу фоликули. Ми нема логика да треба да е низок еден ден пред трансфер, а да ни даваат прогестеронска терапија со денови пред трансфер. Или па не се качува толку наеднаш, па нема гајле ако е под 1 пред пункцијата. Чисто гласно си размислувам.
Јас имав поднесено на 14.06 и конечно денеска ми пристигна по пошта. Така да очекувај го набрзо А деновиве уназад се утепав од вртење и никој не креваше.
Денес поднесов документи за трет ваучер, сега релаксирано ќе чекам. Со среќа на сите што се во постапка! П.с. дали некој знае дали Ивановски е вратен од одмор? Фала
Здраво девојчиња одамна немам пишано на темава сакав само да ве поздравам. Оние кои се во процедура ви посакувам успех и висока бета. Оние кои имаат висока бета т.е бремени се ви честитам од Ве сите до една.
Нешто е пасивна темава, дека одмори се во тек, ама затоа од Септември ќе се распукаме јако, осеќам...
Здраво, со лесно и со среќа на сите кои што сме тука... и со Господ напред да успееме во ова. Јас и мм се спремаме за ифв, може некоја да ми каже како оди терапијата?? И ако може искуства со др.Трајковски од New born . Поздрав
Jas sum prezadovolna od tamu ne oti IVF mi uspesno nego oti Dr e non stop dostapen za pacientite no na vas bi ve sovetuvala da odite na konsultacija tamu pa da videte sto kako
Терапијата оди вака значи за долг протокол Микригинон или циклопрогинова од 3ти ден од циклус (може од втори или од петти) Супрефакт од 21 ден на циклус која доза ќе каже докторот Потоа од следниот циклус 2ри или 3ти ден стимулации со мерионал, фостимон, и сл. кој и колку дози ќе одреди докторот индивидуално е тоа Во меѓувреме неколку контроли на вагинално ехо се следат јајниците и се зема крв се мери хормон естрадиол Ако пропуштам нешто поправете ме