@Ninichka нека те следи среќа во постапката, само позитивни мисли нека те водат овој период, и ќе си дојде позитивниот резултат. Иако одамна не сум пишала, редовно Ве следам. Имајте убава недела.
Projde i taa...od 26 izvadeni 17 se okej....sega nesto ke oplodat nesto ke zamrznat pa ke vidime so gospod napred
Devojcinja moi...jas eve dadov krv za estradiol i LH,pa sega cekam rezultati. Se prasuvam zosto ispituvanje na LH?!.. Dali i vie na prvoto ispituvanje od pocetok na terapijara ispituvavte pokraj estradiol i LH?
Neznam zosto I LH mene sekogas samo estradiol. No doktorot najubavo znae sto pravi, I kako rekovme site sme razlicna prikazna, ako tolku te maci toa stom zemes rezultatite prasaj go. Ajde opusteno, se ke bide, I cekame ubavi vesti
LH се испитува кога се оди со протокол со антагонисти.. Јас колку што знам ти се боцкаш само со ФСХ (пурегон). Ти даде докторот некоја нова терапија?
Estradiolot mi e 814, a LH 7.8 Rekoa vo red bilo,vo petok uste edna kontrola i najverojatno vo ponedelnik punkcija. Mi dade od denes ,tri dena Cetroide tri inekcii da gi primam subkutano i puregon da prodolzam. Ovie cetroide ne odele na teret na fondot,pa si gi plativ 8600 mkd. Inaku imase dosta folikuli 7/8 na 6ti den od ciklus,najgolemiot 12mm a endometrium 6.5,se nadevam deka e dobro do sega.
И јас примав цетротиде , по пола доза на ден и мене ми испитуваа Lh i estradiol. Супер ти се резултатите со среќа ! Инаку цетротиде е сега да ти созреат фоликулите и тој процес на овулација го успорува за подобро созревање на фоликулите, а после со стоп инекцијата ја иницира овулацијата да настане во рок од 36 h. Пробав да ти објаснам
Има два протокола, со агонисти и антагонисти. Во едниот се користат чист ФСХ хормон за постигнување овулација, а во вториот синтетичка форма со цел да се направи супресија на ЛХ и да се одложи овулацијата додека фоликулите не се доволно зрели се надевам убаво се објаснив
Ова не сум го знаела.Мене при пункција ми вадеа по 9-10 јајце клетки ама само по 2 беа зрели а другиве мали недоволни за оплодување.